题目内容

Good morning, class!
We know that there are too many net bars around us. The Internet is popular and it makes our lives colorful. Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer and get more information from the Internet. We can learn English. We can read some good newspapers and magazines. It can make us clever in playing computer games. We can send E-mails to our friends quickly. We can chat(聊天) freely online with our friends. It can help us get in touch with people from all over the world.
But some students spend too much time in playing computer game and some stay in the net bars all day and all night. Teenagers even get to have boyfriends or girlfriends online. They write too many letters to each other. It takes them to much time to chat online so they do worse and worse in their lessons and they don’t study well any more. I think we mustn’t get online when it is time for us to study. We can do it in summer or winter holidays. We should get online with adults(成人)--our teacher or parents.
At the same time, if we have lots of free time, we can do some out-of-class activities at school. We usually have activities from 4:50 to 5:50 in the afternoon. We have different kinds of activities. If you are interested in sports, you can play basketball or football. We can go to the English Corner. We can practice talking in English there. We hope we can spend more time on our subjects or on such activities that we can learn a lot from and less time on the Internet.
Thank you for listening to me. That’s all.

  1. 1.

    The short passage is about __________.

    1. A.
      going online
    2. B.
      how to communicate with others
    3. C.
      how to spend our free time
    4. D.
      different kinds of activities
  2. 2.

    The Internet can make our lives _________.

    1. A.
      helpful and important
    2. B.
      enjoyable and interesting
    3. C.
      enjoyable but expensive
    4. D.
      different kinds of activities
  3. 3.

    ________ is not good.

    1. A.
      Sending E-mails
    2. B.
      Reading newspapers and magazines online
    3. C.
      going on line with adults
    4. D.
      Spending all day in the net bars
  4. 4.

    Playing computer games________.

    1. A.
      gives us lots of information
    2. B.
      makes our studies worse
    3. C.
      makes us more clever
    4. D.
      is harmful to our health
  5. 5.

    Which of the following is NOT right?

    1. A.
      There are too many net bars in the cities.
    2. B.
      We can learn English from the Internet.
    3. C.
      We mustn’t get online when we are studying at school.
    4. D.
      We cannot do out-of-class activities from 4:50 to 5:50 p.m.
ABDCD
1.细节理解题,纵观文中语句理解可知,此文主要是说的是有关上网的问题,故选A。
2.细节理解题,根据文中语句“The Internet is popular and it makes our lives colorful.”理解可知。网络让我们的生活变得丰富多彩,故选B。
3.细节理解题,根据文中语句理解可知,整天泡在网吧里是不好的,故从D。
4.细节理解题,根据文中语句理解可知,适量的玩点电脑游戏可以让我们变得聪明,故选C。
5.细节理解题,根据文中语句At the same time, if we have lots of free time, we can do some out-of-class activities at school. We usually have activities from 4:50 to 5:50 in the afternoon.理解可知。我们应该在下午多做些户外活动故选D。
练习册系列答案
相关题目


One day a big cat was going into a forest to find something to eat. On his way he met his friend, the old owl(猫头鹰).  The owl greeted him, “Good morning, my dear friend. Where are you going?”  “I’m going to the forest to look for some birds to eat.” The cat answered. “But be careful not to catch any of my children.” The owl said to the cat. “OK,” the cat said. “But what do your children look like?” “Oh,” the owl said, “they are the most beautiful birds in the forest.”
“All right, I know that.” The cat said and walked on to the forest.
The cat entered the forest and saw many beautiful birds here and there. He remembered what the owl had told him and went away. Then after a long time, he saw some ugly birds in a nest. He sat down and ate them one by one. When the owl came back to her nest, she found it was empty.
【小题1】The cat went to the forest            .

A.to meet his friendB.because he was hungry
C.to see the treeD.to visit the owl
【小题2】The old owl        the cat.
A.knewB.ateC.didn’t likeD.didn’t see
【小题3】 When the cat saw the beautiful birds, he           .
A.didn’t eat any of themB.ate only a few of them
C.caught some but let them goD.ate all of them
【小题4】The old owl’s children were           .
A.beautifulB.uglyC.nice to the catD.the cat’s friends
【小题5】The owl’s nest was           .
A.near the cat’s homeB.in a small tree
C.on the groundD.in the forest

A wise man used to go to the ocean to do his writing. He had a habit of walking on the beach every morning.
One day, when he was walking along the shore(海岸), he saw a young man moving like a
dancer. He smiled to himself at the thought that someone would dance on the beach. So he began to walk faster to catch up.
As he got closer, he saw that the young man wasn’t dancing, but instead he was reaching down to the shore, picking up something and very gently throwing it into the ocean.
He called out, “Good morning! What are you doing?” The young man stopped, looked up and replied, “Throwing starfish in the ocean.” “I guess I should have asked, why are you throwing starfish in the ocean?”
“The sun is up and the tide(潮汐)is going out. And if I don’t throw them in, they’ll die.”
“But, young man, don’t you realize that there are miles and miles of beach and starfish all along it. You can’t possibly make a difference!”
The young man listened politely. Then he bent down, picked another starfish, and threw it into the sea, and said, “It made a difference for that one.”
There is something very special in each and every one of us. We have all been gifted(赋予)
with the ability to make a difference.
We must each find our starfish. And if we throw starfish wisely and well, the world will be better.
【小题1】What was the wise man used to doing every morning?

A.Taking a walk on the shore.
B.Watching the young man dance.
C.Meeting up with the young man.
D.Helping the young man pick up starfish.
【小题2】Why did the young man throw the starfish into the ocean?
A.To have fun.
B.To study starfish.
C.To feed some fish.
D.To save starfish.
【小题3】What can we learn from the story?
A.Each of us should learn to protect starfish.
B.People living on the shore always try to save starfish.
C.Each of us has the ability to make an important effect on something.
D.People can come up with some good ideas when walking on the shore.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网