题目内容
We each have a memory. That’s why we can still remember things after a long time. Some people have very good memories and they can easily remember many things by heart, but some people can only remember things when they say or do them again and again. Many of the great men of the world have got surprising memories.
A good memory is a great help in learning a language. Everyone learns his mother language when he is a small child. He hears the sounds, remembers them and then he learns to speak. Some children are living with their parents in foreign countries. They can learn two languages as easily as one because they hear, remember and speak two languages every day. In school it is not so easy to learn a foreign language because the students have so little time for it, and they are busy with other subjects, too.
But your memory will become better and better when you do more and more exercises.
1.Some people can easily remember many things by heart because______.
A. they always sleep very well.
B. they often eat good food.
C. they read a lot of books.
D. they have very good memories.
2.Before a child can speak, he must________.
A. read and write B. make sentences
C. hear and remember the sounds D. think hard
3.In school the students can’t learn a foreign language well because________.
A. they have no good memories.
B. they have no teachers
C. they have too much time for it
D. they are busy with other subjects
4.Your memory will become better and better_______.
A. if you have lots of good food.
B. if you do more and more exercises
C. if you do morning exercises every day.
D. if you get up early
1.D
2.C
3.D
4.B
【解析】
试题分析: 我们每个人的记忆。这就是为什么我们仍然可以很长一段时间后记住的东西。有些人有很好的记忆力,他们可以很容易地记住很多事情。但有些人只能记住一些东西,他们说了或做了一遍又一遍。世界上许多伟人都有惊人的记忆力。
1.1】细节理解题。问题:为什么有一些人很容易地记住许多事情?联系原文: Some people have very good memories and they can easily remember many things by heart 句意:有些人有很好的记忆力,他们可以很容易地记住很多事情。结合选项明确第四项正确。故选D
2.2】细节理解题。问题:一个孩子在说话之前,他必须做什么?联系原文:He hears the sounds, remembers them and then he learns to speak. 句意:他听到声音,记得他们,然后,他学会说话。明确在说话之前要先听,记,然后学习说。故选C
3. 为什么在学校学生不能将外语学好?联系原文:In school it is not so easy to learn a foreign language because the students have so little time for it, and they are busy with other subjects, too.句意:在学校不是那么容易学好一门外语,因为,学生有很少的时间去学外语,他们还有其他的科目要学习。故选D
4.your memory will become better and better when you do more and more exercises.句意:当你做更多的练习, 你的记忆会越来越好。结合选项的描述,明确第二项正确。故选B
考点:科普知识类短文阅读。