题目内容
Hello! I’m an America girl. My first name is Lucy. My last name is White. I’m in No.3 Middle School. My father and mother are in No.3 Middle School, too. They are English teacher. My brother is in NanKai University(大学). His name is Tony. I have a Chinese teacher. Her name is Wang Yan. She can speak(说) very good English. She is a good teacher.
【小题1】 I am an America .
| A.boy | B.teacher |
| C.girl | D.student |
| A.White Lucy | B.Lucy White |
| C.Wang Yan | D.Tony White |
| A.my father | B.my mother |
| C.my Chinese teacher | D.my brother |
| A.two | B.three | C.four | D.five |
| A.a Chinese teacher | B.my aunt |
| C.an English teacher | D.a student |
【小题1】C
【小题2】B
【小题3】D
【小题4】C
【小题5】A
解析试题分析:这篇短文主要介绍了作者是一个美国女孩,她的父母在第三中学工作,哥哥在南开大学上学。王燕是她的语文老师。
【小题1】细节理解题。根据短文I’m an America girl.故选C。
【小题2】细节理解题。根据短文My first name is Lucy. My last name is White. family name="last" name,姓氏;first name="given" name,名。英语中名字在前姓氏在后,故选B。
【小题3】推理判断题。根据短文My brother is in NanKai University(大学). His name is Tony.故选D。
【小题4】归纳理解题。根据短文提到了作者的父母及哥哥和自己,共有四个人,故选C。
【小题5】细节理解题。根据I have a Chinese teacher. Her name is Wang Yan.故选A
考点:日常生活类短文阅读。
完型填空。(10分)
Basketball is a very popular game in the USA . People all 1ike it. Most people can it. A basketball is a and big ball. It’s bigger and heavier than a football. It’s of all the balls. There are players in each team. Basketball is quite popular in China, . Children often take a to school and play it school. In China some girls can play basketball better than boys. NBA games are very in the world. Many people like them.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
Many children use the Internet to get useful knowledge and information, and to relax in their free time. But some of them are not using in a good way. Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet.
●Make rules for Internet use with your parents. For example, when you can go online, for how long and what activities you can go online.
●Don’t give your password(密码) to anyone else, and never leak out the following information—your real name, home address, age, school, phone number or other personal information.
●Check with your parents before giving out a credit(信用) card number.
●Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it’s OK.
●Check with your parents before going into a chat room. Different chat rooms have different rules and attract different kinds of people. You and your parents must make sure it’s a right place for you.
●Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent’s permission(允许). Never meet anyone you met online alone.
●Always remember that people online may not be who they say they are. Treat everyone online as strangers.
●If something you see or read online makes you uncomfortable, leave the site. Tell a parent or teacher right away.
●Treat other people as you’d like to be treated. Never use bad language.
●Remember—not everything you read on the Internet is true.
【小题1】The underlined phrase “leak out” in the third paragraph may mean “________.”
| A.赠送 | B.泄漏 | C.分发 | D.整理 |
| A.give password to others |
| B.get useful knowledge and information |
| C.give out a credit card number |
| D.go into a chat room as they’d like to |
| A.read anything on the Internet |
| B.relax in your free time |
| C.have a face-to-face meeting with anyone you met online |
| D.treat other people as you’d like to be treated |
| A.How to Use Computers | B.Surfing on the Internet |
| C.Information on the Internet | D.Internet Safety Rules |
Jane is from Canada. She is twelve years old. Now she is in Beijing International School. She is in Class Four, Grade Seven. Her telephone number is (010) 9267-6929.
Huang Hua is from China. His English name is Tom. He is thirteen. He is in Class Three, Grade Seven. His telephone number is (010) 9252-5233. Huang Hua and Jane are not in the same class, but they are good friends.
根据短文内容,完成下列表格。
| Name | Country(国家) | Age | Class | Grade | Telephone |
| Jane | 【小题1】 | twelve | 【小题2】 | Seven | 【小题3】 |
| Huang Hua | China | 【小题4】 | Three | 【小题5】 | (010)9252-5233 |
One day Mrs Wilson took Trudy and Ben to go shopping. They went to the supermarket in the new shopping mall(购物中心). “Why do you buy things here, Mum?” Trudy asked. “Because they are cheaper than those at the corner store,” Mrs Wilson said. “Help me check(检查) the prices.” The Wilsons were not wealthy(富有的) and Mrs Wilson was always careful with her money. She looked carefully at the prices of things. She bought some groceries(杂货) in the supermarket. When they got home, the children said, “We don't think you saved(省) money by going to the supermarket there.” “Of course I did,” said Mrs Wilson, “everything was cheap there.” “We know,” said the children, “but we came home by taxi (出租车)because we had too much to carry. The cost(花费) of the taxi was more than the money you saved!” Mrs Wilson added(加) everything up and found her children were right. “Well done,”she said, “next time we will do shopping near our home.”
【小题1】Mrs Wilson took Trudy and Ben ______.
| A.to the supermarket | B.to the zoo |
| C.to the park | D.to the museum |
| A.goods there had good quality |
| B.there were many goods |
| C.goods(货物) there were cheap |
| D.goods there were expensive |
| A.The Wilsons were rich and they bought a lot of things in the supermarket. |
| B.The Wilsons were not rich and they bought things in a cheaper supermarket. |
| C.The Wilsons enjoyed shopping in the shopping mall because it was large. |
| D.The Wilsons were poor and they seldom went shopping. |
| A.by bus | B.by minibus |
| C.by taxi | D.on foot |
| A.in the shopping mall far away |
| B.in the cheapest shop |
| C.in the most expensive shop |
| D.near her home |
Tom, Bill and Dave lost their backpacks. They are at the lost and found case. The backpacks are the same (一样的), but the things in them are different. Can you help them find the right(正确的) backpack?
Tom: I have a math book and a pencil case in my backpack. There are three pencils, a pen and an eraser in the pencil case.
Bill: I have a Chinese dictionary, a math book and two notebooks in my backpack.
Dave: There are two CDs, three picture books in my backpack. My English book is also in it.
【小题1】The three boys lost their .
| A.pens | B.backpacks |
| C.keys | D.dictionaries |
| A.pencil case | B.dictionary |
| C.notebook | D.English book |
| A.a math book | B.a pencil case |
| C.two notebooks | D.a Chinese dictionary |
| A.Two CDs | B.Three pencils |
| C.Three picture books | D.An English book |
| A.Tom | B.Bill | C.Dave | D.Tom and Dave |