题目内容
阅读短文,选择正确的答案。
A mother and her young son get into a bus in a small city and sit down. The bus conductor comes to them for their money. The mother says:“I want one ticket to the zoo ” and gives him one Yuan. The conductor looks at the small boy for a few seconds and then says to him, “How old are you, young man?” The mother begins to speak, but the conductor stops her. The boy says: “I am four at home, and two in the buses.” At last the mother has to take fifty fen out of her pocket and gives it to the conductor.
小题1:Why does the conductor look at the small boy for a few seconds ?
小题2:Why does the conductor stop the mother and let the boy say?
小题3:At last the mother ______________.
小题4:What does the word “conductor” mean?
小题5:From the story we can see ______________.
A mother and her young son get into a bus in a small city and sit down. The bus conductor comes to them for their money. The mother says:“I want one ticket to the zoo ” and gives him one Yuan. The conductor looks at the small boy for a few seconds and then says to him, “How old are you, young man?” The mother begins to speak, but the conductor stops her. The boy says: “I am four at home, and two in the buses.” At last the mother has to take fifty fen out of her pocket and gives it to the conductor.
小题1:Why does the conductor look at the small boy for a few seconds ?
| A.She likes him |
| B.She thinks the boy need to buy a half-price ticket |
| C.She knows the small boy. |
| D.She saw the boy somewhere |
| A.The boy’s words are interesting |
| B.The mother is a bad mother |
| C.The small boy can tell the truth |
| D.She loves the small boy |
| A.buys another ticket |
| B.buys a half-price ticket for the boy |
| C.says sorry to the conductor |
| D.gives one Yuan to the conductor |
| A.司机 | B.售票员 | C.乘客 | D.警察 |
| A.every boy must buy a ticket in the bus |
| B.when a child is four, he must buy a ticket |
| C.sometimes a child is more honest(诚实)than his parents |
| D.women are not good mothers |
小题1:B
小题2:C
小题3:B
小题4:B
小题5:C
小题1:句意理解题,根据上下文的内容可知
小题2:句意理解题,根据上下文的内容可知
小题3:根据“ At last the mother has to take fifty fen out of her pocket and gives it to the conductor.”
小题4:词意推断题,由语句.The bus conductor comes to them for their money.可推测在公共汽车卖票的应该是售票员
小题5:推断可知
练习册系列答案
相关题目