题目内容
完形填空 阅读短文,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个能填入文章相应空白处的最佳答案。(10分)
I have a friend, Linda. Linda is girl. She is years old. She lives with parents .She studies in a middle school near her home. Her classes begin at eight o’clock in the morning. She usually at six thirty in the morning. And she washes seven fifteen. Then she has breakfast. She school at seven thirty. In the afternoon, the classes begin at two o’clock. There are only two in the afternoon. She can at five o’clock. In the evening, she usually her homework and watches TV. She goes to bed at 10:30.
1.A. a America B. a Australian C. an England D. an English
2.A. third B. three C. thirteen D. thirty
3.A. she B. her C. his D. hers
4.A. gets up B. get up C. gets on D. is getting up
5.A. in B. on C. at D. for
6.A. go to B. goes to C. goes D. to go
7.A. class B. friends C. classes D. game
8.A. goes to homeB. go to school C. goes home D. go home
9.A. is doing B. to does C. does D. do
10.A. / B. the C. a D. An
1.D
2.C
3.B
4.A
5.C
6.B
7.C
8.C
9.C
10.A
【解析】
试题分析:这篇短文作者主要介绍了自己的好朋友林达的个人情况及其学习、生活、作息时间等。
1.根据语境可知,这里指的是林达是一个英国的女孩。结合选项,A、B选项使用冠词不正确,C选项中“England”指的是国家名称,这里应用表示国籍的形容词,故选D。
2.数词及语境的理解。third:第三, three :三, thirteen :十三, thirty:三十。根据语境可知,这里指的是林达13岁。结合选项可知应选C。
3.代词及语境的理解。she 为代词主格, her 为形容词性物主代词, his 为形容词性 物主代词, hers为名词性物主代词。根据语境,这里指的是林达和她的父母居住。故选B。
4.动词短语词及语境的理解。get up :起床,get on:上车。根据语境可知,这里指的是林达早上通常六点半起床。由于这是一个经常性的动作,应用一般现在时,主语为第三人称单数,故选A。
5.介词及语境的理解。根据语境可知,这里指的是林达七点十五洗漱。在英语中,通常在具体时刻前用介词at,故选C。
6.动词及语境的理解。根据语境可知,这里指的是林达七点半去上学。由于这是一个经常性的动作,应用一般现在时,主语为第三人称单数,故选B,go to school:去上学。
7.class:课, friends :朋友, classes :表示“课”的复数, game:游戏。根据语境可知,这里指的是林达下午只有两节课。故选C。
8.动词及语境的理解。根据语境可知,这里指的是林达五点钟可以回家。go to 后接地点名词,如果是地点副词(如home),则省略to。结合选项可知应选C。
9.动词及语境的理解。根据语境可知,这里指的是林达通常在晚上做作业。由于这是一个经常性的动作,应用一般现在时,主语为第三人称单数,故选C。
10.冠词及语境的理解。 根据语境可知,这里指的是林达十点半上床睡觉。go to bed为固定短语,表示上床睡觉,故选A。
考点:日常生活类短文。
根据对话内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使对话完整正确。(共5小题;每小题1分,满分5分)
all kinds of after school in front of Geography come true comes from |
Jack is a schoolboy. He 1. England. He lives in a small town and he likes to study. He loves reading 2. books. His favourite subject is 3. . He has many friends and they often play basketball together 4. . He hopes to be a basketball player after he grows up.
Can his dream 5. ?