题目内容

综合填空(1×5=5分)

从下面方框所给词中选择恰当的词填入短文中,使短文通顺正确(每词只用一次).

Li Lin and Li Ping are twins. They are both fourteen 1. old. Li Lin is ten minutes older than Li Ping. They live next to Changjiang Road. They often get to school by bus, but 2. they take the boat to school. Because that must be a lot more fun than taking a bus. At school, Li Lin is 3. at math, but her younger sister does well in chemistry. They usually wear the same clothes and play sports together(一起). Li Ping 4. surfing the Internet because she thinks it’s pretty exciting, but Li Lin thinks that surfing the Internet is bad for her 5. . Li Ping is more outgoing than her elder sister, but Li Lin is quieter than her younger sister. Do you like them?

1.years

2.sometimes

3.good

4.enjoys

5.health

【解析】

试题分析:这篇短文告诉我们李林和李平的一些情况:李林和李平是双胞胎,她们两个14岁了,有时候她们乘船去上学。李林擅长数学,李平喜欢上网等。

1.1】句意:她们两个14岁了。fourteen years old14岁。

2.2】句意:但有时候她们乘船去上学。据They often get to school by bus,故填sometimes。

3.3】句意:李林擅长数学。be good at擅长。

4.4】句意:李平喜欢上网。enjoy doing喜欢做……, 主语Li Ping是第三人称单数故谓语动词用第三人称单数enjoys.

5.5】句意:上网对她的健康不好。health健康,名词。

考点:阅读填词。

练习册系列答案
相关题目

It was Jimmy’s birthday and he was 5 years old. He got a lot of nice birthday presents from his family, and one of them was a beautiful drum.( 鼓 )

“ Who gave him that drum?” Jimmy’s father said when he saw it. “ His grandfather did,” answered Jimmy’s mother.

“ Oh,” said his father. Of course Jimmy liked his drum very much. He made a terrible noise with it, but his father didn’t mind . He was working during the day and Jimmy was already in bed when he got home in the evening ,so he couldn’t hear the noise.

But one of the neighbors didn’t like the noise at all, so a few days later, she took a sharp ( 锋利的 ) knife and went to Jimmy’s house while he was hitting his drum. She said to him, “ Hello, Jimmy, do you know, there is something very nice inside your drum? Here is a knife. Open the drum and let’s find it.”

1.Jimmy got a lot of nice presents from his _________.

A. classmates B. friends

C. teachers D. family

2.Who gave Jimmy the drum? _________.

A. His father B. His mother

C. His neighbor D. His grandfather

3.Why did Jimmy’s father not stop him from making noise with the drum? _________.

A. Because he liked Jimmy very much

B. Because he didn’t mind

C. Because Jimmy was in bed

D. Because Jimmy only played in the evening

4.One of the neighbors _________.

A. liked Jimmy very much

B. enjoyed listening to the sound of the drum

C. wanted to show Jimmy a sharp knife

D. didn’t like the noise at all

5.What did Jimmy’s neighbor really want him to do? To ___________.

A. stop him making noises

B. make a noise on his drum with a knife

C. show him how to hit the drum

D. find something nice in his drum

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网