题目内容
June is from England. Her family are in Beijing, China now. She is fourteen years old. The date of her birth is September seventh. Her father, Mr Smith is an English teacher. And her mother, Mrs Smith is an English teacher, too. They all like Chinese movies. Mr Smith likes action movies. He thinks they are really exciting. His favorite actor is Jet Li. Mrs Smith likes Beijing Opera. She thinks she can learn much about Chinese history by seeing them. And June herself likes comedies. Her favorite actor is Zhao Benshan. She thinks he is very funny. She also thinks Zhao Benshan’s movies are better(更好) than Rowan Atkinson’s. Mr Smith and Mrs Smith like Beijing Roast Duck(北京烤鸭). They often go to Quanjude to have it.
1.June is __________.
A. a Chinese boy B. a Chinese girl
C. an American girl D. an English girl
2.June is ___________.
A. twelve B. thirteen
C. fourteen D. fifteen
3.June’ s birthday is ________.
A. December seventh B. September seventh
C. December eleventh D. September eleventh
4. ________ likes action movies.
A. June B. Mr Smith
C. Mrs Smith D. Nobody
5.________ like(s) Beijing Roast Duck.
A. June B. Mr Smith
C. Mrs Smith D. Mr Smith and Mrs Smith
1.D
2.C
3.B
4.B
5.D
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了琼是个英国女孩,她14岁了。她的爸爸和妈妈都是英语老师,他们都喜欢中国电影。
1.细节理解题。根据June is from England. Her family are in Beijing可知选D。
2.细节理解题。根据She is fourteen years old.可知应选C。
3.细节理解题。根据The date of her birth is September seventh.故选B。
4.细节理解题。根据Mr Smith likes action movies.可知故选B。
5.细节理解题。通过Mr Smith and Mrs Smith like Beijing Roast Duck(北京烤鸭).故选D。
考点:故事类阅读。