题目内容

完成句子 根据所给提示,完成句子。每空一词,含缩略词。(每空0.5分,满分5分)

1.We need two cups of orange juice.(对划线部分提问)

____________ ___________ orange juice do you need?

2.Can you come to my birthday party on Sunday?(作否定回答)

____________,I ___________.I have to look after my little sister.

3.That bike is cheaper than this one.(改为同义句)

This bike ________ as ________ as that one.

4.把牛奶倒入榨汁机。________ the milk ________ the blender.

5.There are fewer people now.(用in 100 years 替换 now)

There _______ _______ fewer people in the 100 years.

1.How much.

2.sorry, can’t

3.isn’t cheap

4.pour….into

5.will be

【解析】

试题分析:

1.提问不可数名词的数量用how much。故答案是How much.

2.对别人的邀请否定回答不能回答no,为了表示礼貌,回答的要委婉,用sorry。故答案是sorry, can’t。

3.as …as中间加形容词的原级,表示像…一样。故填isn’t cheap。

4.pour….into把……倒入……。故填pour….into

5.there be句型的将来时为There will be。故填will be.

考点:完成句子。

练习册系列答案
相关题目

TFBOYS is a young singing group of China. There are three members in it. Wang Junkai, 16, and Wang Yuan, 15, are from Chongqing, and Yi Yangqianxi, 15, is from Hunan. They are all good at singing and dancing.

During the weekdays, the three boys go to school and study like other kids. But during the weekends, they have to practice singing and dancing. It is not easy, but the three boys do it well. What’s more, they are all top students at school.

“We try our best to put study before everything,” said Wang Junkai. He just entered Chongqing No. 8 High School. It is a key (重点的) school.

Yi is also a very good student. He has a busy life. Besides training, he also acts in movies and TV shows. But he still did very well in calligraphy (书法) competitions. How can he be good at so many things? “I always practice dancing while others are playing,” he said.

Many people say that TFBOYS becomes popular only because of their cute looks. But I don’t think so. They always work hard for their music dreams. That’s why so many people like them.

根据短文内容,选择最佳答案。

1.How old is Wang Junkai?

A. 15. B. 16. C. 14 D. 17.

2.What do they usually do on weekends?

A. They go to school.

B. They practice singing and dancing.

C. They have a rest.

D. They act in TV shows.

3.What can we learn from Wang Junkai’s words?

A. Everything is as important as study.

B. We should work hard to do everything.

C. Study is the most important thing.

D. Study isn’t the only thing in our life.

4.Why can Yi Yangqianxi be good at so many things?

A. Because he always works hard.

B.Because he is very lucky.

C.. Because many people help him.

D. Because he is talented.

5.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Wang Yuan and Yi Yangqianxi come from the same city.

B. The three boys all study at key schools.

C. They are successful because they are young.

D. Yi Yangqianxi spends much time on his training and hobby.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网