题目内容

Today is our Open Day. Our parents come and see our school on this day. Our school is very big and beautiful.There are five buildings in our school. Look! The office building is on your right. Our teachers work in it. Behind the building, there are two classroom buildings and a school library. In the library there are all kinds of books. Our big playground is on the left of these buildings with lots of trees around it. Every day, many students play football, basketball and tennis. We have a good time on the playground after school. We also have a school hall behind the playground next to the library. We meet our parents and have parties (举行晚会)in the school hall. Today, after school, we have a welcome party for our parents. I think our parents will like our school, too.

1._______ come to see our school today.

A. Our parents B. Our cousins

C. Our brothers D. Our friends

2.There are _______ buildings in our school.

A. 3 B. 4 C. 5 D. 6

3.Students _______ on the playground after school.

A. read books B. do sports

C. meet parents D. do homework

4.We meet our parents _______.

A. in the teaching building B. in the library

C. on the playground D. in the school hall

5.Which is the right map of the school?

1.A

2.C

3.B

4.D

5.A

【解析】

试题分析:本文主要介绍了今天是我们的开放日。我父母都在这一天来看看我们的学校。我们的学校很漂亮,有五栋楼,办公楼在右边;在它的后面有两个教室和图书馆;每天都有很多学生在操场上玩;我认为父母也非常喜欢我们的学校。

1.细节理解题。根据文中Today is our Open Day. Our parents come and see our school on this day.可知,今天是我们学校的开放日,父母来学校。故选A

2.细节理解题。根据文章 There are five buildings in our school.可知我们学校有5座建筑物。故选C。

3.细节理解题。根据文中Every day, many students play football, basketball and tennis. We have a good time on the playground after school.可知学生们放学之后在操场上做运动。可知答案选B。

4.细节理解题。根据文章 We meet our parents and have parties (举行晚会)in the school hall.可知。故选D。

5.细节理解题。通读全文可知学校的地图应该是办公楼在前,后面是两个教学楼;在后面是图书馆;操场的后面有个大厅,紧挨着图书馆。可知答案选A

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

How dangerous it would be if there was a fire! Today is in winter. It’s time for us to learn a lot more about fire, especially what to do if we are caught in a fire:

1. Shout out

If you smell smoke or see fire, shout out “Fire!” Shout as loudly as you can, because people may be asleep.

2. Call 119

Never try to put the fire yourself, even if it is a very small one! Get help from your parents or call 119.

3. Keep down close to the floor

If there is a lot of smoke in your room, keep down close to the floor.

4. Test the door

Test the door before you open it. If the door is cool, open it carefully. If the door is hot, do not open it! Try to find a different way out.

5. Get out

If you can, get out of your home as soon as possible.

6. Don’t use the lift

Never use the lift during the fire. It may also go wrong.

7. Don’t go back

Never go back into a burning building!

1.The passage is mainly about _____

A.how to look after yourself when you are on fire

B.what to do when you are caught in a fire

C.when to leave the burning place

D.why to call 119 when there is a fire

2.When people are asleep, what will you do when a fire breaks out in your building?

A.Call 120 for help as quickly as you can

B.Only wake your parents up fast

C.Shout out “Fire!” as loudly as you can

D.Run away as fast as you can and don’t call others

3.Why shouldn’t you use the lift when a fire breaks out?

A.Because taking the lift is so slow

B.Because the fire can burn you

C.Because the lift is too crowded

D.Because the lift may not work

4.When a fire is burning, you test the door to ____.

A.find a different way out

B.notice the fire clearly

C.call for a much quicker help

D.see if it is close

5.If you realize you have left an expensive thing at home in a fire, you should

A.go back for it

B.keep down close to the door

C.not get out

D.not go back for it

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网