题目内容
阅读理解
If you have no special plans for your holidays, why not spend your time helping others?
Don't listen to people who say that young people today often think only of themselves. It's not true at all. More and more young people in the USA volunteer to spend their school holidays working for others. And they don' t do it for money. Here are some of their stories.
Alice Hamilton, 17
I'm going to help the Forest Centre build new hiking paths in the mountains. It's going to be terrific -- I'll spend the whole summer living in a tent and breathing the clean mountain air. I' m going to sleep under the stars. It will be a nice sport, and I'11 be able to do something good at the same time!
Jason Moore, 18
This summer, I'm going to volunteer with Special House Program. They build good, low-cost houses and sell them to families that are not very rich. They'll teach me what to do, so I'll help people and also have a chance to learn how to build houses.
Trish Anderson, 16
I'm going to teach kids who have trouble reading. I'll work for a program called Reading For Life. Every day, I'm going to help kids choose and read books that they like. I want to be a teacher, and I love children and reading, so this is going to be a great experience for me.
(1)Young people in the USA volunteer to spend ________ helping others.
[ ]
(2)What does Alice volunteer to do in summer?
[ ]
A. To sleep under the stars.
B. To breath the clean mountain air
C. To spend the whole summer living in a tent.
D. To help build new hiking paths in the mountains.
(3)From the passage, we know that Jason Moore ________.
[ ]
(4)wants to be a teacher.
[ ]
(5)Which is the most possible title for this passage?
解析:
|
(1) A 文中第二段谈到More and more young people in the USA volunteer to spend their school holidays working for others. (2) D 她说:I'm going to help the Forest Centre build new hiking paths in the mountains. (3) B 从介绍可以看出:Jason Moore,18 (4) C 因为他说I want to be a teacher, and I love children and reading (5) D 总结文段的内容可以看出本段文章讲述的是美国志愿者的情况 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||