题目内容
If you go to visit London,you will see a lot of buses and cars on the road,you will also see a lot of bikes because more people travel by bike.Why?
There are a lot of reasons for this.First,it’s very cheap to buy a bike,and riding bikes is quick, too.You often need to wait for a bus for half an hour.When the bus comes,there are so many other buses and cars on the roads so the bus moves very slowly.The underground train(地铁)is quick but very expensive.
I travel to work by bus for about four years.I often arrive at work late and feel tired.Then one day , a friend of mine says, “I go to work by bike,why don’t we travel together?”“Because my bike’s old,”I answer,“and there are so many buses and cars on the road.I feel afraid…”“Don’t be afraid!”says my friend,“If you follow me and we ride slowly,you will be fine.”
Two days later I buy a new bike.We go slowly, but we arrive at work quickly. I spend 40 minutes going by bus, but only half an hour by bike! Now I love riding a bike. And I feel healthy. Many people think my idea is good and maybe you’ll see more bikes on the road in the future.
Many people think in the same way as I do.That’s why you see a lot of bikes on the road.Who knows,perhaps in the future we’ll have roads for bicycles only.I hope so!
【小题1】There are ___________ people travelling by bike now in London.
| A.no | B.fewer | C.more | D.a lot |
| A.a few months | B.about four years |
| C.two years | D.one year |
| A.we can have more time. |
| B.we don’t need to pay much money. |
| C.we can keep healthy. |
| D.we can keep the air clean. |
| A.I begin to ride a bike to work because I had no bus to take. |
| B.The bus moves slowly because there are so many people in it. |
| C.Buses,cars and bikes run on the road in London. |
| D.I spend 40 minutes going by bike. |
| A.cars | B.buses | C.vans(货车) | D.bicycles |
【小题1】C
【小题2】B
【小题3】D
【小题4】C
【小题5】D
解析试题分析:本文叙述了伦敦的交通情况,由于路上车多,人们如果坐车出行或上班,不如骑自行车快,骑自行车花费少,又锻炼身体,又节省时间,作者给出了骑自行车的好处。
【小题1】细节理解题。根据you will also see a lot of bikes because more people travel by bike.在伦敦有更多的人骑自行车旅行,故选C。
【小题2】细节理解题。根据I travel to work by bus for about four years 可知坐公交车旅行有4年了,故选B。
【小题3】细节理解题。根据I spend 40 minutes going by bus, but only half an hour by bike! 可知再录上花费的时间少了;And I feel healthy. 可知骑自行车可以保持身体健康;The underground train(地铁)is quick but very expensive.坐车花费的要多,骑自行车花费少,只有选项D骑自行车可以减少空气污染,短文中没有提到这一点,故选D。
【小题4】细节理解题。根据you will see a lot of buses and cars on the road,you will also see a lot of bikes 可知路上有公交车,小汽车和自行车在行驶,故选C。
【小题5】细节理解题。根据maybe you’ll see more bikes on the road in the future.也许在未来在路上将看到更多的自行车,故选D。
考点:社会类短文阅读。
完形填空(每小题1分,共10分)
Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family , and in special their parents, don’t know them as well as their do. In large families, it is quite often for brother and sister to with each other and they can only go to their friends for .
It is very for a teenager to have one good friend or a circle of friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking among themselves on the phone. This is very important in children’s growing up, because friends can discuss something difficult to to their family members.
However, parents often try to their children’s friends for them. Some parents may even stop their children meeting their good friends. The question of “choice” is an interesting one. Have you ever about the following questions?
Who choose your friends? Do you choose your friends or your friends choose you? Have you got a good friend your parents don’t like? Your answers are welcome.
| 【小题1】 |
|
| 【小题2】 |
|
| 【小题3】 |
|
| 【小题4】 |
|
| 【小题5】 |
|
| 【小题6】 |
|
| 【小题7】 |
|
| 【小题8】 |
|
| 【小题9】 |
|
| 【小题10】 |
|
Daniel和美国的网友Jack互通电子邮件,谈论了学校生活以及他自己对两国学校生活的看法,请按照提示和要求写一封电子邮件。
| Daniel | 北京阳光中学,一所混合学校的八年级学生 | |
| 课程 | 语文,数学,外语, 历史,地理,美术, 家政课(Home Economics) | 最喜欢外语,可以与外国朋友聊天,可以读英文报纸和书籍 |
| 和美术相比较,更喜欢家政课,可以学会如何做美味、可口的菜肴 | ||
| 课外活动 | 可以参加读书俱乐部和足球俱乐部 | |
| 对中美学校生活的看法 | …… | |
1.字数在100字左右,开头和结尾已写好,不计入总词数。
2.文中须包括所有内容要点,可适当发挥,使语句通顺,意思连贯,符合逻辑。
Hello, Jack, my dear friend,
My name is Daniel. I am in Grade 8 at Beijing Sunshine Secondary School.
What about yours? I’m looking forward to receiving your letter soon.
Daniel
What is a label? A label is fixed(固定) to a product(产品) and gives information about it. It is a piece of paper or other material.
