题目内容
You know what it' s like. You’ ve just arrived in Washington D. C. after a long journey and all you really want to do is lie down and relax in your hotel room. But first you have to make a few quick notes for tomorrow's meeting, check your e-mails, and perhaps print out a few- things. And you need to make a few local telephone calls, and one call to your family.
And what do you usually get? Your desk is just about big enough for a cup of coffee, and there's no desk lamp~ the stationary(办公用品) is only several pieces of paper and the only pen there doesn't work at all. If you want to print something, you have to go to the Reception(前台),and when you try to use your cell phone, you find that it won't work in the U. S. A.
Well, Harmony Hotel is different. Just tell us ahead of time what you're going to need, and we'll make sure that it's waiting for you when you arrive. There will be a printer in your room if you want one, and a cell phone that really works. All you have to pay for is the calls you make.
We can also provide a room for business meetings, even a secretary to take notes. All we ask is a few days' notice.
All of our rooms are of the same high standard and we promise not to increase prices in the next twelve months. But book now, because many people are already calling to book rooms, and we'd hate to disappoint you.
Harmony--the hotel you've always wanted, but never been able to find before.
【小题1】The advertisement is probably written for
| A.teachers | B.business people |
| C.secretaries | D.tourists |
| A.Tell the hotel ahead of time. |
| B.Tell the Reception when he arrives. |
| C.Call a secretary to take notes. |
| D.Put up a notice in the hotel. |
| A.All of the rooms are empty now. |
| B.Prices might increase soon. |
| C.There may be no rooms left. |
| D.It saves money for guests. |
| A.It offers telephone calls for free. |
| B.It provides printing at the Reception. |
| C.It costs much less than other hotels. |
| D.It does a lot of things to meet guests’ needs. |
【小题1】B
【小题2】A
【小题3】C
【小题4】D
解析试题分析:短文大意:这篇短文主要是写给一些来住宾馆的经商者的宣传材料,重点讲述了这家宾馆的经营特色——那就是可以为客人做很多事情。
【小题1】推理判断题。阅读短文可知,这篇短文主要是写给一些来住宾馆的经商者的宣传材料,重点讲述了这家宾馆的经营特色。可知这篇短文可能是写给一个经商者的,故选B。
【小题2】细节理解题。根据Well, Harmony Hotel is different. Just tell us ahead of time what you're going to need, and we'll make sure that it's waiting for you when you arrive.描述,可知如果客人需要秘书,就提前告诉这家宾馆。故选A。
【小题3】细节理解题。根据But book now, because many people are already calling to book rooms, and we'd hate to disappoint you.描述,可知晚了可能就没有房间了。故选C。
【小题4】细节理解题。根据短文三四段描述,可知这家宾馆的特色是可以为客人做很多事情。故选D。
考点:考查广告布告类阅读
Many people do not like to stay at home on holidays. They want to go out to see something different or do something exciting. So people from the country go to the city and people from the city go to the country for holidays. During the holidays, trains, buses and planes are all very busy. It’s very hard to buy train tickets or air tickets. Many people take cars or buses for travelling.
Last May Day my family went to the country by car for our holiday. There was too much traffic on the road, so we had to move very slowly. It took us about an hour to get out of the town. After some time, we came to a farm. It was clean and beautiful. The animals were very lovely, we thought it was a nice place for a picnic, so we stopped and took the food, fruit and drinks out of the car. We sat down under a big green tree and began to eat. Suddenly, a strong wind blew and soon it started to rain. We had to run back to our car and had our picnic in the car. Then we drove back home. What a bad trip it was!
【小题1】Many people don’t like to stay at home on holidays because_______________.
| A.they have much money |
| B.the weather is pretty poor |
| C.they want to see something new |
| D.they want to see different people |
| A.interesting | B.relaxing |
| C.unpleasant | D.exciting |
| A.蓝色 | B.刮风 |
| C.吹起 | D.卷起 |
It was Mother's Day. John was so busy with his work that he couldn't go back home. When he passed by a flower shop in the evening, an idea came to his mind, “I'll send Mum some roses(玫瑰).”While John was picking his flowers, a young man went inside. “How many roses can I get for only five dollars, madam?” he asked. The assistant(店员) was trying to tell him roses were as expensive as forty dollars a dozen(一打). Maybe he would be happy with carnations(康乃馨).
“No, I have to have red roses,” he said. “My mum was badly ill last year and I didn't get to spend much time with her. Now I want to get something special, it has to be roses as rose is her favourite.”
After hearing it, John said he would pay the rest of the money for the young man. Moved by both of them, the assistant said, “Well, lovely young men, thirty dollars a dozen, only for you.” Taking the roses, the young man almost jumped into the air and ran out of the shop. It was well worth twenty-five dollars that John paid to see the exciting moment. Then John paid for his dozen of roses and told the assistant to send them to his mother.
As he walked out, he felt nice. Suddenly he saw the young man crossing the street and going into a park. But soon John realized it was not a park but a cemetery(墓地). Crying, the young man carefully put down the roses, “Mum, oh, Mum, why didn't I tell you how much I loved you? God, please help me find my mum and tell her I love her.”
Seeing this, John turned and quickly walked to the shop. He would take the flowers home himself.
【小题1】.The assistant tried to ask the young man to buy carnations instead of roses because_______ .
| A.carnations were nicer than roses |
| B.roses were saved for John |
| C.roses were more expensive than carnations |
| D.carnations were special flowers for Mother's Day |
| A.$5 | B.$25 | C.$30 | D.$55 |
| A.had spent all his money on the roses |
| B.wasn't able to tell his mother he loved her himself |
| C.felt sorry to ask John to pay for his flowers |
| D.hadn't got enough money for his sick mother |
| A.tell his mother he loved her himself |
| B.ask his mother for more money |
| C.tell his mother the young man's story |
| D.ask his mother if she liked roses |
| A.Buy roses for your mother when she is ill |
| B.Let your mother know how much you love her |
| C.Work hard to get more money for your mother |
| D.Send your mother flowers on Mother's Day |
What do you do in a situation like this? You’re calling dinner with friends at a nice restaurant. You’re having a great time when a phone rings at the table next to you. A man takes out his phone and starts talking loudly about problems he’s having with his girlfriend. He talks for almost ten minutes! This happens all the time-on buses, in restaurants, everywhere!
Many people find cell phones useful in their daily lives. But we’ve all sat next to someone talking too loudly on a cell phone. You may want to tell the loudmouth to end the conversation, but let the management take care of those noisy customers. You can only control your own behavior. Here are a few rules:
Off means off! Follow the rules of restaurants and other public places. If a sign says “turn off cell phones”, don’t use your phone. If you are allowed, speak softly and for a short time and try to move away form other people.
Lights off, phone off! Never make calls in a theater or at the movies.
Pay attention! Talking on a cell phone while driving is dangerous. And watch where you’re going when you’re walking down the streets and talking on the phone.
As more people use cell phones, things are only going to get worse. So, the next time you’re getting ready to make a call, stop and consider the people around you.![]()
【小题1】 The man talking on the cell phone loudly in the restaurant will ________.
| A.talk for half an hour | B.pay more for his meal |
| C.make other customers angry | D.be driven out by the boss |
| A.they don’t consider the people around them |
| B.some public places allow them to do so |
| C.they are proud of having cell phones |
| D.cell phones are common and available everywhere |
| A.in restaurants | B.on buses |
| C.at the movies | D.on the street |
| A.cell phones have become the most useful tool in our life |
| B.public manners play an important role in our life |
| C.cell phones lead to people’s bad relationship |
| D.people ought to turn cell phones off in a public places |