题目内容

阅读表达(共5小题,计10分)

阅读短文,根据要求完成下面各小题。

What is your favorite cartoon? It may be difficult for you to decide. But for the pianist Lang Lang, Tom and Jerry is the best one of all.

When Lang was two years old, he saw Tom playing the piano. This was his first time to enjoy Western music and this experience encouraged him to learn to play the piano. Lang Lang became a good piano student at the age of three. He played the piano at least 20 hours a week at that time. (83) He was practicing the piano while other children were playing games. Ever since, the boy has been doing better and better. In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college. (84) His talent for music has taken him from Shenyang to the world.

Lang Lang's performances are energetic. The road to success has never been easy. Lang Lang's father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money. But Lang Lang thinks himself lucky and believes he should give something back. He has helped the children in poor areas a lot.

A. 根据短文内容简要回答问题。

1.How old was Lang Lang when he studied in America?

_______________________________________________________________________

2.Is it easy for Lang Lang to succeed?

_______________________________________________________________________

B. 将短文中划线的句子译成汉语。

3._____________________________________________________________________

4._____________________________________________________________________

C. 请给短文拟一个适当的标题。

5._____________________________________________________________________

1.He was 15 years old.

2.No, it isn’t.

3.当其它孩子在玩游戏的时候,他在练习钢琴。

4.他在音乐方面的天赋把他从沈阳推向了世界。

5.The pianist Lang Lang.

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是:当他在美国学习时,郎朗15岁。对郎朗来说成功是不容易的。当其它孩子在玩游戏的时候,他在练习钢琴。他在音乐方面的天赋把他从沈阳推向了世界。

1.当他在美国学习时,郎朗几岁?他15岁。据In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college. 可知答案。

2.对郎朗来说成功容易吗?不,不容易。据第二三段所叙述的内容可知答案。

3.当其它孩子在玩游戏的时候,他在练习钢琴。

4.他在音乐方面的天赋把他从沈阳推向了世界。

5.钢琴家琅琅 通读全文可知答案。

考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关题目

Mary went to Canada on vacation. After a week, she came back to New York. She told lots of interesting things to her best friend, Jack. Jack was very interested in Canada and decided to have a visit there. The next summer vacation, Mary and Jack had a plan to go to Canada together. But her mother was badly ill so she went to the airport to see her friend off.

When they got to the airport, Mary had to got to the washroom. When she came back, she couldn’t find Jack because there were so many people at the airport. She looked for him everywhere, but it was hard to find Jack among the people. Suddenly Mary saw Jack and she felt very happy, so she shouted,“Hi, Jack. Here, here.” At the same time, Jack waved his arms,“I’m

here.”

In 3 minutes, so many policemen came to the front of Jack and caught him, "Please come with me to the police office." After the policemen found out the reason, they let them free. Why? Because the word "hijack" in the English has different meanings.

1.Mary lived in __________.

A. Canada B. London

C. Toronto D. New York

2.Mary couldn't go to Canada with Jack because_______________ .

A she didn't want to go there again.

B. she missed the plane

C. her mother was badly ill.

D. she was badly ill

3. Why was it hard for Mary to find Jack at the airport? __________________ .

A. Because Jack was in the plane.

B. Because there were too many people.

C. Because he was in the washroom.

D. Because the policemen took him away from the airport.

4.The word "hijack" means __________ in Chinese.

A.劫机 B.嘿,杰克

C.救命啊 D.揩油

5.Which of the following is WRONG?

A. Jack didn't go to Canada because of the policeman.

B. Jack and Mary planned to go to Canada together.

C. A lot of policemen came to the front of Jack because of Mary's shout.

D. After Mary got to the airport, she had to go to the washroom

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网