题目内容
I sat down to read under an old tree in the park. I felt my life was 36 , because my whole world was dark.
A young 37 ran up to me, out of breath(气喘吁吁). He stood right before me with his head down and said 38 , “Look what I found!” In his hand was a flower, and what a poor sight! The flower was dry and 39 . I gave him a small smile and then turned my eyes away so that he could take his dry flower and go off to play.
40 , he sat next to my side and placed the flower to his 41 and said in surprise, “It smells sweet and it’s beautiful, too. That’s 42 I picked it. Here, it’s for you.” The flower before me was dead. But I knew I must 43 it, or he might never leave. So I accepted(接受) the flower, and replied, “This is just what I 44 .” Just then, for the first time I noticed that the boy could not 45 -he was blind.
Tears came down my face as I 46 him for picking the best one. “You’re welcome.” he smiled, and then ran off to 47 . I sat there and wondered how he was able to learn about my pain.
Through the eyes of a blind child, 48 I could see the problem was not with the world; the problem was me. And for all those years I myself had been 49 . I decided to see the beauty in life, and 50 every second of my life. And then I held that dry flower up to my nose and breathed in the smell of a beautiful rose.
【小题1】 |
|
【小题2】 |
|
【小题3】 |
|
【小题4】 |
|
【小题5】 |
|
【小题6】 |
|
【小题7】 |
|
【小题8】 |
|
【小题9】 |
|
【小题10】 |
|
【小题11】 |
|
【小题12】 |
|
【小题13】 |
|
【小题14】 |
|
【小题15】 |
|
【小题1】A
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】A
【小题5】C
【小题6】B
【小题7】D
【小题8】C
【小题9】C
【小题10】D
【小题11】B
【小题12】D
【小题13】D
【小题14】C
【小题15】B
解析【小题1】本题根据下文的内容because my whole world was dark. 可知答案为A,表示无希望的
【小题2】根据下文内容Just then, for the first time I noticed that the boy could not 45 -he was blind.可知答案为C,指小男孩。
【小题3】通过下文的内容可知答案为D,表示小男孩为很振奋的意思。
【小题4】通过下文的内容可知答案为A,实际上,小男孩看不见,因而花死了,他也不知。
【小题5】根据上下文的关系,为转折的关系,故选C
【小题6】根据后文内容“It smells sweet and it’s beautiful, too,可知答案为B,表示用鼻子闻。
【小题7】根据上下文的内容可知答案为D,表示原因。
【小题8】根据下文的内容可知答案为C,表示接受的意思。
【小题9】根据上下文的内容可知,作者讲的是唯心的话,是他所需的花,故选C
【小题10】根据后文的内容he was blind.,可知答案为D,表示看不见。
【小题11】thank sb for doing sth,因为某人做了某事而感谢某人,故选B
【小题12】根据上下文的内容可知答案为play,表示玩的意思。
【小题13】at last 表示最终的意思,也就是通过这件事,作者明白了。故选D
【小题14】根据作者下文的描述,可知作者这些年对待各种事件事上,是不明白的,故选C
【小题15】根据文章内容可知答案为B,表示享受生活的意思。
Years ago, I lived in a building in a large city. The building next to ours was only a few feet away from mine. There was a woman who lived there and whom I had never met, yet I could see her seated by her window each afternoon, sewing (缝纫) and reading.
After several months had gone by, I began to notice that her window was dirty. Everything was unclear through the dirty window. I would say to myself, “Why doesn’t that woman clean her window? It really looks terrible.”
One bright morning I decided to clean my apartment, including cleaning the window.
Late in the afternoon I finished the cleaning, I sat down by the window with a cup of coffee for a rest. What a surprise! Across the way, the woman sitting by her window was clearly seen. Her window was clean!
Then it dawned on me. I had been criticizing her dirty window, but all the time I was watching hers through my own dirty window.
That was quite an important lesson for me. How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart, through my own shortcomings (缺点) ?
From then on, whenever I want to judge (判断) someone, I ask myself first, “Am I looking at him through my own dirty window? ” Then I try to clean the window of my own world so that I can see others’ world more clearly.
【小题1】 The writer couldn’t see anything clearly through the window because ________ .
A.the woman’s window was dirty | B.the writer’s window was dirty |
C.the woman lived far away | D.the writer was near-sighted |
A.the woman was sitting by her window | B.the woman’s window was still terrible |
C.the woman was cleaning her window | D.the woman’s window was clean |
A.I began to understand it | B.it cheered me up |
C.I could see myself through the window | D.it began to get light |
A.both the woman and the writer lived in a small town | B.the writer often cleaned his window |
C.both the woman and the writer worked as cleaners | D.the writer never met the woman |
A.one shouldn’t criticize others very often |
B.one should often keep his windows clean |
C.one should judge himself before he judges others |
D.one should look at others through his dirty window |