题目内容

Betty and I are best friends. Our birthdays are on the same day, so every year we have a birthday party together. But this year, we had a costume party(化装晚会) instead.

While we were writing the invitations, my mum came in and asked, “Why not invite John?” John had been in our class for only a few months, but he was already getting better grades in math than anyone else in class. I wrinkled(皱起) my nose, “Mum, he wears the same pants to school every day. How could he even afford a costume?” Mum said nothing. The next day, mum gave me an envelope with a shopping certificate(凭证) in it.” I thought it would be nice for you to give this to John.” Mum said. But how? We didn't want to make John embarrassed. We discussed it for a long time. Finally, Betty and I had a good idea.

On the day of our party, kids arrived, dressed differently. John arrived, in an old sheet (床单), but still in the same brown pants as usual. We danced, ate snacks and played games in groups. Before eating the birthday cake, Betty said in a loud voice, “Now it is time for the great prize game. It is the following riddle(谜语) …” It was a math game. None of us was surprised when John came up with the right answer first and walked off with the envelope.

Everything went on well as we planned. John wore a new pair of pants and a new shirt the next week. He felt happy. So did we.

When we help others, we need to find a proper way, or we may hurt them in another way.

1.The two girls and John were in the same ____________.

A. group B. family

C. Team D.class

2.John’s family may be very _________ according to the passage.

A. far B. poor

C. rich D. small

3.How did John get the prize during the party?

A. By helping others.

B. By asking for help.

C. By getting good grades in study.

D. By winning the math game.

4.John __________ with the shopping certificate after the party.

A. watch a basketball match

B. saw a movie

C. bought something to wear

D. made a phone call

5.Which of the following sentences is TRUE according to the passage?

A. John wasn’t good at math.

B. The two girls helped John in a proper way.

C. The two girls felt angry when John won the great prize.

D. John wore a new pair of pants and a new shirt to the party.

1.D

2.B

3.D

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了作者生日时想举办化妆晚会,她的母亲建议她邀请约翰,但是作者认为约翰家里很穷,负担不起化妆晚会的服装。母亲没有说什么,但是在第二天,母亲给了他一张购物券,让她送给约翰。作者认为直接给约翰会伤害他的自尊心。最后,他们想出了一个好主意。把购物券作为游戏的奖品。在化妆晚会上做数学游戏,结果约翰赢得奖品。约翰很高兴的用购物券买了一件新衣服。作者认为帮助他人应该讲求方式。否则,我们很可能会伤到他人。

1.1】D题意两个女孩和约翰在同一个 由文中John had been in our class for only a few months,约翰来我们班几个月了。推断出他们在同一班。答案为D

2.2】B题意通过这篇文章可以了解到约翰的家非常 。通过文中he wears the same pants to school every day. How could he even afford a costume?”他每天穿同一条的裤子,怎么能承担起化妆晚会的服装呢?可以推测出他家里很穷。故答案为B。

3.3】D题意在化妆晚会上他是怎样获得奖品的?从文中句子It was a math game. None of us was surprised when John came up with the right answer first。他是一个数学游戏。当约翰第一个作出正确答案的时候,我们都感到很惊讶。可知答案为D。

4.4】C题意化妆晚会之后,约翰用购物券买 。通过下文John wore a new pair of pants and a new shirt the next week.可知约翰买了穿的物品。答案为C。

5.5】B通过阅读短文下面那个句子是正确的。通过he was already getting better grades in math than anyone else in class.判断A(ⅹ).通过 None of us was surprised when John came up with the right answer first判断C(ⅹ). 通过John arrived, in an old sheet (床单), but still in the same brown pants as usual. 判断D(ⅹ).故答案为B

考点:叙事类短文。

练习册系列答案
相关题目

缺词填空(共10分;每空1分,计10分)

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

Once there was a baby eagle living in a nest (巢)on a cliff(山崖).The baby eagle loved his nest. It was warm and s 1. .And even better, he had all the food and love that his mother could give. Whenever the baby eagle was h 2. ,his mother would always come just in time with the delicious food he liked.

He was growing h 3. day after day. But suddenly his world changed. His mother stopped coming to the nest. He was full of sadness and fear. He thought he would die soon. He cried, but n 4. heard him.

Two days later his mother a 5. with some nice food, The baby eagle was wild with joy. But his mother put the food at the top of the mountain and then looked down at her baby. The baby eagle cried out. “ Mum, why did you do this to me? I’m hungry. Don’t you know I will die if I have n 6. to eat?”

“Here is the last meal I give you. Come and get it y 7. . I can’t help you.” his mother said. Then she flew down and pushed the baby eagle out of the nest.

The baby eagle fell d 8. , faster and faster. He looked up at his mum ,“ Why do you give me up?” He looked down at the earth. The ground was much closer. Then s 9. strange happened. The air caught behind his arms and he began to fly! He wasn’t moving to the ground any more. I 10. , his eyes were pointed up at the sun.

“You are flying! You can make it!” His mother smiled.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网