题目内容
任务型阅读。根据任务要求,完成各小题。(8分)
Going to a friend’s house is very exciting. You may spend time with a friend and get to see where he lives. It is important to be a good visitor.
When to arrive
The first thing to remember is that when a friend invites you, you need to arrive on time. If your friend tells you to come "around 3:00", that means you can turn up a little bit after 3:00. But usually it is a good idea to arrive at the right time.
What to bring
Often it is also nice to bring something to your friend's house. This could be a box of chocolates for you two to share, or maybe a movie that you can watch together. You can also bring some flowers. A little gift is a nice way to show your friend that you are excited to be at his house.
How to greet (问候)
When you visit your friend's house, you may also meet his parents. ①You should tell them who you are and they may tell you their names. As a child, I went to visit my friend Paul. I called his parents by their first names John and Mary. But now I know it is more polite to call them Mr. or Mrs. Smith.
1.将句①翻译成汉语。
____________________________________________________________________________
2.If your friend tells you to come “around 3:00”, what does it mean?
____________________________________________________________________________
3.Which situations are mentioned in this passage?
A. when to arrive B. what to bring C. How to greet D. Above of all
____________________________________________________________________________
4.What’s the passage mainly about?(文章的主要内容是什么?)
____________________________________________________________________________
1.你应该告诉他们你是谁,他们会告诉你他们的名字。
2.You can turn up a little bit after 3:00.
3.D
4.How to be a good visitor.
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是当我们去朋友家拜访的时候,我们有一些事情需要注意,才能成为一个好的,有礼貌的人。短文从第二段开始给了我们三个建议,如什么时候到达、带些什么东西以及怎样问候等。
1.本句中should 的意思是应该,是情态动词,后跟动词原形;who you are 是who引导的一个宾语从句;may 可能,也是情态动词。故本句意为:你应该告诉他们你是谁,他们会告诉你他们的名字。
2.根据短文第二段中If your friend tells you to come "around 3:00", that means you can turn up a little bit after 3:00.可知,如果你的朋友对你说在大约3点的时候来,他的意思是你可以在3点多一点之后露面。
3.根据短文第二段、第三段和第四段的标题when to arrive, what to bring以及How to greet可知,这篇短文给我们讲述了这三个方面的事情,故A、B和C都提到了。故选D。
4.这篇短文的第一段就告诉我们去朋友家拜访的时候,我们有一些事情需要注意,才能成为一个好的,有礼貌的人。短文从第二段开始给了我们三个建议,什么时候到达、带些什么东西以及怎样问候等。因此这篇短文的题目应该是How to be a good visitor,怎样成为一个好的拜访者。
考点:任务型阅读。