题目内容

Making friends might seem to come easy for some persons, but it’s maybe very hard for most persons. No matter how many friends you might already have, it is always a good idea to make new friends.
Being shy keeps a lot of people from making friends. Also, making friends might need a person to step outside of their comfortable places, which are hard for a lot of people, whether they are shy or not. However, overcoming the shyness to step out of your box is an important step in making friends.
There are lots of ways to meet new friends. First of all, remember that a good friendship is based on interests, so if you are ready to make friends, start to join clubs or go places where you have interest. For instance, if you like to play sports, join a sports team or after school sports club. If you have interests in music or writing, join clubs or organizations that you are interested in. When you see someone in a place like that, and you think that they look nice, it is always a good idea to go up to them and introduce yourself and ask interesting questions so that you can start a conversation. Don't put too much pressure on yourself, and remember that friendships don't always happen quickly.
Some friendships happen right away, and you'll be able to tell if someone will be a great friend right after you meet them. Some friendships take a long time to develop. Anyway, the friends that you meet are going to be worth it. If a friendship develops quickly, it doesn't mean that it is extra valuable, and if a friendship takes a long time to develop, it doesn't mean that it isn't worth it because it's too hard.
Making friends might be a bit difficult for you, and the friends you will make may not look anything like you. However, even though it might be scary to start conversations, you are worth doing it. All friendships start with a single hello.
【小题1】From the passage, it’s ______ to make friends for most people.

A.easyB.convenient
C.impossibleD.difficult
【小题2】If you want to make friends, you should ______.
A.ask your parents for help
B.go out of your own box
C.obey others’ requests
D.talk more with shy persons
【小题3】What are the friends like after you have them?
A.They’ll do the same things as you.
B.They’ll go to the same places.
C.They may not look anything like you.
D.They may give all you need
【小题4】According to this passage, we know ______.
A.if we have many friends, it isn’t necessary to make new friends
B.stepping out of the comfortable places is easy for outgoing persons
C.friendships always happen quickly if you introduce yourself
D.the same interests among persons may make you get the friendship
【小题5】What does the writer want to tell us?
A.How can we make friends?
B.What is the friendship?
C.Who can we make friends with?
D.When do friendships happen?

【小题1】D
【小题2】B
【小题3】C
【小题4】D
【小题5】A

解析试题分析:交朋友对有些人是容易的,但是对大多数人是来说可能很困难。克服害羞心理并走出去是交友的重要一步。结交新朋友有很多方法。好的友谊是建立在共同的兴趣基础之上的。一些友谊是立刻发生的,有些需要发展很长时间。即使害怕开始谈话,你也值得这样做。所有的友谊都是从一个简单的问候开始的。
【小题1】细节理解题。根据文章第一句“but it’s maybe very hard for most persons”,hard相当于difficult,表示“困难的”。故选D。
【小题2】细节理解题。短文的第二段着重说明了只有走出自己的“舒适的小天地”才能交到朋友,克服害羞心理并走出去是交友的重要一步。故选B。
【小题3】细节理解题。根据文章最后一段第一句“the friends you will make may not look anything like you”。故选C。
【小题4】推理判断题。根据各个句子的意思,只有选项D符合文章意思,在短文第三段,作者对“好的友谊是建立在共同的兴趣基础之上的”进行了详尽的说明。故选D。
【小题5】主旨大意题。本文主要说明怎样去交友。故选A。
考点:生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

A story tells about an elder villager who led other villagers carrying salt day and night to a town in order to buy food for the winter. One night they camped in an open air with a starry sky above. The elder villager, following the tradition passed down from ancestors, took out three blocks(块) of salt and threw them into the campfire to tell the change of weather in the mountains.
All people waited for the old man's "weather report": if the salt in the fire produced crackling sound(爆裂声), they would have good weather; if no sound was produced, it then meant the good weather would soon end and a storm would come at any moment.
The elder villager looked serious. The salt in the campfire made no sound at all. He urged the whole team to set out immediately. A young man in the group thought it absurdly(荒谬地)superstitious(迷信的) to "forecast the weather by using salt".
It was not until the next afternoon, the weather suddenly changed, with cold winds blowing and a snowstorm coming. In fact, the method used by the elder man could be well explained by modern science: whether or not salt produces sound in campfire depends on air humidity(湿度).That is to say, when a snowstorm approaches, lead to high humidity, the salt blocks will not produce any sound in fire.
Young people often don’t mind the philosophy(哲学) of the old, regarding their ideas as out date and useless. To be honest, however, some beliefs in life are just like salt blocks that are distilled(蒸馏) from the sea: old as they are, they remain crystals(结晶), and carry with them deep memories of the sea.
根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。
【小题1】Why did the villagers go to the town?

A.They wanted to buy some salt and food
B.They wanted to sell the salt and buy some food.
C.They wanted to check the old belief.
D.They wanted to forecast the weather by using salt
【小题2】What will happen if it rains recently?
A.The salt in the fire will produce crackling sound.
B.The salt in the fire will produce no sound.
C.The salt will remain crystals.
D.The elder people will give us the weather report.
【小题3】Why didn’t the young man think the “weather report” absurdly superstitious?
A.The villagers were always superstitious, especially the old man.
B.He didn’t believe the god and only believe the modern science.
C.He didn’t believe the traditional way could forecast the weather by using salt.
D.He thought the salt could tell us the weather.
【小题4】 What’s the meaning of the word “approach”?
A.到达 B.远离 C.追逐 D.消失
【小题5】What’s the meaning of the last paragraph?
A.Young people shouldn’t believe the philosophy of the old. They are superstitious.
B.Salt blocks can carry the memories of the deep sea, so it can forest the weather.
C.All the belief in life are useful and can give us suggestions in our lives.
D.Young people should learn from the old because they are knowledgeable and have much experience.

  When you are feeling unhappy or forget how great you are ,there are six ways to make you feel confident(有信心的) about yourself ,
1.Look in the mirror and say to yourself,“I am a special person and there’s no one in the world like me. I can do anything!”It may not sound so good ,bur it really works!
2.Do something nice for someone. Helping others always makes you feel so good.
3.Smile! Be friendly to the people you meet. Look for the good things of your friends and family.
4.Learn something new! Do you want to decorate your own room or learn how to swim? Go for it !New challenges(挑战) are fun and give you a sense of accomplishment(成就感) when you finish them,
5.Keep a diary. Turn off the TV and let your imagination fly! Write down your thoughts, dreams or anything you want! Writing always helps to express your feelings.
6.Stay with your family. We all need our family time .Talk with your mum or dad or maybe even your cousin
【小题1】This passage may be taken from_______.

A.a science book B.a story book
C.a magazine D.school rules
【小题2】According to the passage, when you are helping others, you will________.
A.feel nice B.be sure
C.be special D.be remembered
【小题3】According to the passage, which can't you do when you are feeling unhappy?
A.Try to be kind to others.
B.Learn something new and challenge yourself.
C.Stay out alone.
D.Try to write down anything you want.
【小题4】Which is the best title for the passage?
A.Do Your Best
B.Six Ways to Feel Good about Yourself
C.It's Never Too Late to Learn
D.Always Smile to Your Life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网