题目内容

I live in a small town near Xing'an in Guilin. You can't see it on the map of China, because it is too small. The air here is fresh(清新的). There are not many tall buildings in our town. The tallest building is  in our school. There are four hundred students and twenty-five teachers in our school. In the front of the school, there is a playground. I often play basketball with my classmates on it. There is a little garden behind our school. And we can grow (种植) beautiful flowers and plant trees there. Next to the garden, there is an orange orchard(果园). You can hear birds singing everywhere. There is a river not far from our school. In summer, we usually go swimming with our teachers in it. We study Chinese, English, Maths and other subjects at school. The teachers are very nice. We love our school.
【小题1】The writer lives        .

A.in a small town B.in the city of Guilin C.Xing'an D.in a tall building
【小题2】There is        in the front of our school.
A.a river B.an orange orchard C.a playground D.a garden
【小题3】How many students are there in the school?
A.4025. B.425. C.245. D.400.
【小题4】Which of the following is TRUE?
A.There are many tall buildings in the town.
B.Behind the school there is a garden.
C.There is a river in the school.
D.People can hear students singing everywhere.
【小题5】What's the best title(标题) of the passage?
A.The Garden B.A Small Town C.Our School D.The Best Building


【小题1】A
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】B
【小题5】C

解析试题分析:本文叙述了作者的学校。在学校的前面有一个操场。在学校的后面有一个小花园。花园旁边有一个桔子园。离学校不远有一条小河,夏天,我们经常去河里游泳。这所学校有400名学生,25名老师。我们在学校学习英语,语文,数学和其他一些科目。我们爱我们的学校。
【小题1】细节理解题。根据 I live in a small town near Xing'an in Guilin.可知作者住在桂林兴安附近的一个小城镇里。故选A。
【小题2】细节理解题。根据 In the front of the school, there is a playground.可知在学校的前面有一个操场。故选C。
【小题3】细节理解题。根据There are four hundred students and twenty-five teachers in our school.可知这所学校有400名学生,25名老师。 故选D。
【小题4】细节理解题。根据There is a little garden behind our school. 可知在学校的后面有一个小花园。故选B。
【小题5】标题归纳题。根据We love our school.可知全文围绕着我们的学校展开的,故标题为我们的学校。故选C。
考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

It’s school time again! You’re probably feeling excited and maybe a little sad that summer is over. Some kids feel nervous or a little scared on the first day of school because of all the new things: new teachers, new friends, and even a new school. Luckily, these “new” worries only stick around (停留)for a little while. Let’s find out more about going to a new school.
Most teachers kick off the new school year by introducing themselves and talking about all the stuff you’ll be doing that year. Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class, too. When teachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules and school rules so you’ll know what’s allowed and what’s not. Please pay close attention.
You might already know a lot of people in your classes on the first day, but it’s a great day to make a new friend, so try to say hello to kids you know and new ones that you don’t. Make the first move and you’ll be glad you did, and so will your new friend!
Seeing friends you haven’t seen in a while can make the first day a good one. You can make the day feel special by wearing clothes that you really like. Maybe you got a great T-shirt on one of your vacations, or a pair of sneakers(运动鞋). It also can make you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders, and whatever else you’ll be needing. But make sure that you pack them the night before in case (以防万一)you don’t have time in the morning.
【小题1】The underlined phrase “kick off” in the second paragraph probably means “_____”.

A.startB.studyC.findD.teach
【小题2】The last paragraphs mainly tell us about ________.
A.what to know about a new school
B.how to prepare for a new school
C.what to do on your first day of school
D.how to spend your first day of school
【小题3】According to the passage you usually do everything on the first day of school except      .
A.introduce yourself
B.learn about the school rules
C.make new friends
D.go over your new lessons

House of noodles
We have three size bowls of noodles, small, medium and large. A small bowl of mutton(羊肉) and carrot noodles is RMB 5. A medium bowl of beef and potato noodles is RMB 7. A large bowl of chicken and cabbage noodles is RMB 8.
Welcome to our house.
Lunch special
We have some great specials. The cabbage, tomatoes and rice lunch special is RMB 3. The beef, carrots and rice lunch special is RMB 5. The dumplings and soup lunch special is RMB 8.
Time: 11:00a.m---2:00p.m
Dessert house
What kind of dessert would you like? We have two new specials: ⑴ Apple, strawberry and ice cream. ⑵ Banana, orange and ice cream. And what size of dessert would you like? Small, medium or large? And we also have juice and tea.
【小题1】If you want to buy a small bowl of mutton and carrot noodles and two large bowls of chicken and cabbage noodles, you can pay __________.

