题目内容
Look at the poster and answer the questions. ![]()
![]()
Volunteers of all ages will meet at Binjiang Road.
-Sunday, July 28th , 9 a.m, until noon.
-Bring bags and gloves.
-Wear hats and sunglasses.
For more information : Chen Ming
Tele: 023-65847384 E-mail: chenming134@hotmail.com
【小题1】The poster asks people to bring bags to __________.
| A.collect litter | B.collect lunch | C.collect fish | D.collect gloves |
| A.the hospital | B.the park | C.the bus stop | D.the road |
| A.call Mr. Chen at 023-67837643 | B.visit Mr. Chen at the volunteer center |
| C.send an e-mail to Chen Ming | D.ask other volunteers for help |
【小题1】A
【小题2】B
【小题3】C
解析试题分析:本题考查了一则关于义务打扫北京公园的海报。海报中主要介绍了活动的时间,内容及联系方式等。
【小题1】根据-Bring bags and gloves. 及上文描述,可知是让人们带袋子捡垃圾,故选A,收集垃圾。
【小题2】根据海报描述,可知此处指的是打扫北京公园,故选B。
【小题3】根据For more information : Chen Ming描述,可知选C。
考点:关于一则海报的应用文阅读
点评:本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文章中心内容。答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据,完成较易。
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
| 根据对话内容,从对话前的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余选项。 | |
| |
| A: Could you tell me something about your hometown? People say it's quite near the sea. B: Oh, no. My hometown is about 100 miles from the sea. A: Oh, I see. 1 B: Not really. It's got a population of about 20,000. A: And is it a very old town? B: Yes, it is. 2 A: Really? It must be quite an interesting place then. B: Yes, it is. We get a lot of tourists. 3 A: Well, what do the tourists do there? B: Oh, the can walk through the town and look at the old buildings. There are some great restaurants in the town. A: 4 B: No, there isn't any. But there are a few lovely mountains near the town. They are very good for skiing in winter. A: 5 |