题目内容
In a small village, there is a teacher, a doctor, a driver, and a police officer. The four men are good friends. What are their names? One is Tom, one is Jack, one is Mike and one is John. Mike’s, Jack’s and Tom’s children are classmates. John has no children. He teaches his friends’ children at a middle school. Mike works at a police station. He loves his job very much. Jack is a driver, he has a car. He often drives his car to go to work or visit his friends. Tom works in the hospital. His house is next to the driver’s, so the children often play together.
1.Do they all have a child?
A. Two of them. B. One of them.
C. Yes, they do. D. No, they don’t.
2.What’s Mike? He’s a __________.
A. doctor B. police officer
C. teacher D. driver
3.What’s Tom? He’s a __________.
A. police officer B. driver
C. teacher D. doctor
4.Who can drive?
A. Mike B. Jack C. Tom D. John
5.Whose house is next to Jack’s?
A. Mike’s B. Tom’s
C. Jack’s D. John’s
1.D
2.B
3.D
4.B
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了迈克、杰克、约翰和汤姆是好朋友,除了约翰,其他的三个人都有孩子,而且是同班同学。这四个人从事着不同的工作。
1.Mike’s, Jack’s and Tom’s children are classmates. John has no children.,可知他们不是都有孩子,故选否定回答,D。
2.Mike works at a police station.可知迈克是警官,故选B。
3.Tom works in the hospital.可知汤姆是个医生,故选D。
4.Jack is a driver, he has a car.可知杰克能开车,故选B。
5.推理判断题。根据Tom works in the hospital. His house is next to the driver’可知汤姆的房子挨着杰克的,故选B
考点:人物介绍类短文阅读。