题目内容

I am a boy. I’m thirteen years old. I come from England. I’m a student. I have a round face and small eyes. My nose is big. and my mouth is small. I have a sister. Her name is Amy. She is twelve. She is a student, too. She has a round face, big eyes, a small nose and a amall mouth. We are in the same school, but in different grades.

根据短文内容,判断以下句子的正误。你认为正确的句子请在题前括号内写T,错误的写F.

1.My face is round and my mouth is small.

2.Amy is ten.

3.Amy has big eyes and a small nose.

4.We are in different schools.

5.We are in the same grade.

1.T

2.F

3.T

4.F

5.F

【解析】

试题分析:本文是一篇自我介绍,先介绍了作者的年龄、身份、家乡,还有自己的长相,后又介绍了作者的妹妹,以及她的个人情况。作者和妹妹在同一所学校,但是在不同的年级。

1.细节理解题,句意:我的脸是圆的,我的嘴是小的。由文章中句子I have a round face and small eyes. My nose is big. and my mouth is small.可知,我有一张圆脸和一双小眼睛,我的鼻子大,嘴巴小。所以本句是对的。

2.细节理解题。句意:艾米十岁。有文章句子Her name is Amy. She is twelve.可知,我的妹妹叫艾米,她十二了。不是十岁,故本句错误。

3.细节理解题。句意:艾米有一个大眼睛和一个小鼻子。由文章句子She has a round face, big eyes, a small nose and a amall mouth.可知,艾米脸是圆的,大眼睛,小鼻子,小嘴。故本句正确。

4.细节理解题。句意:我们在不同的学校。由文章最后一句话We are in the same school, but in different grades.我们在同一所学校,但是在不同的年级,故本句错误。

5.细节理解题。句意:我们在相同的年级。由文章最后一句话We are in the same school, but in different grades.我们在同一所学校,但是在不同的年级,故本句错误。

考点:日常生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Whenever the sun dropped and the blue sky came up, my father and I used to climb the mountains near my house. Walking together, my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences. He always told me, “You should have goals like climbing the mountain.” Without the mountain-climbing that we both enjoyed, we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy. I really got a lot from the mountain-climbing. It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience.

Once we climbed a very high mountain. It was so challenging for me because I was only ten years old. During the first few hours of climbing, I enjoyed the flowers and trees, and the birds' singing. But as time passed, I got a pain in both of my legs. I wanted to quit climbing, but my father said to me, “You can always see a beautiful sky at the top of the mountain, but you can't see it before you reach the top. Only there can you see all of the nice things, which is just like your life.”

At that time, I was too young to understand his words. But later after that, I got to know the meaning of hope in life. I found myself standing at the top of the mountain, and the sky was as clear as crystal.

1.The underlined word “crystal” in the last paragraph means _________.

A. 岩石 B. 火焰 C. 水晶 D. 寒冰

2.Which of the following statements has the closing meaning to the underlined sentences in the second paragraph?

A.You will get all you need at the top of the mountain.

B.On the top of the mountain, the sky is always as clear as a crystal.

C.You can find that life is full of nice things.

D.Never give up half-way.

3.According to the last paragraph, we can infer that _________.

A.the writer is very successful in his life

B.the writer reaches the top of the mountain

C.though the writer was young, he could understand his father

D.the writer used to give up when he faced trouble

4.The best title for this passage is _________.

A.Reaching the top of the mountain

B.Standing at the top of the mountain

C.Conversations between father and son

D.The advantages of climbing mountains

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网