题目内容
阅读表达(共5小题;每小题1分,满分5分)
Mr Smith is a teacher. Yesterday he did a survey(调查)of what his students did on their last day off and this is what he learned.
Linda went to see her grandparents. Her grandparents live in the countryside. They are very old. But they don’t like to live in the city. They want to have a quiet life. Tom helped his parents do some housework. He cleaned the room,washed all the clothes. At noon,he helped his mother cook the lunch. Mary babysat(照顾)her little brother because her mother was ill. Her father had to look after her mother in the hospital. Mike studied history at home. He isn't good at history. He thinks it is too difficult for him. His father helped him. Both his father and his mother hope that Mike Can be good at all his subjects. They want him to study in a famous(著名的)university(大学).
(一)根据短文内容简要回答问题。
1.Where do Linda’s grandparents live?
__________________________________
2.Why did Mary babysit her little brother?
__________________________________
(二)将短文中画线的句子译成汉语。
3. __________________________________
4.__________________________________
(三)请给短文拟一个适当的标题。
5. __________________________________
1.They live in the countryside. / The countryside.
2.Because her mother was ill.
3.汤姆帮他的父母干了一些家务活。
4.她的爸爸不得不在医院里照顾她的妈妈。
5.A Survey of what Mr Smith's students did on their last day off
【解析】
试题分析:本文主要介绍了史密斯先生做的一个调查
1.根据Linda went to see her grandparents. Her grandparents live in the countryside.描述,可知琳达的祖父母住在乡下。故填:They live in the countryside. / The countryside.
2.2】根据Mary babysat(照顾)her little brother because her mother was ill.描述,可知玛丽照顾她的弟弟是因为她的母亲病了。故填:Because her mother was ill.
3.3】短语help sb do sth,帮助某人做某事;do some housework,做家务,故本句翻译为:汤姆帮他的父母干了一些家务活。
4.4】短语have to,不得不;look after,照顾,故本句翻译为:她的爸爸不得不在医院里照顾她的妈妈。
5.5】阅读短文可知,这篇短文主要介绍了史密斯先生做的一个关于学生假期活动的调查。故填:A Survey of what Mr Smith's students did on their last day off
考点:日常生活类阅读