题目内容

Nasreddin woke up in the middle of the night and saw something white in his garden. It seemed to be moving towards the house.

That is a thief(小偷)! He thought, and he took his gun and shot(开枪) at him. Then he went back to bed, because he was too frightened(害怕) to go out of the house in the dark.

The next morning Nasreddin went out and saw one of his white shirts hanging on the clothes-line in the garden, his wife had washed it the day before and hung it out to dry. Now it had a bullet- hole(子弹洞)right through middle of it.

My God, said Nasreddin, I was lucky last night. If I had been wearing that shirt, the bullet would have killed me! And he called his neighbours together and asked them to thank God for saving him.

1.At midnight, Nasreddin saw in his garden.

A. something strange B. a thief

C. something white D. a ghost

2.Nasreddin was so frightened that he .

A. cried out for help

B. dared(敢)not go out of the house.

C. dared not stay in his house

D. couldn’t say a word

3.The next morning Nasreddin found .

A. his wife in the garden

B. the clothes-line

C. the thief dead

D. a bullet-hole through the white shirt

4.Nasreddin was a man.

A. kind B. cheerful C. foolish D. clever

5. He called his neighbors together in order to .

A. make a speech B. tell the story

C. thank God D. thank you

1.C

2.B

3.D

4.C

5.C

【解析】

试题分析:

本文讲的是一则笑话,Nasreddin晚上以为有贼,结果开了两枪,结果第二天发现打了自己的白衬衫,他竟愚蠢地以为如果自己穿着这个衬衫,那么被打中的会是自己。

1.1】试题分析:细节理解题。由文章第一句Nasreddin woke up in the middle of the night and saw something white in his garden.可知。

2.2】试题分析:细节理解题。由Then he went back to bed, because he was too frightened(害怕) to go out of the house in the dark..可知他很害怕,不敢走出屋子。

3.3】试题分析:细节理解题。由Now it had a bullet- hole(子弹洞)right through middle of it..可知衬衫上有个洞,是子弹打的。

4.4】试题分析:考察对全文主题的把握。从全文可知Nasreddin 很愚蠢,可知C 正确。kind “和气的,善良的”;cheerful “高兴的”;clever “聪明的”。

5.5】试题分析:细节理解题。由And he called his neighbours together and asked them to thank God for saving him.可知。句意:他把邻居们都叫来,让他们来感谢上帝救了他。

练习册系列答案
相关题目

短文填空, 根据短文内容及首字母提示补全单词,(每小题0.5分,满分5分)

One day a student was taking a walk with his teacher. As they went along, they saw a pair of old shoes l 1.on the path(小路). They were a poor farmer’s, who was working in the nearby field(田地).The student turned to the teacher, saying: “we will hide his s 2., and hide ourselves behind those trees, and wait to see w 3.he will do.”

“My young friend,” answered the teacher, “we should never make fun of the poor. Why not put a coin in each shoe, and then we will hide ourselves and watch?” The student did so and they both hid themselves behind the trees. The poor man soon

f 4.his work, and came across the field to the path where he had left his coat and shoes.

After p 5.on his coat, he put his foot into one of his shoes, and felt something hard. Then he bent (弯腰) down to feel what it was, and f 6. the coin. Surprised, he looked at the coin, turned it around and looked at it again. He then looked around, but n 7.was there. He put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe. His surprise was doubled on finding the other coin. He couldn’t control(控制) his feelings and fell to his knees, looked up to the sky and expressed(表达) his t 8.. Then he spoke of his wife, sick and helpless, and his children without bread. He said the help would s 9.them from dying.

The student stood there deeply moved, and his eyes were filled with tears. “Now,” said the teacher, “Are you not much h 10.than if you had hidden the shoes?”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网