题目内容
阅读理解:阅读短文,选择正确答案完成句子或回答所给问题。
When a group of children politely stop a conversation with you, saying:“We have to go to work now,”you're left feeling surprised and certainly uneasy. After all, this is the 1990s and the idea of children working is just unthinkable. That is, until you are told that they are all pupils of stage schools and that the“work”they go off is to go on the stage in a theatre.
Stage schools often act as agencies(代理机构) to supply children for stage and television work. More worthy of the name“stage school”are those few places where children attend full time, with a training for the theatre and a general education.
A visit to such schools will leave you in no doubt that the children enjoy themselves. After all, what lively children wouldn't settle for spending only half the day doing ordinary school work, and acting, singing or dancing their way through the other half of the day?
Then of course there are times for the children to make a name and make a little money in some big shows. Some stage schools give their children too much professional work at such a young age. But the law is very tight on the amount they can do. Those under 13 are limited to 40 days in the year and those over 13 to 80 days.
The schools themselves admit that not all children will be successful in the profession for which they are being trained. So what happens to those who don't make it? While all the leading schools say they place great importance on children getting good study results, the facts seem to suggest this is not always the case.
1.People would stop feeling uneasy when realizing that the children they're talking to ________.
[ ]
A.attend a stage school
B.are going to the theatre
C.have got some work to do
D.love singing and dancing
2.In the writer's opinion, a good stage school should ________.
[ ]
A.produce star performers
B.help pupils improve their study skills
C.train pupils in language and performing arts
D.provide a general education. and training
3.“Professional work”used in the text means ________.
[ ]
A.ordinary school work
B.money-making performances
C.stage training at school
D.acting, singing, or dancing after class
4.Which of the following best describes how the writer feels about stage schools?
[ ]
A.He thinks highly of what they have to offer.
B.He favors an early start in the training of performing arts.
C.He feels uncomfortable about children putting on night shows.
D.He doubts the standard of ordinary education they have reached.
5.The word“unthinkable”in the first paragraph means: ________.
[ ]
解析:
|
1.A 2.D 导解:考查作者的意图。 3.C 导解:第3题从一般意义上看似乎是考核词义猜测能力的,但事实却涉及到语篇信息的综合和概括,这也正是作者用这一短语的目的。 4.D 导解:考查作者的态度。 5.B 导解:词语意义推测。实际上是对构词法应用的延伸。 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||