题目内容
—What did you say just now?
—I asked __________.
A. that I could open the door
B. how I could open the door
C. how could I open the door
D. could I open to the door
B
【解析】
试题分析:句意:--你刚才说什么了?--我问我怎样能打开门。A. that I could open the door 我能打开门;B. how I could open the door我怎样能打开门;C. how could I open the door 我怎样能打开门,语序错误;D. could I open to the door我能打开门吗? 无连接词,语序错误。宾语从句应用正常语序。根据句意,故选B。
考点:考查宾语从句。
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中,选择五个还原到文中,使短文意思通顺,结构完整。(每小题2分)
We can't always meet lucky things in our life. Sometimes some bad things are good for our life. They can help us learn to be brave. No matter what happens in our life, we should learn to face it bravely.
Helen was a wonderful dancer. One day, when Helen was playing with her 10-month-old son at home, the building began to shake. "I carried my son in my arms and wanted to go downstairs, but when my husband opened the door, the building fell down," sad Helen.
Helen was saved the next day, but her husband and her baby son died . 1.________ The doctor said that her legs had to be cut off from the knees.
2. _______ "At first I thought I wouldn't be able to dance any more, and my life would become very hard. 3._______But when I saw that my family and friends cared so much about me,I decided that I would not let them down," Helen said. 4._______ Later, when she felt better, she began practicing dancing on the bed.
5.______She smiled and said to her mother, "Tomorrow I will be able to walk, and before long I can dance again. "
The earthquake has taken away a lot of things, but it has never taken away the hope of life.
A. She wanted to die with her husband and baby. B. I was very sad at that time. C. What did this mean for a dancer? D. And her legs were badly injured. E. She first learned to turn over in bed without help. F. She wanted her baby to be a dancer like her. G. Months later. Helen received artificial limbs. (假肢) 。 |