题目内容

Greenland is the largest island(岛)in the world. It’s in Europe(欧洲). Near Greenland there is another land. It’s very small. Its name is Iceland. Do you think Greenland is green and warm? And do you think Iceland is white with ice? If you do, you are quite wrong. Few people live on Greenland. Maybe there are more people in one small town on Iceland than those in the whole of Greenland. Because most of the island is covered with(覆盖)ice, the ice on Greenland is higher than the tallest building in the world. How about Iceland? Is it colder than Greenland? No, it isn’t. Iceland has ice, but not so much ice as Greenland. Iceland has lots of hot springs. They give out hot water and steam(水蒸气). The weather is not so cold as that on Greenland. And there are more people on Iceland than on Greenland.

根据短文内容,判断正(A)误(B)。(10分)

1.Iceland is a land of ice.

2.The weather on Greenland is colder than that on Iceland.

3.“Hot spring” here means “暖春”.

4.The whole Iceland is covered with ice.

5.The people on Iceland are more than those on Greenland.

 

【答案】

1.B

2.A

3.B

4.B

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文描述了格陵兰岛和冰岛,并就两岛的一些特点做了对比。

1.根据How about Iceland? Is it colder than Greenland? No, it isn’t. Iceland has ice, but not so much ice as Greenland. Iceland has lots of hot springs.描述可知本句描述错误。

2.根据The weather is not so cold as that on Greenland.可知本句描述正确。

3.联系下文可知“Hot spring”指的是温泉,故本句描述错误。

4.根据Iceland has ice, but not so much ice as Greenland.可知本句描述错误。

5.根据And there are more people on Iceland than on Greenland.可知本句描述正确。

考点:关于格陵兰岛和冰岛的说明文

点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。

 

练习册系列答案
相关题目

根据短文内容,从每小题A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。
There are many unusual hotels around the world. In Greenland, there is a hotel made out of ice, open between April and December every year. In Turkey, there is a cave hotel with a television, furniture, and a bathroom in each room. And in Bolivia, there is the Salt Palace Hotel.
Thousands of years ago, the area around the Salt Palace Hotel was a large lake. But over time, all the water disappeared. Today, the area has only two small lakes and two salt deserts.
The larger of the two deserts, the Uyuni salt desert, is 12,000 square kilometers. During the day, the desert is bright white because of the salt. There are no roads across the Uyuni desert, so local people must show guests the way to the hotel.
In the early 1990s, a man named Juan Quesada built the hotel. He cut big blocks (块) of salt from the desert and used the blocks to build it. Everything in the hotel is made out of salt: the walls, the roof, the tables, the chairs, the beds, and the hotel’s bar.
The sun heats the walls and roof during the day. At night the desert is very cold, but the rooms stay warm. The hotel has 12 rooms. A single room costs$40 a night, and a double room costs$60.
A sign on the hotel’s wall tells guests, “ Please don’t lick the walls-it doesn’t taste good!”
【小题1】People can go to __________ to visit the ice hotel in April.
A. Greenland             B. Turkey               C. Bolivia
【小题2】The Salt Palace Hotel is unusual because __________.
A. it has a long history        
B. it’s made out of salt      
C. the rooms stay cold all day
【小题3】Where did the salt used for the hotel come from?
A. A salt factory.           B. The desert.              C. The lakes.
【小题4】The underlined word “lick” means __________ in Chinese.
A. 摸                        B. 踢                   C. 舔
【小题5】The best title for the passage is _________.
A. Unusual Hotels           B. Salt Desert              C. A Story of Juan Quesad

根据短文内容,从每小题A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。

There are many unusual hotels around the world. In Greenland, there is a hotel made out of ice, open between April and December every year. In Turkey, there is a cave hotel with a television, furniture, and a bathroom in each room. And in Bolivia, there is the Salt Palace Hotel.

    Thousands of years ago, the area around the Salt Palace Hotel was a large lake. But over time, all the water disappeared. Today, the area has only two small lakes and two salt deserts.

    The larger of the two deserts, the Uyuni salt desert, is 12,000 square kilometers. During the day, the desert is bright white because of the salt. There are no roads across the Uyuni desert, so local people must show guests the way to the hotel.

    In the early 1990s, a man named Juan Quesada built the hotel. He cut big blocks (块) of salt from the desert and used the blocks to build it. Everything in the hotel is made out of salt: the walls, the roof, the tables, the chairs, the beds, and the hotel’s bar.

    The sun heats the walls and roof during the day. At night the desert is very cold, but the rooms stay warm. The hotel has 12 rooms. A single room costs$40 a night, and a double room costs$60.

A sign on the hotel’s wall tells guests, “ Please don’t lick the walls-it doesn’t taste good!”

1.People can go to __________ to visit the ice hotel in April.

   A. Greenland             B. Turkey               C. Bolivia

2.The Salt Palace Hotel is unusual because __________.

   A. it has a long history        

B. it’s made out of salt      

C. the rooms stay cold all day

3.Where did the salt used for the hotel come from?

   A. A salt factory.           B. The desert.              C. The lakes.

4.The underlined word “lick” means __________ in Chinese.

   A. 摸                        B. 踢                   C. 舔

5.The best title for the passage is _________.

A. Unusual Hotels           B. Salt Desert              C. A Story of Juan Quesad

 

There are many unusual hotels around the world. In Greenland, there is a hotel made out of ice, open between April and December every year. In Turkey, there is a cave hotel with a television, furniture, and a bathroom in each room. And in Bolivia, there is the Salt Palace Hotel.
Thousands of years ago, the area around the Salt Palace Hotel was a large lake. But over time, all the water disappeared. Today, the area has only two small lakes and two salt deserts.
The larger of the two deserts, the Uyuni salt desert, is 12,000 square kilometers. During the day, the desert is bright white because of the salt. There are no roads across the Uyuni desert, so local people must show guests the way to the hotel.
In the early 1990s, a man named Juan Quesada built the hotel. He cut big blocks (块) of salt from the desert and used the blocks to build it. Everything in the hotel is made out of salt: the walls, the roof, the tables, the chairs, the beds, and the hotel’s bar.
The sun heats the walls and roof during the day. At night the desert is very cold, but the rooms stay warm. The hotel has 12 rooms. A single room costs$40 a night, and a double room costs$60.
A sign on the hotel’s wall tells guests, “ Please don’t lick the walls-it doesn’t taste good!”

  1. 1.

    People can go to __________ to visit the ice hotel in April.

    1. A.
      Greenland            
    2. B.
      Turkey              
    3. C.
      Bolivia
  2. 2.

    The Salt Palace Hotel is unusual because __________.

    1. A.
      it has a long history        
    2. B.
      it’s made out of salt      
    3. C.
      the rooms stay cold all day
  3. 3.

    Where did the salt used for the hotel come from?

    1. A.
      A salt factory.          
    2. B.
      The desert.             
    3. C.
      The lakes.
  4. 4.

    The underlined word “lick” means __________ in Chinese.

    1. A.
      摸                       
    2. B.
      踢                  
    3. C.
  5. 5.

    The best title for the passage is _________.

    1. A.
      Unusual Hotels          
    2. B.
      Salt Desert             
    3. C.
      A Story of Juan Quesad

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网