题目内容
Do you know about the flu? The flu germs usually spread quickly. In winter, lots of people may get the flu. If you do get sick, do you know what to do? Here are some tips.
Drink lots of water. Water is good for your body especially (尤其) when you get the flu.
Get plenty of sleep and take it easy. If you can’t sleep, you can listen to music, watch a movie or read a book to relax yourself.
If you feel serious, ask your parents to take you to see the doctor. But don’t take any medicine until you see the doctor.
Wash your hands often! You certainly don’t want to spread the flu to anyone else. Also, don’t share (共用) cups and eating utensils (餐具), like forks, with other people.
Most people who get the flu may get better without going to see the doctor. They will get better in about a week. But if you have a high temperature for more than a few days, call your doctor at once.
根据短文内容,回答下列问题。
1.Do the flu germs spread quickly?
_______________________
2.What can you do to relax yourself if you can’t sleep?
_______________________
3.If you feel serious, what mustn’t you do before seeing the doctor?
_______________________
4.Why can’t you share forks with others if you get the flu?
_______________________
5.How long does the flu usually last?
_______________________
1.Yes,they do.
2.Listen to music, watch a movie or read a book.
3.Take some medicine.
4.Because you may spread the flu to others.
5.About one week
【解析】
试题分析:1.本句是一般疑问句,需要用Yes和No来回答。通过The flu germs usually spread quickly.可知答案。
2.通过 If you can’t sleep, you can listen to music, watch a movie or read a book to relax yourself.可知答案。
3.通过But don’t take any medicine until you see the doctor.可知应是 Take some medicine。
4.通过You certainly don’t want to spread the flu to anyone else和本段的意思可知,如果共用餐具,会将流感病毒传播给别人。
77.本题的答案通过They will get better in about a week可以知道。
考点:本题考查阅读简答。
点评:该题型要求考生在读懂文章的情况下,用自己的语言简短的回答出有关文章内容的问题,主要测试考生对英语的确切理解能力和用英语进行表达的能力,在考查阅读理解的基础上考查了考生的英语表达能力和概括能力。
Long, long ago there was a very foolish thief. Do you know what he did one day? When he wanted to steal (偷) the bell on his neighbor’s door, he walked up to the door, took hold of (抓住) the bell and pulled hard. The bell made a very loud noise. The thief was afraid and went home.
Then he sat down to think, “I must do something about the noise,” he said. He thought and thought. At last he had an idea. “Ah, I’ll put some cotton in my ears. Then I won’t be able to hear the noise.” The next day he went to the door of his neighbor, and took hold of the bell. This time he pulled even harder. The bell rang loudly, but the thief did not hear anything. With another hard pull he got the bell out. Just then the neighbor came running out. “Steal my bell? I’ll teach you a lesson (教训),”the angry man shouted. And he hit the thief on the nose.
The foolish thief did not know how the neighbor found out he was stealing the bell. “Why did he come out just then?” he wondered (感到疑惑).
【小题1】The thief was trying to get .
| A.his neighbor | B.his neighbor’s doorbell |
| C.some cotton | D.a door with a bell on it |
| A.safe | B.difficult | C.dangerous | D.easy |
| A.he knew his doorbell was being stolen |
| B.he thought someone was eager (渴望的) to visit him |
| C.He realized (意识到) something strange happened |
| D.Both B and C |
| A.give him lessons | B.punish (惩罚) him for stealing |
| C.help him with the bell | D.be his teacher |
| A.The thief understood why he was hit on the nose. |
| B.The thief knew why the neighbor came out. |
| C.The thief thought the neighbor could not hear the bell. |
| D.The thief didn’t want to know why the neighbor ran out just at the time he stole the doorbell. |