题目内容
Mr and Mrs Green live in a big city (城市), and one summer they go to the country (农村) for their holiday. They enjoy it very much, because it is a quiet (安静的), clean place.
One day,they are going for a walk in the morning and they meet an old man. He lives on a farm (农场) and he is sitting in the warm sun in front of his house. Mr Green asks him, “Do you like to live in this place?”
The old man says, “Yes,I do.” Mr Green asks again, “What are the good things about it?” The old man answers, “Well,the people here know each other. They often come and visit me,and I often go and visit them. And there are also lots of children here.”
Mr Green says, “That’s very interesting. But what are the bad things?”
The old man thinks and thinks and then says, “Well, the same things, really!”
1. Mr and Mrs Green the country very much, because it is a quiet, clean place.
A. like B. dislike C. leave D. ask about
2.One day when they are walking in the country, they meet .
A. an old woman B. a young man
C. a young woman D. an old man
3. The old man .
A. doesn’t like the country
B. likes the country
C. doesn’t like Mr and Mrs Green
D. likes Mr and Mrs Green
4. The people in that place are very .
A. old B. quiet C. nice D. clever
5.The old man thinks before he answers the last question.
A. quickly (迅速地) B. quietly C. badly D. hard
1.A
2.D
3.B
4.C
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文告诉我们:格林先生与格林太太非常喜欢农村,因为它是一个安静的和干净的地方。一天当他们在农村散步时,他们遇见了一位老男人。这个老男人喜欢农村,因为人们彼此了解、可以互相探望、有许多小孩子等。关于不好的地方,老男人认为也恰恰是这些。
1.1】细节理解题。格林先生与格林太太非常喜欢农村,因为它是一个安静的和干净的地方。根据They enjoy it very much, because it is a quiet (安静的), clean place. 故选A。
2.2】细节理解题。一天当他们在农村散步时,他们遇见了一位老男人。根据One day,they are going for a walk in the morning and they meet an old man. 可知选D。
3.3】细节理解题。这个老男人喜欢农村。根据Mr Green asks him, “Do you like to live in this place?”The old man says, “Yes,I do.” 故选B。
4.4】判断推理题。那个地方的人们非常好。根据“Well,the people here know each other. They often come and visit me,and I often go and visit them. And there are also lots of children here.”可知,应该选C。
5.5】细节理解题。老男人回答最后一个问题前,他努力地想了想。根据The old man thinks and thinks and then says, “Well, the same things, really!” 故选D。
考点:日常生活类短文阅读。
任务型阅读(每空一词,每 空一分,共10分)
In many English homes, people eat four meals a day breakfast ,lunch, tea and dinner. People have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They eat eggs, bread and drink porridge and tea and milk at breakfast.
Lunch comes at one clock. Afternoon tea is from four to five in the afternoon, and dinner is about half past seven First they have soup then they have meat or fish with vegetables. After that, they eat some other things, like bananas, apples or oranges. But not all English people like that. Some of them have dinner in the middle of day. Their meals are breakfast, dinner tea and all these meals are very simple(简单)
Four meals a day in_1._homes | Time | Food | Drink | Exception |
Breakfast | At_2._time Between s even and nine in the morning | Porridge,_ 3._ or bread | Tea or _4._ | But some of English people Have their dinner in the _5.___ of the day, their meals are very _ 6.____ |
Lunch | At _7.___clock | |||
Afternoon tea | From four to five in the __8.____ | |||
Dinner | At about half _9.__seven | Soup meat or fish__10.__vegetables,some other things like bananas, apples or oranges |