题目内容

完形填空。 (共10分,每小题1分)

Lisa likes nice clothes. She often goes to a small______ store near her house. _______very nice. It _______many nice clothes. The girl in the store is______ and friendly(友好的). People can buy clothes at a good_______ in the store. But Lisa doesn’t have much money, so she can only buy clothes on_______. One day, she sees a yellow_______ in the store. The price is 30_______. Lisa likes this skirt. _______ she can’t afford it. She is very_______.

1.A. shoe B. video C. clothes

2.A. They’re B. It’s C. It

3.A. sells B. buys C. wants

4.A. boring B. nice C. long

5.A. color B. price C. dollar

6.A. sell B. sale C. store

7.A. skirt B. shirt C. sweater

8.A. dollar B. yuan C. $

9.A. so B. and C. but

10.A. happy B. interesting C. sorry

1.C

2.B

3.A

4.B

5.B

6.B

7.A

8.B

9.C

10.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了丽萨喜欢漂亮衣服,她经常去商店。但是有一次看到一件漂亮的裙子,但是买不起,为此她感到很遗憾。

1.1】C考查语境理解及名词词义辨析。Shoe,鞋;video,视频,录像;clothes,衣服,服装。根据前一句描述,可知她喜欢去服装店。故选C。

2.2】B考查语境理解及代词辨析。They’re,他们是;It’s,它是;It,它。联系前一句描述,可知此处代词指的是这家服装店,故人称代词用单数。本句缺少谓语动词,故选B。

3.3】A考查语境理解及动词辨析。Sells,销售,出售;buys,买;wants,想要。结合语境可知这句话指的是,这家商店销售许多不错的衣服。故选A。

4.4】B考查语境理解及形容词辨析。Boring无聊的;nice,好的,不错的;long,长的。联系下文and friendly(友好的)可知这家商店的女孩很好。故选B。

5.5】B考查语境理解及名词词义辨析。Color颜色;price价格;dollar,美元。结合语境可知句意为:在这家商店人们可以以一种不错的价格买衣服。故选B。

6.6】B考查语境理解及词语辨析。Sell,动词,销售;sale,名词,销售,出售;store,商店,百货商店。

7.7】A考查语境理解及名词词义辨析。Skirt,裙子;shirt,衬衫;sweater,毛衣。联系下文Lisa likes this skirt.,可知她看见一条黄色的裙子。故选A。

8.8】B考查语境理解及词语辨析。Dollar,美元;yuan,元;$,美元。如果用在本句中选项A首字母不能大写,选项C一般不用在句子中表示价格。故选B。

9.9】C考查语境理解及连词辨析。So,因此;and,和,并且;but,但是。联系上下文,可知前后是转折关系。故选C,丽萨喜欢这件裙子,但是她买不起。

10.10】C考查语境理解及形容词辨析。Happy,高兴的;interesting,有趣的;sorry,遗憾的。联系前一句描述,可知丽萨对此感到非常遗憾。故选C。

考点:日常生活类短文

练习册系列答案
相关题目

Accidents often happen. It's necessary for us to remember these tips.

On your way home or to school: Wait for the green traffic light, and look left and right before you cross the road. If you see a car coming, don't cross until it really stops.

At school: Never run around too fast at school. When students around you begin to push, try to hold something. If you fall down in a crowed (拥挤的) place, cover your head with both hands.

When there's a fire: Keep quiet and leave quickly. Use a piece of wet cloth to cover your mouth and nose so that you don't breathe in smoke. If your clothes catch fire, drop to the ground and roll (滚动) from side to side to put out the fire.

For eating: Wash fruit like apples or pears carefully before you eat it. And if your food looks or smells bad, don't eat it.

About strange invitations: If an Internet friend asks to meet you, tell your parents about it. Don't go alone.

1.How many tips does the passage tell us?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

2. According to the writer, if your clothes catch fire, you should ________ .

A. drop to the ground and roll

B. try to find some water

C. keep quiet and do nothing

D. cover your head with both hands

3.Which of the following is TRUE?

A. We may cross the road before a car stops.

B. A piece of dry cloth may help you in a fire.

C. If there is something wrong with food or fruit, stop eating it.

D. You may meet an Internet friend in his or her own home.

4.Who do you think the passage should be for?

A. Parents. B. Patients. C. Teachers. D. Students.

5. The passage mainly tells that ___________.

A. what we should do in life

B. what kind of safe places we can find

C. why accidents often happen to us

D. how we can keep ourselves safe

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网