题目内容
School Open Day (学校开放日)
Dear students,
We have some interesting and fun things for you this term. On September 9th 2014, we have a School Open Day. It begins at 9:00 a.m. and finishes at 4:00 p.m. All parents can come to our school, have a cup of coffee, and meet our teachers and other parents.
Your parents can go to your children’s classrooms, have a talk with the principal (校长), have a look at the clubs and ask any questions. From 11:30 a.m. to 12:30 a.m, the parents can go to Room 106 for lunch. If you have any questions about the School Open Day, you can call John Smith --- the principal. The telephone number is 021-4899688.
Welcome to our school and join us.
School: Apple Tree Middle School
1.When is the School Open Day?
A. In 2014 . B. On September 9th, 2014.
C. In September. D. From 9:00 a.m. to 3:00 p.m.
2.The parents can be in the school for ______ hours.
A. one B. three C. seven D. eight
3.Where do parents have lunch?
A. In a park. B. In their children’s classrooms.
C. In Room 106. D. At home.
4.If (如果) you want to get more information (更多信息), you can call ______at 021-4899688.
A. the principal B. the teachers
C. the children D. other parents
5.Which is wrong?
A. Parents can ask any questions on School Open Day.
B. The name of the school is Apple Tree Middle School.
C. The principal of the school is John Smith.
D. Parents can’t stay (停留) at Apple Tree Middle School at 3:30 on the School Open Day.
1.B
2.C
3.C
4.A
5.D
试题分析:本文叙述了Apple Tree中学给学生家长的一封邀请函,介绍了家长可以在2014年9月9日来学校,家长来学校后的具体时间及活动安排。
1.细节理解题。根据On September 9th 2014, we have a School Open Day. 在2014年9月9日是学校的开放日,故选B。
2.2】细节理解题。根据It begins at 9:00 a.m. and finishes at 4:00 p.m. 可知学生的父母可以在学校呆7个小时,故选C。
3.3】细节理解题。根据the parents can go to Room 106 for lunch.可知学生家长可以去106房间吃午饭,故选C。
4.4】细节理解题。根据If you have any questions about the School Open Day, you can call John Smith --- the principal. 如果想要了解更多的信息可以给校长打电话,故选A。
5.5】细节理解题。根据It begins at 9:00 a.m. and finishes at 4:00 p.m. 可知学生家长在3:30的时候可以停留在学校,故选D。
考点:广告类短文阅读。