题目内容

Little Tom down the street calls our dog "The keep dog". Zip is a sheep dog. But when Tom tries to say" Sheep", it comes out "keep". And in a way Tom is right. Zip is always bringing things home for us to keep! I'll tell you about some of them.

Zip's first present was a shoe. It was made of green silk.

We didn't know how Zip found the shoe. But after a moment Mary, my big sister, told me the shoe had a strange smell. I nodded(点头)and held my nose. "What do you think it is?"

"It smells like something for cleaning. I think someone tried to clean a spot (污点) off the shoe. Then he put it at the door to dry."

"Along came Zip. And good-bye shoe!" I said. "We should take it back."

"We can't ".said my sister.

"Maybe little Tom is right," Mary said. "Maybe Zip is a keep dog!"

1.The writer and Mary didn't know______.

A. what Zip's first present was

B. how Zip carried its first present home

C. who owned Zip's first present

D. what Zip's first present was made of

2.Tom calls Zip "the keep dog" because ______.

A. the dog likes keeping things

B. the dog likes playing with shoes

C. he doesn't know the dog's name

D. he can't pronounce the word " sheep" well

3.What made the shoe strange was ______.

A. its color B. its smell

C. its size D. that it was a silk one

4.The word "keep" in the last sentence means "_____"

A. keeping things for itself

B. bringing things for other to keep

C. not letting it run about

D. taking care of a small child

5.We can know from the reading that the dog _____.

A. likes to give presents to people

B. has been kept in at the writer's home

C. has brought some trouble

D. likes to be called "the keep dog"

 

1.C

2.D

3.B

4.B

5.C

【解析】

试题分析:本文是篇小故事,主要介绍了这条狗有时候也会带来一些麻烦事的故事,人家在外面晾着鞋,它闻着有味道就给叼家里来的故事。

1.细节理解题。根据We didn't know how Zip found the shoe.可知我们不知道Zip怎样找到的鞋子。故选C。

2.But when Tom tries to say" Sheep", it comes out "keep".可知当Tom发音sheep出来的是keep,说明他发音不准确。故选D。

3.after a moment Mary, my big sister, told me the shoe had a strange smell.可知我姐姐告诉我鞋子有一种特殊的味道。故选B。

4.综合理解题。通读全文这条狗有时候也会带来一些麻烦事的故事,人家在外面晾着鞋,它闻着有味道就给叼家里来的故事。故选B。

5.综合理解题。通读全文,可知有时候这狗也会带来一些麻烦。故选C。

考点:考查故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Courage (勇气) is the ability to be brave in various situation in our life. Here and there, now and then, everyone needs courage to do something well. Courage may make you confident of your success. If you have courage, you will not show fear in face of anything difficult or dangerous. With courage, you mak look someone in the eye who you have wronged and say “I am sorry”: you may still smile even if you are seriously ill and know you are at the end of your life.

How can we build up our courage?

Believe you will be successful. Take chances and know that you have your own talents. Besides, your family and friends are always there for you.

Exercise your courage. It can be compared to a muscle (肌肉). The more we use it, the stronger courage gets.

Know that giving up is not a choice. It’s much easier to give up, and it takes courage to say or do what you think is right, even when other people think you are wrong.

Fight to control your fear. Courageous people may still be afraid, but the difference is that they can control their fear.

They don’t let it hold them back but use it as a reminder of what they can lose if they don’t go on.

Get courage by reading inspiring stories of brave people. Abraham Lincoln is one of the people who you may think of.

1.What is courage?

2.What will you do in face of difficulty or danger if you don’t have courage?

3.How can courage become stronger?

4.What is the difference between courageous people and others?

5.How can we build up our courage?(回答一个方面即可)

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网