题目内容

This is the timetable for the final(最终的) tests of Ningbo No.1 Middle School. It’s for the students in Grade Seven. After the tests, their first term in this school will finish.

Dates

Days

Time

Subjects

January 13th

Monday

9:00 - 11:00 A.M.

Chinese

2:30 - 4:30 P.M.

English

January 14th

Tuesday

9:00 - 11:00 A.M.

math

2:00 - 3:30 P.M.

politics and history

1.The students have the ___________ test(s) in the morning.

A. Chinese B. English

C. politics and history D. Chinese and math

2.The Chinese for the word “timetable” is ___________.

A. 座次表 B. 课桌 C. 时间表 D. 饭桌

3.The students have tests of ___________ subjects.

A. two B. four C. three D. one

4.The students have the___________ test for one and a half hours.

A. English B. Chinese

C. politics and history D. math

5.___________ is the last day of their first term in No.1 Middle School.

A. January 13th B. January 14th

C. January 15th D. January 12th

1.D

2.C

3.B

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这类图表类短文有关知识点明确清晰,很容易从表格中获取所需信息。

1.D由图表信息可知,周一上午考试语文,周二上午考试数学。故知同学们上午有语文和数学两门学科的考试。

2.2】C由表格所体现的内容可知,timetable在This is the timetable for the final(最终的) tests of Ningbo No.1 Middle School.这句话中的意思是“时间表”,故选C。句意为:这是宁波第一中学期末考试的时间表。

3.3】B由表格信息可知,此次考试共分为四场,其中politics and history作为一门学科看待,故选B.

4.4】C由图表信息可知,同学们在politics and histiry这个学科考试中时间是2:00---3:30,共有一个半小时。故选C。

5.5】B由After the tests, their first term in this school will finish.考试之后,他们在校的第一学期将结束。这句话可知,January 14th是第一中学这学期的最后一天。

考点:图表信息类短文

练习册系列答案
相关题目

Two magazines recently listed the best cities to live in. Here are two of the cities listed as “the world’s best.”

SAN JOSE, COSTA RICA 

The city has comfortable weather all year round (15℃ to 26℃). Housing is not very expensive in San Jose. Also, many of the city’s older neighborhoods are very beautiful and have small hotels and cafés. Beautiful mountains are around the city. There are many natural sights . Lots of people go sightseeing every year. But air pollution is a problem in the city center.

HONG KONG, CHINA 

This lively city—once a small fishing village—is today an international business center. It is an interesting mix of East and West, old and new. Modern tall buildings are next to small temples (庙宇). Popular nightclubs are close to traditional teahouses. Busy people fill the streets at all hours of the day. But outside the city, there are parks for walking or relaxing. Hong Kong is famous for its wonderful native dishes. There’s also food from Europe, North America, and other parts of Asia. However, this small city has a large population of nearly seven million! That’s why housing is often very expensive. Traffic and air pollution are also a problem.

1.Which of the following is NOT mentioned about San Jose?

A. The weather. B. The mountains.

C. The air. D. The traffic.

2.What makes Hong Kong the world’s best according to this passage?

A. The lively city and the wonderful dishes.

B. The large population and the traffic.

C. The expensive housing.

D. The beautiful temples.

3.What do the two cities have in common?

A. They both have beautiful mountains.

B. They both have a large population.

C. Air pollution is a problem in both.

D. They are both crowded.

4.From the passage, we can know that .

A. San Jose and Hong Kong are the only two cities of the world’s best

B. San Jose has more natural sights than Hong Kong does

C. the weather inboth cities is fine

D. San Jose used to be small fishing village

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网