题目内容

根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整,每空一词。(本题共10小题;每小题1分,满分10分)(注意:请在答题卡上写出包含首字母的完整单词!)

As teenagers, you have many dreams. These dreams can be very big, such as w 1. the Nobel Prize. Or they can be small. You just want to become one of the top ten students in your class. Once you find a dream, what do you do with it? Do you ever try to make your dream r 2. ?

Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that making our dreams real is our l 3. biggest challenge (挑战).

You may think you’re not very good at some school subjects, or that it is i 4. for you to become a writer. These kinds of thoughts p 5.you from reaching your dream, the book says.

In fact, everyone can make his dream come true. The first thing you must do is to remember the dream in your m 6. .Don’t let it leave your heart. Keep telling yourself w 7. you want. Do this step by step and your dream will come true faster b 8. a big dream is made up of many small o 9. . Please never give them up.

There will be difficulties on the road to your dreams. But the biggest comes from yourself. You need to decide what is the most important. Studying instead of watching TV will l 10.to better exam results, while saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book..

1.winning

2.real

3.life’s

4.impossible

5.prevent

6.mind

7.what

8.because

9.ones

10.lead

【解析】

试题分析:这篇短文中作者告诉我们,作为青少年,我们需要有梦想,可以是很大,也可以很小。有了梦想,我们就要努力的去实现梦想。作者对如何实现我们的梦想,给我们提出了一些建议。

1.作为青少年,你有很多梦想。这些梦想可能是非常大的,比如赢得诺贝尔奖。win赢,赢得。这里作者给我们举了一个例子,说明青少年们的大梦想是什么。用动名词形式做宾语。故填winning。

2.你曾经努力使你的梦想成真吗?real真的,真实的。这个句子中使用的句型是make +宾语+形容词做宾补。根据文意可知,当我们有了梦想的时候,我们应努力使他成真。下文中making our dreams real 也可以告知我们答案。故填real。

3.澳大利亚作家Andrew Matthew写的《跟随你的心》这本书告诉我们,使我们的梦想成真是我们生活的最大挑战。life 生活,生命,是一个名词。根据句意可知,这里应该用名词所有格的形式,表示生活中的……。故填life’s。

4.你可能认为你不擅长学校里的一些科目,或者你认为对你来说成为作家是不可能的。impossible 不可能的。根据文意可知,这里作者列举的是青少年们的一些错误的想法,故填impossible。

5.书中说,这些想法阻止了你实现你的梦想。prevent 阻止,本句中使用的是句型prevent sb. from doing sth.阻止某人做某事。这句话的主语是These kinds of thoughts,故这里用原形。

6.你要做的第一件事情就是记住你脑子里的梦想。mind 思想,头脑。根据文意可知,作者建议我们,如果想让梦想成真,先要牢记自己的梦想是什么。故填mind。

7.要不断的告诉自己你想要什么。what 什么,这里引导一个宾语从句,做telling的宾语。

8.一步一步的来,你的梦想才会更快的成真,因为一个大梦想是由很多小梦想组成的。because 因为,引导原因状语从句。根据句意可知,这里作者解释我们实现梦想的时候要慢慢来。

9.一步一步的来,你的梦想才会更快的成真,因为一个大梦想是由很多小梦想组成的。ones代词,在这里代替的是small dreams。根据句意可知,大梦想是由很多小梦想组成的。dreams是复数形式。

10.学习,而不是看电视,这样你才会有更好的考试成绩。lead 带领,领导。这里是短语lead to,导致。根据句意可知,如果我们努力学习,而不是把时间花费在看电视上,我们的成绩就会提高。故填lead。

考点:阅读填空。

练习册系列答案
相关题目

A couple from Miami, Bill and Simone Butler, spent sixty-six days in a life-raft(救生艇) in the seas of Central America after their boat sank.

Twenty-one days after they left Panama in their boat, Simony, they met some whales. “They started to hit the side of the boat,” said Bill, “and then suddenly we heard water.” Two minutes later, the boat was sinking. They jumped into the life-raft and watched the boat go under the water.

For twenty days they had tins of food, biscuits, and bottles of water. They also had a fishing-line and a machine to make salt water into drinking water — two things which saved their lives. They caught eight to ten fish a day and ate them raw(生的). Then the line broke. “So we had no more fish until something very strange happened. Some sharks came to feed, and the fish under the raft were afraid and came to the surface. I caught them with my hands.”

About twenty ships passed them, but no one saw them. After fifty days at sea their life-raft was beginning to break up. Then suddenly it was all over. A fishing boat saw them and picked them up. They couldn’t stand up.

