题目内容
May 10th is Meg’s birthday. She gets a gift. It is a new coat from her sister. The coat is very beautiful and she feels very happy.
One day, Meg finds that a button(纽扣) of her coat is lost. She looks for the button everywhere, but she can’t find it. The next day, she doesn’t wear that coat to school and feels sad all day. After school, she goes to the clothes shops and wants to buy that kind of clothes. But she feels disappointed.
Meg tells her sister about that, her sister says, “We can change all the buttons. Then the buttons will be the same.” The coat is beautiful again and Meg feels happy again.
1.Meg’s sister buys ____ for her on her birthday.
A. some buttons B. a new coat
C. a new bike D. some flowers
2.How does Meg feel when she doesn’t wear that coat?
A. She feels happy. B. She feels sad.
C. She feels excited. D. She feels bored.
3.What does Meg’s sister do at the end of the story?
A. She changes all the buttons of the coat.
B. She buys another coat again.
C. She buys a button in the clothes store.
D. She goes to the clothes store and changes the coat.
4.Where does the underline word “disappointed’ mean in Chinese?
A. 兴奋的 B. 失望的
C. 难过的 D. 高兴的
5.What’s the best title for the passage?
A. A lost button B. A lost coat
C. A kind sister D. A clothes store
1.B
2.B
3.A
4.B
5.A
【解析】
试题分析:本文介绍了一位叫做Meg的女孩。生日的时候,她收到了姐姐给她买的一件新大衣。但是大衣少一个扣子,因此他很不高兴。后来经过姐姐的指点,扣子全换啦,衣服看起来很漂亮,她也感到很高兴。
1. is a new coat from her sister.理解,可知答案是B。
2. next day, she doesn’t wear that coat to school and feels sad all day. 理解,可知答案是B。
3. sister says,“We can change all the buttons. ...”理解,可知答案是A。
【小题4语意推理题。根据文中After school, she goes to the clothes shops and wants to buy that kind of clothes. 的理解,可知她很失望。所以答案选B。
4. button(纽扣) of her coat is lost.来描写的,所以答案选A。