题目内容
An eight-year-old girl heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no money. Only a very expensive operation (手术) could save him now and there was no one to lend them money.
When she heard her daddy say to her tearful mother, “Only a miracle (something could not happen) can save him now,” the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.
She hurried to a drugstore (药店) with the money in her hand.
“And what do you want?” asked the salesman. “It’s for my little brother,” the girl answered. “He’s really sick and I want to buy a miracle.”
“My brother Andrew has something bad growing in-side his head and my daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost” “We don't sell a miracle here, child. I'm sorry” the salesman said with a smile.
“Listen, if it isn't enough, I can try and get some more. Just tell me how much it costs.”
A well-dressed man heard it and asked, “What kind of a miracle does your brother need” “I don't know” she answered with her eyes full of tears. “He's really sick and mum says he needs an operation. But my daddy can't pay for it, so I have brought all my money.”
“How much do you have” asked the man. “$ 1.11, but I can try and get some more” she answered.
“Well, what luck,” smiled the man. “$ 1.11, the price of a miracle for little brothers.”
He took up the girl's hand and said, “Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents. Let's see if I have the kind of miracle you need. ”
That well-dressed man was Dr. Carlton Armstrong, a famous doctor. The operation was successful and it wasn't long before Andrew was home again.
How much did the miracle cost?
1. What was the trouble in the little girl's family?
A. Her brother was seriously ill.
B. They had no money.
C. Nothing could save her brother.
D. Both A and B.
2.In the eye of the little girl, a miracle might be _______.
A. something interesting
B. something beautiful
C. some wonderful medicine
D. some good food
3.What made the miracle happen?
A. The girl's love for her brother.
B. The girl's money.
C. The medicine from the drugstore.
D. Nobody can tell.
4.From the passage we can infer(推断) that _______.
A. The doctor didn't ask for any pay
B. A miracle is sure to happen if you keep on
C. The little girl is lovely but not so clever
D. In fact, Andrew was not as sick as they had thought
1.D
2.C
3.A
4.A
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了一个小女孩以真情感动了医生,从而救了自己弟弟的故事。
1.D细节理解题。根据All she knew was that he was very sick and they had no money.描述可知这个小女孩家的麻烦是弟弟生病了,并且没有钱医治,故选D。
2.2】C推理判断题。这个小女孩在听到父母谈论miracle 后,就拿着自己的私房钱去药店买miracle,可知她认为这是一种药物,故选C。
3.3】A细节理解题。通过阅读短文可知是这个小女孩对弟弟的爱感动了这位著名的医生,从而让这位医生救了自己的弟弟。故选A。
4.4】A推理判断题。通过阅读短文可知,这个小女孩一家很穷,从这篇短文要表达的主题来看,这位医生应是免费做的手术。故选A,这位医生没有要钱。
考点:故事类阅读
阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)
Dear Nancy,
I am happy to tell you my school and my life. Every day my father drives me to school. My school is very big and beautiful. I like my school very much. The desks and chairs are new. There are lots of pictures on the walls. You can also see some flowers on the teachers’ desk. We clean the classroom every day.
I don’t go to school on Saturday and Sunday. I get up at six on Saturday. I play basketball with my father in the park near my home for half an hour. Then I eat my breakfast. I help my mother water the trees and flowers in the garden. At eight I begin to do my homework. My parents and I have lunch in the KFC. In the afternoon, I have Art lessons. Sometimes I play computer games or chat with my friends on the Internet in the evening.
I like my weekend very much.
Yours
Li Hua
A 1. to Nancy from Li Hua. It 2. about his school and life. | ||
School | It’s big and 3. . | |
Life on weekdays | He goes to school 4. days a week and he goes to school by car with his 5. every day. | |
Life at weekend | Morning | He often 6.basketball with his father and helps his mother water the trees and flowers in the 7. . He does his homework at 8. o’clock. |
Afternoon | He has Art lessons. | |
Evening | Sometimes he likes 9. with his friends on the 10. . | |