There are labels on clothes. The labels tell you what the clothes are made of and how to clean them. For example, the label on a shirt may tell you "hand wash only". It is not a good idea to wash such clothes in a washing machine-it will do harm to them. A coat label may say "dry clean only". That means you should take it to the dry cleaner(干洗店). They will use chemical in the washing. It can be expensive, but it will help keep the quality(质量) of your clothes. Do what the cleaning instructions tell you and your clothes will wear well and look nice.【小题1】According to the passage, a label_______.
| A.is a product | B.gives information |
| C.is on the paper | D.takes care of your clothes |
【小题2】 If your coat is labeled "dry clean only", you should_______.| A.put it in the water | B.put some chemical on it |
| C.put it in a washing machine | D.take it to the dry cleaner |
【小题3】When you get new clothes, you should first_______.| A.wash them in the water |
| B.read the instructions on the labels carefully |
| C.keep the quality of them |
| D.find if they are expensive |
【小题4】 The underlined word "instructions" means_______ in Chinese.A. 命令 B. 吩咐
C说明 D. 通知
Life comes in a package. This package includes happiness and sadness, failure and success, hope and despair. Life is a learning process. Experiences in life teach us new lessons and make us a better person. With each passing day we learn to deal with various situations.
Love plays a main role in our life. Love makes you feel wanted. Without love a person could become cruel. In the early stage of our life, our parents are the ones who show us with love and care. They teach us about what is right and wrong, good and bad. But we don’t always care about it. It is only after marriage and having kids that a person understands others’ feelings.
Happiness can bring people a peaceful mind. No mind is happy without peace. Sadness is the cause of the death of a loved one or the failure. But all of these things will pass away.
Failure is the path to success. It helps us to touch the sky, teaches us to survive and shows us a specific way. Success brings in money, pride and self-respect.
Hope is what keeps life going. Parents always hope their children will do well. Hope makes us dream. Hope builds in patience. Life teaches us not to despair even in the darkest hour, because after every night there is a day.
Life teaches us not to regret over yesterday, for it has passed and is out of our control. Tomorrow is unknown, for it could either be bright or dark. So the only choice is to work hard today, so that we will enjoy a better tomorrow.【小题1】In the passage,the author compares life to ___________
| A.package | B.happiness and sadness |
| C.failure and success | D.hope and despair |
【小题2】What does it in the passage 4 mean ?| A.success | B.failure | C.sky | D.way |
【小题3】What’s the general meaning of the last sentence of the whole passage?| A.What you only can choose is to work hard everyday. |
| B.If you work hard today, you will have a better life in the future. |
| C.When choosing between "today”and “tomorrow”, you’d better enjoy tomorrow better. |
| D.Enjoying a better tomorrow is your only choice. |
【小题4】What’s the purpose of the passage?| A.To encourage people to love each other. |
| B.To tell people how to deal with happiness and sadness. |
| C.To remind people of keeping having a beautiful dream. |
| D.To give readers some information about life. |
A hobby is not a job or a school subject. A hobby is something you enjoy doing in your spare time. It’s not something you need to do. It’s just fun. Some people make model ships, keep pets, plant flowers, play computer games or chat on the Internet. Some paint pictures or dance to music. Some collect everything from stamps to seashells (海贝壳) ... People take up hobbies because they think these activities can bring them many things like happiness, friendship and knowledge. Anyone, rich or poor, old or young, sick or well, can have a hobby. A hobby will make your life colorful.
根据短文内容,选择最佳答案。(10分)
【小题1】What is a hobby?
| A.job. |
| B.A school subject. |
| C.Something interesting. |
| D.Something you enjoy doing in your spare time. |
| A.7. | B.8 | C.9. | D.10. |
| A.much money |
| B.health |
| C.happiness, friendship and knowledge |
| D.lots of trouble |
A. Rich or poor. B. Old or young.
C. Sick or well. D.A、B and C.
【小题5】When do people often take up hobbies?
| A.In their work time. | B.In the daytime. |
| C.In their free time. | D.In the holiday. |
Long ago, there lived in Greece a learned man. He was so well-known for his wide knowledge of almost everything that lots of people from all over the country came to learn things from him. The great man taught his students whole-heartedly and answered their questions with great patience.
One day a student asked him, “My dear teacher, didn’t you say you yourself had many more questions about things than we did? On the contrary, we students have far more than you.”
With a smile, the teacher drew two circles—one as a big wheel, the other smaller.
“Of course, I’ve learned much more. But a teacher does not necessarily have fewer questions than his students. Now look at these two circles. Within the big one is my knowledge of things, and within the smaller one is yours. Out of the circles is what is still unknown to us. Since mine is larger, the line that marks out the circle is longer. That means I have more opportunities to face what is still unknown. And that’s why I myself have more questions than you do. The more you learn, the more questions you have. You never learn enough, you know.”
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
【小题1】Many people came to the man because he is .
| A.patient | B.kind-hearted |
| C.knowledgeable | D.lovely |
| A.Teachers may have more questions than students. |
| B.Students may have more questions than teachers. |
| C.Teachers are not as clever as students. |
| D.Students know more than teachers. |
| A.He wanted to show his talent of drawing. |
| B.Circles are very important to this man. |
| C.He wanted to show the ways to learn knowledge. |
| D.He wanted to show why teachers might have more questions. |
| A.If you ask more questions, you’ll learn more |
| B.Teachers know more than students |
| C.We’ll never learn enough |
| D.It’s never too late to learn |
| A.Greece | B.England | C.America | D.India |