题目内容
根据短文内容,完成表格,每空一词。
What is your favourite cartoon? It may be difficult for you to decide. But for pianist Lang Lang, Tom and Jerry is the best one.
When Lang Lang was two years old, he saw Tom playing the piano. This was his first time to enjoy western music and this experience encouraged him to learn to play the piano.
His talent at the keyboard has taken him from Shenyang to the world.
Lang became a good piano student at three. Ever since, the boy has been doing better and better. In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college.
Lang’s performance are full of energy. He is well-known for making facial expressions and moving around while playing the piano.
The road to success has never been easy. Lang’s father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money. But Lang considers himself lucky and believes he should give something back. He has helped the children in poor areas a lot.
Personal ____1.______ Card | ||
About his personal life | Name | Lang Lang |
Year of birth | _____2._____ | |
____3._____ | Keyboard | |
Favourite __4.______ | Tom and Jerry | |
The reason for ____5.____ poor children | He believes himself lucky and should give something back. | |
About his musical life | The __6.______ for western music in his childhood encouraged him to learn piano ___7.____ .With the help of his parents and teachers , he was able to ___8.___ at a famous American music college, where his success began. | |
Famous for his ___9._____ performances and ____10._____ facial expressions and moving around while playing the piano. | ||
1.Information
2.1982
3.Talent/Ability
4.cartoon
5.helping
6.love
7.well
8.study
9.energetic
10.making
【解析】
试题分析:本文主要介绍了著名钢琴家郎朗的成长历程。两岁的时候看到Tom弹钢琴使他开始接触钢琴,在三岁的时候成为一名学钢琴的学生,在15岁的时候到美国学习。郎朗的钢琴表演是非常神秘的。
1.
2.2】此题考查郎朗的出生年份,根据文中语句In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college.可知,郎朗出生在1982.
3.3】此题考查名词,说明郎朗的天赋,根据文中语句His talent at the keyboard has taken him from Shenyang to the world.可知,故选talent。
4.4】此题考查名词,调查郎朗的爱好,根据文中语句But for pianist Lang Lang, Tom and Jerry is the best one.可知,郎朗的最喜欢的卡通是猫和老鼠。故填cartoon。
5.5】此题考查动名词,根据文中语句But Lang considers himself lucky and believes he should give something back.He has helped the children in poor areas a lot.郎朗帮助孩子的原因,故选helping。
6.6】根据文中语句This was his first time to enjoy western music and this experience encouraged him to learn to play the piano well.理解可知此题选择love表示爱好。
7.7】此题考查副词,表示弹奏的非常好,故选well。
8.8】根据文中语句In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college.可知选择study。
9.9】根据文中语句Lang's performances are energetic.He is well-known for making facial expressions and moving around while playing the piano.可知选择energetic。
10.0】根据文中语句Lang's performances are energetic.He is well-known for making facial expressions and moving around while playing the piano.可知此空选择making。
考点:人物传记的阅读
I am good at math , but his English is ___ than mine .
| A.much better | B.more better |
| C.very better | D.pretty better |
I didn’t know which T-shirt was ______,so I took both.
| A.good | B.well |
| C.best | D.better |