题目内容
阅读表达(10分)
Mr Li is a teacher.Yesterday he did a survey of what his students did last weekend.And here are the results.
Lucy went to see her grandparents.Her grandparents live in the countryside.They are very old.But they didn't like to live in the city.They want to have a quite life.78.Jim帮他的父母做了些家务。He cleaned the room,watered the flowers,washed the clothes.At noon,he helped his mother cook the lunch.Tina babysat her little brother because her mother was ill. 79.Her father had to look after her mother in the hospital. Both his father and his mother hope that Jack can be good at all his subjects.They want him to study in famous university.
(一)根据短文内容回答问题。
1.Where do Lucy’s grandparents live ?
2.Why did Tina babysat her little brother?
3.将短文中画线的句子译成英语.
4.将短文中画线的句子译成汉语
5.请给短文你一个适当的标题.
1.In the countryside.
2.Because her mother was ill.
3.Jim helped his parents do some housework.
4.她的父亲必须在医院照看她的妈妈。
5.Busy Weekend
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是Lucy等几个人的周末是怎样过的:Lucy的祖父母住在农村,她去看望祖父母了。Tina照看她的小弟弟了,因为妈妈病了她的父亲必须在医院照看她的妈妈。Jim帮他的父母做了些家务。
1. Her grandparents live in the countryside.可知答案。
2. babysat her little brother because her mother was ill. 可知答案。
3. 据上文Yesterday he did a survey of what his students did last weekend.故句子用一般过去时;do some housework 做些家务。
4.她的父亲必须在医院照看她的妈妈。look after, 照看;in the hospital在医院里。
5.。通读全文可知答案。
考点:任务型阅读。
任务型阅读 请根据短文内容,完成信息记录表,每空一词。
(共10小题;每题1分,共10分)
We all need a healthy environment(环境), but we produce waste every day and it is harmful to our environment and health. Though we are young, we can still do something to help. In fact, even the simplest everyday activities can make a real difference to the environment. Here are some ideas for you to live a green life.
Remember these three words: reduce, reuse and recycle.
Reduce means “use less”. Don't waste things. www.gaokw.com This saves money and reduces pollution and waste going into the environment. Before we buy something new, think if it is really necessary or maybe the old one will be just as good! When we do buy things, choose local products if possible, and try not to buy too many things from foreign countries.
Reuse means “use again”. Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should take care of them so that they will last, and we should repair the old things if we can instead of throwing them away and buying new ones. Don't use a paper cup or a paper bag. It’s better to use a china cup and a lunch box because you can use them again.
Recycle means “change things into something else”. Although it takes energy to change something into something else, it’s better than throwing things away or burning them. Find out what can be recycled in your neighbourhood and take part in recycling programmes. We should also buy products made from recycled materials, such as recycled paper, to help save trees.
Title: 1. to Live a Green Life
We produce waste every day and it is 2. to us. We can do something to help. | ||
Ideas | Dos | Don’ts |
To 3. | Use less * Try to save something. | * Don’t buy too many things from foreign 4. . |
To reuse | Use 5. * Use things for as long as possible. * Buy things that last long. * Take care of things or 6. the old things. | * Don’t use 7. cups or bags. |
To recycle | Change things into something 8. *Join in recycling programmes. *Buy 9. made from recycled materials. | * Don’t 10. things away or burn them. |