题目内容

Hi, my name’s Alan. I’m fourteen years old. I go to Canyon Middle School in America. I go to school on weekdays, but not on Saturday or Sunday. I usually have breakfast at eight o’clock. I enjoy some bread and milk for breakfast. My class starts at ten to nine. My friend Lisa sits in front of me, and my friend Peter sits next to me. We have three lessons in the morning, and we usually have English, maths in the morning. In the afternoon, we usually have a PE lesson and we often play basketball. That’s my favourite. I don’t like history or geography because they are difficult. After school, I usually go back home at once. In the evening, I enjoy watching TV.

1.What does Alan like for breakfast?

A.milk B. bread C.eggs D. A and B

2. Alan’s class starts at .

A. 8: 00 B. 8: 30 C. 8: 50 D. 9: 10

3. What lessons does Alan usually have in the morning?

A. English and Chinese.

B. English and history.

C. Geography and maths.

D. English and maths.

4. Why doesn’t Alan like geography?

A. Because it’s very long.

B. Because it’s too easy.

C. Because it’s difficult.

D. Because it’s not funny.

5.Which of the following is TRUE?

A. Alan usually spends six days at school.

B. Lisa, Peter and Alan are studying in the same class.

C. Alan likes art best, but he doesn’t like history.

D. Alan watches TV in the evening every day.

1.D

2.C

3.D

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了我叫艾伦,我14岁了,我在一所中学上学,介绍了他的学校生活。

1.细节理解题。根据I enjoy some bread and milk for breakfast.可知选D。

2.细节理解题。根据My class starts at ten to nine.我八点五十开始上课。可知应选C。

3.细节理解题。根据We have three lessons in the morning, and we usually have English, maths in the morning.故选D。

4.细节理解题。根据I don’t like history or geography because they are difficult.可知故选C。

5.归纳理解题。通过My friend Lisa sits in front of me, and my friend Peter sits next to me.故选B。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

There are many kinds of food in the world. Scientists learn a lot about them. They say that there are some kinds of food people must eat every day. For example, people must eat some green and yellow vegetables. We shouldn’t eat too much meat. People also need to eat some fruits, bread and rice. Of course our bodies need some water and milk.

Scientists say people in different countries and different places eat different kinds of food. They cook food in different ways. Different people eat at different times. In one place, people eat once or twice a day. But in another place, people eat three or four times. The scientists say when to eat and how many times to eat are not important. What we eat is the most important thing.

Nowadays, the world faces two problems. People in some places, for example, in Africa, are not full. Many people are eating junk food. It’s bad for people’s health. So it’s our duty to make everyone full and make everyone healthy.

根据短文内容,选择正确答案。

1._______ know about food most according to the passage.

A. Farmers B. Cooks

C. Scientists D. Customers

2.Scientists think the most important thing about food is _______.

A. how to cook B. when to eat

C. what to eat D. how often to eat

3.Which of the following statements (陈述) is NOT true?

A. Every day, we should eat some vegetables.

B. All the people in the world have enough food to eat.

C. Many people are eating unhealthy food.

D. Everyone is needed to help solve the two problems.

4._______ is not good for our health.

A. Meat B. Bread

C. Milk D. Potato chips

5.We may read this passage in _______.

A. a letter B. a story

C. a newspaper D. a health magazine

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网