题目内容

May 10th is Meg’s birthday. She gets a gift. It is a new coat from her sister. The coat is very beautiful and she feels very happy.

One day, Meg finds that a button(纽扣) of her coat is lost. She looks for the button everywhere, but she can’t find it. The next day, she doesn’t wear that coat to school and feels sad all day. After school, she goes to the clothes shops and wants to buy that kind of clothes. But she feels disappointed.

Meg tells her sister about that, her sister says, “We can change all the buttons. Then the buttons will be the same.” The coat is beautiful again and Meg feels happy again.

1.Meg’s sister buys ____ for her on her birthday.

A. some buttons B. a new coat

C. a new bike D. some flowers

2.How does Meg feel when she doesn’t wear that coat?

A. She feels happy. B. She feels sad.

C. She feels excited. D. She feels bored.

3.What does Meg’s sister do at the end of the story?

A. She changes all the buttons of the coat.

B. She buys another coat again.

C. She buys a button in the clothes store.

D. She goes to the clothes store and changes the coat.

4.Where does the underline word “disappointed’ mean in Chinese?

A. 兴奋的 B. 失望的

C. 难过的 D. 高兴的

5.What’s the best title for the passage?

A. A lost button B. A lost coat

C. A kind sister D. A clothes store

1.B

2.B

3.A

4.B

5.A

【解析】

试题分析:本文介绍了一位叫做Meg的女孩。生日的时候,她收到了姐姐给她买的一件新大衣。但是大衣少一个扣子,因此他很不高兴。后来经过姐姐的指点,扣子全换啦,衣服看起来很漂亮,她也感到很高兴。

1. is a new coat from her sister.理解,可知答案是B。

2. next day, she doesn’t wear that coat to school and feels sad all day. 理解,可知答案是B。

3. sister says,“We can change all the buttons. ...”理解,可知答案是A。

【小题4语意推理题。根据文中After school, she goes to the clothes shops and wants to buy that kind of clothes. 的理解,可知她很失望。所以答案选B。

4. button(纽扣) of her coat is lost.来描写的,所以答案选A。

练习册系列答案
相关题目

短文填空 根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整、通顺。

(共10小题;每小题0.5分,满分5分)

One day a student was taking a walk with his teacher. As they went along, they saw a pair of old shoes l 1.on the path(小路). They were a poor farmer’s, who was working in the nearby field(田地).The student turned to the teacher, saying: “we will hide his s 2., and hide ourselves behind those trees, and wait to see w 3. he will do.”

“My young friend,” answered the teacher, “we should never make fun of the poor. Why not put a coin in each shoe, and then we will hide ourselves and watch?” The student did so and they both hid themselves behind the trees. The poor man soon f 4. his work, and came across the field to the path where he had left his coat and shoes.

After p 5. on his coat, he put his foot into one of his shoes, and felt something hard. Then he bent (弯腰) down to feel what it was, and f 6. the coin. Surprised, he looked at the coin, turned it around and looked at it again. He then looked around, but n 7. was there. He put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe. His surprise was doubled on finding the other coin. He couldn’t control(控制) his feelings and fell to his knees, looked up to the sky and expressed(表达) his t 8. . Then he spoke of his wife, sick and helpless, and his children without bread. He said the help would s 9. them from dying.

The student stood there deeply moved, and his eyes were filled with tears. “Now,” said the teacher, “Are you not much h 10. than if you had hidden the shoes?”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网