A.RMB 24 B.RMB 21  C.RMB 18 D.RMB 23 
【小题2】If you go to the house of noodles, you can buy a medium bowl of __________ noodles.
A.beef and carrot B.beef and potato C.chicken and egg D.mutton and cabbage 
【小题3】If you have only RMB 3, you can buy __________ at lunch time.
A.rice, cabbage and tomatoes B.beef, carrots and rice 
C.dumplings and soup D.dumplings and tomatoes 
【小题4】If you want to have some dessert, you can __________.
A.go to the house of noodles B.get a lunch special 
C.go to the dessert house D.go to any houses 
【小题5】In the dessert house, you can also buy __________.
A.juice and milk B.juice and tea C.dumplings D.noodles 

What will you do if you have six million dollars? Different people give different answers.
David  I will buy an island if I have six million dollars. Then I will be the king of the island. I will invite my friends to my island and we’ll have a good time there.
Cathy  If I get six million dollars, I want to start my own business and I will do a lot of things for my family. For me, nothing is more important than my family. I will buy a new house for my parents and take them to travel around the world.
Julie   If I have six million dollars, I will put five million in the bank and spend one million. I will visit Sydney, Toronto, Moscow and other interesting cities. I want to try different kinds of delicious food, and build a house with a swimming pool.
Victor  If I have six million dollars, I will use the money to do everything I like. I will use two million to open my own shop. And I will give another four million to schools and charities. I would like to help students in poor areas to get good education. I want everyone to live a happy life.
【小题1】David will invite his friends to ________.

A.his new house B.his island
C.his country D.his factory
【小题2】 _________ will take his (her) parents to travel around the world.
A.Victor B.Julie C.David D.Cathy
【小题3】Julie will spend _________ million dollars traveling and doing other thing.
A.one B.two C.three D.four
【小题4】Victor will spend two million dollars _________.
A.enjoying delicious food B.helping poor students
C.opening a shop D.building a house
【小题5】Which of the following is NOT true according to this passage?
A.Victor hopes everyone can live a happy life.
B.Julie doesn’t like traveling.
C.Cathy loves her family very much.
D.David gets on well with his friends.

According to a new survey, students’ safety has become a big problem. Nearly 50% of students say they are worried about robbery (抢劫) on the way to and from school. Now in main big cities in China, some schools have taught students an unusual lesson: self-protection. Students like this lesson because there are no exams or boring classes. And they can learn how to save lives and know how to stop danger before it really happens.
Chen Haoyu, a teacher at Beijing No.25 Middle School, gives young students advice on how to deal with danger.
If you are robbed
Keep calm. If you cannot cry for help or run away, give the robber your money. Try to remember what the robber looks like and tell the police later.
If you are in a traffic accident
f a car hits you, you should remember the car number. If it is a bicycle, try to call your parents before you let the rider go. This is because you don’t know how seriously you are hurt.
If it is raining hard and there is lightning
Don’t stay in high places and stay away from trees.
When there is a fire
Get away as fast as you can. Put wet things on your body and try to find an exit. Do not use the lift.
If someone is drowning(溺水)
If you can’t swim, don’t get into the water. Cry out for help.
Remember that danger is never as far away as you think. Take care of yourself at all times!
【小题1】Why do students like the self-protection lesson?
①Because there are no tests.
②Because the lesson is boring.
③Because they can learn how to save lives.
④Because they can learn to know how to stop danger before it happens.

A.①②B.②③C.①②④D.①③④
【小题2】What will you do if a bicycle hurts you?
A.I will remember the bicycle number.
B.I won’t let the rider go until I call my parents.
C.I will let the rider go before I call my parents.
D.I will let the rider go because I know how seriously I am hurt.
【小题3】If your house is on fire, you must ________________.
A.put dry things on your body
B.run quickly and take the lift
C.run away and find an exit as quickly as you can
D.take everything you have and then run away
【小题4】There are ___________ ways of self-protection mentioned in the passage.
A.3B. 7C. 5D.6
【小题5】The best title for this passage is ____________________.
A.How to keep calmB.Self-protection
C.An usual lessonD.Danger

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网