题目内容

阅读下面材料,从每题所给的三个选项(A、B和C)中,选出最佳选项。

Zhang Li lies in bed sadly. The 24-year-old young man lost his right leg because of a blood disease. The doctor said that his 10 years of smoking had caused the disease. “I began to smoke when I was in Junior 3. It made me feel like a man and I thought it looked cool. Now I know I was really wrong.” said Zhang.

It is a mistake many teenagers make. It is said that about 40 million of the country’s young people between 13 and 18 have tried smoking. Nearly 68 percent of teenager smokers smoked their first one before the age of 13. Those who live in big cities started even earlier. Many teenagers see people smoking in the movies. But in real life, stars like Jackie Chan think smoking is a bad thing. In fact, smoking is one of the top killers in China. Each year one million people die from smoking-related(与吸烟有关的)diseases. Smoking causes illnesses like lung cancer and heart disease.

Doctors say that the younger a person starts smoking, the worse it will be. If a person starts smoking as a teenager, he or she may live twenty-two years less than non-smokers.

1.What kind of disease did smoking cause for Zhang Li?

A. Lung cancer.

B. Blood disease.

C. Heart disease.

2.From the passage, we know Zhang Li started to smoke when he was years old.

A. 13 B. 14 C. 18

3.The city’s young people .

A. knew that smoking was a bad thing

B. tried smoking when they were in Junior 3

C. started smoking earlier than those in the country

4.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. Zhang Li had a disease and lost his left leg.

B. Smoking may cause many kinds of diseases.

C. Smoking may make you have a shorter life.

5.What does the underlined word “non-smokers ” mean in English?

A. People who like smoking.

B. People who smoke.

C. People who don’t smoke.

1.B

2.B

3.C

4.A

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要以一个24岁的患病年轻人说明了吸烟,尤其是年轻人吸烟对人体健康的危害。

1. 24-year-old young man lost his right leg because of a blood disease. The doctor said that his 10 years of smoking had caused the disease. 描述,可知选这个年轻人是由于吸烟导致了血液疾病,故选B。

2. 24-year-old young man lost his right leg because of a blood disease. The doctor said that his 10 years of smoking had caused the disease. 描述,计算可知,24-10=14,故选B。

3. who live in big cities started even earlier.及前一句描述,可知城里的年轻人比乡下的年轻人吸烟更早,故选C。

4. 24-year-old young man lost his right leg because of a blood disease. 描述,可知他是伤到了右腿,选项A描述说是伤到了左腿,故选A。

5. a person starts smoking as a teenager, he or she may live twenty-two years less than 描述,可知这个单词指的是不吸烟的人。故选C。

考点:关于吸烟问题的议论文阅读。

练习册系列答案
相关题目

缺词填空(共10空;每空l分,计10分)

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

In a tree in a jungle,there once lived many birds.They were 1.h ____ in their small nests(鸟巢) and sang every day.Before the rainy season arrived,all the animals in the jungle repaired their homes.The birds 2.a____ made their homes safer.

Many birds brought twigs (细枝) and leaves and others wove(编织) their nests."We 3.s____ also store some food for our children," said one of the birds.And they collected food until they had enough to see them through the rainy season.They kept 4.t____ busy getting ready for the bad times.

Soon the rain came.It was 5.f____ by thunder and lightning.All the animals and birds stayed at their homes.It kept raining for many days.One day,a monkey wet in the rain came into the jungle.He sat on a branch(树枝),shaking6.w____ cold.

The poor monkey tried his best to get a place,but 7.f____.The leaves were not enough to save him from the rain."Brrr! It is so cold!" said the monkey.The birds were watching all this.They felt sorry for the monkey,8.b____ there was little they could do for him.One of them said,"Brother! Our small nests are not big enough to give you shelter." Another bird said,"All of us prepared for the rainy season.If you had,you would not be in this difficult 9.s ____ ".

"How dare you tell me what to do?" said the monkey,shouting at the "bird.The monkey 10.a____ hit the bird's nest and threw it on the ground.The bird and her babies were helpless.

The poor birds thought,"Fool never value(重视) good advice.It is better not to advise them ".

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网