题目内容
Bad teeth, a heavier body? And now, weaker bones. Last week, American scientists found another bad thing about cola: It’s bad for our bones, especially women’s bones.
Well, if cola is bad for us, you may want other popular drinks , for example, energy drinks(功能饮料). Energy drinks look cool. Their makers say they give you energy and make you better at sports. So, many students drink them before exams to help them stay awake.
But wait. To keep you awake, most energy drinks have a lot of caffeine(咖啡因). They are like a strong cup of coffee or tea. If you drink a lot of them, your heart will beat faster. You will feel nervous(紧张). You could also have sleeping problems and find it hard to live without them.
Amanda Smith is a 16-year-old US junior high school student. She drinks one or more energy drinks every day. She started to do this a year ago before dance class. But now, Smith says, “I drink them whenever I feel weak or before a test. I cannot help drinking them.”
The energy you get from the drinks helps for only a short time. You may feel good for an hour or so, but then you’ll feel worse than before.
【小题1】What does the writer mainly try to tell us in the reading?
| A.Energy drinks keep us awake. |
| B.Cola is bad for our bones. |
| C.Energy drinks can be very helpful. |
| D.Be careful of unhealthy drinks. |
| A.16 | B.15. | C.14. | D.13. |
| A.won’t last for long | B.looks very cool |
| C.won’t be bad for us | D.gets worse than before |
【小题1】D
【小题2】B
【小题3】A
解析试题分析:短文大意:要注意不健康的饮料。能量饮料看起来很酷。他们的制造商说,他们给你的能量,使你更擅长体育。因此,很多学生在考试前喝它们来帮助他们保持清醒。但注意大多数的能量饮料有大量的咖啡因,让你清醒。如果你喝的多了,你的心跳会加速。你会感到紧张等等。
【小题1】主旨大意题。读短文可知作者通过本文告诉人们应注意不健康的饮料,所以该选D。
【小题2】细节理解题。根据第四段中She started to do this a year ago before dance class.可知该选B。
【小题3】细节理解题。根据第五段第一句The energy you get from the drinks helps for only a short time.可知该选A。
考点:日常生活类阅读。
Marc sat next to me when we were in Hill Junior School. He had a serious in communicating with people. One always had to guess what he was saying. , most of my classmates did not like to be with him because his hands and shirts were always . I tried to let him know the importance of being clean by him several times a day to wash his hands. But he just could not understand.
One day, our teacher Miss West walked up to Marc. saying anything, she took Marc to the washroom. Slowly, Miss West washed his and told him that he should keep himself clean. She did that every day for one month. , Marc understood.
Miss West's love has given me a good example to follow when I my job. I always remember to teach my students by showing them the right to do things. And most important of all, I always remember to give them to learn and to grow up.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
任务型阅读(共10空;每空1分,满分10分)
阅读短文,根据短文信息完成表格。写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)
About the importance of good health, nobody can explain better than your doctor. They are the people who really know the importance of keeping fit and healthy. I am saying this because my doctor is an angel. Every time I put on an extra pound, he will remind me of what it is happening to my body. If we do not need to visit any doctor, we think we are very healthy. But that is not true. We may look healthy but we don't know clearly what is happening inside. However, there are many different ways we can make sure that we look inside as good as we do outside.
The first and easiest step is keeping a good idea, a balanced diet.
Next is sleeping well. Sleep early. Make sure you get nine hours of sleep.
Do not skip your breakfast. It is one of the most important meals of the day. Eat your regular meals, and it will do you good to eat healthily even during breaks.
Exercise your body every day. Go for a swim, or walk, or just play a game of football or tennis.
Try your best not to get stressed because it’s bad for your health.
Remember to keep washing your hands, and then you won’t catch any infection.
Get away from your bad habit. Don't smoke. Some wine does your body good while most of it does harm. Be wise and don't drink too much.
| 【小题1】 to Keep Fit and Stay Healthy | |
| Food | Keep a 【小题2】 and balanced diet. Eat regular meals. 【小题3】 is one of the most important meals of the day, so you must eat it every day. |
| 【小题4】 | Sleep 【小题5】 , and you should sleep for 【小题6】 hours every day. |
| Exercise | Do 【小题7】 every day. |
| Relaxing | You mustn’t get 【小题8】 . |
| Good 【小题9】 | Don't 【小题10】 and don't drink too much wine. |
Everyone knows that exercise is important.We all need to exercise.Doctors say it is good for us.it makes your heart and body strong.When the daytime comes, we must get up. This is the time for exercise. Exercise means doing things with the body. Children who often exercise are more alert(灵活的).This means they do better in tests and schoolwork than those who don't exercise.
There are many ways to exercise.You can walk, run, swim, skate, or play ball games, Make sure you exercise in the following ways:you have to like what you're doing. Exercise enough but not too much.it's best to exercise twice each week .Thirty minutes each time is enough.Try all kinds of thing until you find one, two or even three sports that feel right for you.
You can exercise at fitness centers.They have a lot of equipment(设备) there. The equipment will help exercise your arms, legs and other parts of body to make you fit.Some people buy equipment for their homes.But it is very expensive.
Exercising can be fun.Friends can exercise together at a fitness center, or they can Play sports together.How do you exercise?
【小题1】In the text,the writer tells us that we all need to________ .
A drink B.sleep
C.exercise D.work
【小题2】Which of the following sports is not in the text?
A Fishing B.Running
C.swimming D.Walking
【小题3】The words“fitness centers”in Chinese is .
| A.商务中心 | B.健身中心 |
| C.购物中心 | D.医疗中心 |
| A.once a week | B.sometimes |
| C.twice a month | D.twice a week |
| A.An hour | B.Half an hou |
| C.20 minutes | D.40 minutes |
Tony, 18. a member of an anti-tobacco(反烟草)group, he says, “Kids feel that everyone around them smokes.” Tony wants kids to realize that most people don’t smoke. He also wants to tell them that smoking doesn’t make one look cool. Two national studies show that teenage smoking is down. Still, there is work to be done.
Smoking is an unhealthy habit. It can cause heart disease, lung cancer and other serious illnesses. Just being around cigarette smoke can make you sick.
In the 1990s, all 50 states went to court to fight tobacco companies. The states won money from the companies. It helps to pay for anti-smoking groups, but the money is not enough.
Each day, about 4,000 kids light up for the first time. “We have to do a better job of stopping kids from smoking,” says Husten. Ads that tell ugly facts about smoking help to change minds. Setting smoke-free areas in public places works too. Just this month, a California town banned smoking in all public places, such as schools, shopping malls and libraries. It may be bad news for smokers. Health experts say that they will fight until all Americans get the message.根据句意
根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。
【小题1】 The number of teenage smokers ______, according to the passage.
| A.increased slowly | B.dropped |
| C.didn’t change | D.increased quickly |
| A.pay for anti-smoking programs |
| B.sell more cigarettes |
| C.win more court cases |
| D.build more schools |
| A.The first paragraph. | B.The second paragraph. |
| C.The third paragraph. | D.The fourth paragraph. |
| A.禁止 | B.提倡 | C.打击 | D.避免 |
| A.Setting smoke-free areas. |
| B.Fighting with the tobacco companies. |
| C.Warning people about the danger of smoking by advertisements. |
| D.Offering money to help people stop smoking. |
Which has a different sound from the other three?
| A.map | B.cake | C.game | D.lake |
Which pronunciation(发音) in the following words is not the same(相同的) as the other three?
| A.make | B.table | C.map | D.lake |