So the captain carried them onto his boat and took them to Costa Rica. Their two months at sea was over.

1.Bill and Simone were traveling _______ when they met some whales.

A. in a life-raft B. in Miami

C. in Simony D. in Panama

2.The whales hit the side of the boat, and then _______.

A. they brought in a lot of water

B. they broke the side of the boat

C. they pulled the boat

D. they went under the water

3.During their days at sea, _______ saved their lives.

A. tins of food and bottles of water

B. a fishing-line and a machine

C. whales and sharks

D. Twenty passing ships

4.When they saw the fishing boat which later picked them up, _______.

A. they were too happy to stand up

B. they couldn’t wait to climb onto the boat

C. their life-raft was beginning to break up

D. they knew their two months at sea would be over

Do you believe that you aren’t smarter than 3-year-old Alexis Martin, one of the youngest members of the high IQ club Mensa?

Preschooler (学龄前的) Alexis’ IQ is 159, which is only one point lower than Stephen Hawking’s. Doctors say the average IQ of a person is about 100.

She learned to read at the age of 2. She reads at a fifth grade level and has taught herself Spanish on her parents’ iPad!

Now, she is a member of the Mensa Club, which only accepts people with an IQ within the top two per cent of people in the world!

Alexis’ father, Ian Martin, said he first realized Alexis was special when she was 12 months old. She could recite (背诵) bedtime stories. “We’d be driving around in the car and she would recite her bedtime stories from the night before. She didn’t just recite them, and she recited them exactly.”

Alexis’ father would try to trick her and say that her story went a different way, but she always corrected him.

Most 12-month-old children take their first steps on their own and most 18-month-olds can only name a small number of objects and body parts, and follow simple two-step questions.

Even though Alexis is a genius (天才), her parents are faced with lots of challenges like how to teach her to make friends of her own age.

“Will she go into kindergarten early? We are kind of hesitant (迟疑的) because we do want her to get to that social world,” Ian said.

1.Alexis Martin is a girl who .

A. has many hobbies B. has a high IQ

C. is good at telling stories D. likes reading

2.According to the report, Stephen Hawking’s IQ is as high as .

A. 158 B. 159 C. 160 D. 101

3.Alexis Martin could recite bedtime stories at .

A. the age of 2 B. the age of 1

C. one and a half years old D. the age of 3

4.What would Alexis do when her father said her bedtime stories went a different way?

A. She would refuse to listen.

B. She would try to recite it.

C. She would correct him.

D. She would laugh at it.

5.Which of the following statements about Alexis is NOT true?

A. She is accepted by the Mensa Club.

B. She has made a lot of friends.

C. She learned to read at the age of 2.

D. She learned a foreign language by herself.

Each nation has many good people who help to take care of others.For example, some high school and college students in the US often spend many hours as volunteers in hospitals, orphanages(孤儿院) or homes for the aged.They read books to the people in these places, or they just visit them and play games with them or listen to their problems.

Other young volunteers go and work in the homes of people who are sick or old.They paint, clean up, or repair their houses, do their shopping or mow their lawns.For boys who no longer have fathers there is an organization called Big Brothers.College students and other men take these boys to baseball games or on fishing trips and help them to get to know things that boys usually learn from their fathers.

Each city has a number of clubs where boys and girls can go to play games or learn crafts.Some of these clubs show movies or organize short trips to the mountains, the beaches, museums or other places of interest.Most of these clubs use a lot of high school and college students as volunteers because they are young enough to remember the problems of younger boys and girls.Volunteers believe that some of the happiest people in the world are those who help to bring happiness to others.

1.How do volunteers usually help those who are sick or old?

A.They mow their lawns, do their shopping and clean up their houses.

B.They cook, sew or wash their clothes.

C.They tell them stories and sing and dance for them.

D.They clean, wax and repair their cars.

2.What is Big brothers?

A.It’s the name of a club.

B.It’s a home for children who have no brothers.

C.It’s the name of a film.

D.It’s an organization for boys who no longer have fathers.

3.Why do most of the clubs use many high school and college students as volunteers?

A.Because they have a lot of free time.

B.Because they can still remember what they felt when they were younger.

C.Because they know how to do the work.

D.Because they like younger boys and girls.

4.What do volunteers believe?

A.To make others happy, they have got to be unhappy.

B.The happiest people in the world are those who make themselves happy.

C.The happiest people in the world are those who are young and healthy.

D.Bring happiness to others makes them the happiest people in the world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网