题目内容

Look! The girl looks like a Barbie doll(芭比娃娃). She has long blond hair. Her blue eyes are big, but her mouth and nose are small. She is a nice girl. Who is she?

Oh, she is Sally. She is from England. She is thirteen years old. Her mom and dad are English. Both (两者) of them (他们) are in Beijing now. Her mom is my English teacher. She and I are good friends. Well, green is Sally’s favorite color, and she is in green. We are in the same school, but we are in different classes.

根据短文内容,选择最佳答案。

1.What color are her eyes?

A. Red B. Yellow

C. Blond D. Blue

2.Where is Sally’s dad from?

A. China B. The USA

C. England D. Canada

3.The underlined (下划线的) word (单词) like means (意思是) ________ in Chinese.

A. 喜欢 B. 喜爱

C.爱好 D.像……一样

4.What is Sally’s favorite color?

A. Red B. Green

C. Blue D. Blond

5.Which is WRONG (错误的) ?

A.Sally’s mouth is small.

B.Sally is an English girl.

C.Sally and I are in the same class.

D.Sally’s hair is blond.

1.D

2.C

3.D

4.B

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文中作者主要介绍了莉莉看起来像个芭比娃娃,金黄色的长发,蓝色的大眼睛,小嘴巴,小鼻子。莉莉来自英国,今年13岁,父母都是英国人,现在北京,母亲是一位英语老师。绿色是她最喜欢的颜色。作者和莉莉同在一所学校,但不同班级。

1.“Her blue eyes are big,”的描述可知,莉莉的眼睛是蓝色的。结合选项可知应选D。

2.短文第二段“Her mom and dad are English.”的描述可知,莉莉的父母都来自英国。结合选项可知应选C。

3.】句义猜测题。联系下文“She has long blond hair. Her blue eyes are big, but her mouth and nose are small.”的描述可知,这里指的是莉莉看起来像芭比娃娃一样。结合选项可知应选D。

4.“green is Sally’s favorite color,”的描述可知,莉莉最喜欢的颜色是绿色。结合选项可知应选B。

5.的描述可知,选项A、B、D的叙述符合原文内容,联系最后一句“We are in the same school, but we are in different classes.”的描述可知,作者和莉莉不在同一个班级。故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Do you like traditional Chinese paper-cutting? Ding Xiang, a student at Nongsishi Middle School in Xinjiang, is really good at it. At the eighth National Excellent Talents Competition last month in Beijing, the 15-year-old girl got the gold award(金奖) for her paper-cutting skills.

At the competition, Ding cut a piece: Millennium Dream(千年梦想). The piece has two papers. One shows an ancient cave painting(壁画) and the other a Chinese-made spaceship. The two papers form a sharp contrast(对比). Ding said she wanted to show three things with the piece: China’s long history, China’s rapid development, and her hope for the future of paper-cutting. This piece helped Ding walk away with the gold award.

“I was very surprised to get the award.” Ding said in an interview with Yili Daily, a Xingjiang newspaper. “I should thank paper-cutting for bringing me the award.”

All the hard work has paid off. In two years, Ding’s skills have improved a lot, and she has the gold award to prove(证明) it.

Ding said she has learned a lot from paper-cutting. “I have learned to observe things carefully,” Ding told Yili Daily. “I have become more confident, too. It is a great help in my studies. Also, I have learned a lot of history from the art.”

1. Ding Xiang got the gold award because of ________.

A. a wonderful paper-cutting work

B. an ancient cave painting

C. a Chinese-made spaceship

D. a dream for many years

2. Which one is not true according to the passage?

A. Ding does well in paper-cutting.

B. Ding is talented in paper-cutting.

C. Ding is tired of paper-cutting

D. Ding works hard at paper-cutting.

3.The underlined word “it” in the fourth paragraph refers to ________.

A. She likes paper-cutting a lot

B. She is very good at paper-cutting.

C. She is very happy to get the gold award

D. Paper-cutting brings him the award.

4.In Ding Xiang’s opinion, the art brought her a lot except ________.

A. joy B. carelessness

C. confidence D. knowledge

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网