题目内容
On the first day of school our teacher introduced himself and challenged us to get to know someone we didn’t already know. I stood up to look around when a gentle hand touched my shoulder. I turned around to find a little old lady with a warm smile. She said, “Hi, handsome. My name is Rose. I’m eighty-seven years old.”
“Why are you in university at such a YOUNG age?” I asked. She replied, “I’m here to meet a rich husband, get married, have a couple of kids, and then retire and travel.” I knew she was joking. I was curious (好奇) what might have encouraged her to be taking on this challenge at her age. “I always dreamed of having a university education and now I’m getting one!” she told me. We became friends. Every day we would talk nonstop after class. I always enjoyed listening to this “time machine” as she shared her wisdom (智慧) and experience with me. And Rose easily made friends wherever she went.
At the end of the term we invited Rose to make a little speech. She cleared her throat and began, “We do not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing. I’ve learned a few secrets to staying young, being happy, and achieving success. You have to laugh and find humor every day. You’ve got to have a dream. When you lose your dreams, you die.”
“There is a huge difference between growing older and growing up. Anybody can grow older. That doesn’t take any talent or ability. The idea is to grow up by always finding the opportunity in change...”
1.When the author and Rose first met, they began their conversation in a ________ way.
A. terrible B. impolite
C. serious D. humorous
2.Rose went to the university in order to _______.
A. meet a rich husband B. make new friends
C. get a better job D. get a university education
3. The writer considered Rose as a “time machine” because she ________.
A. always came to class on time
B. made friends easily at university
C. enjoyed a long life and had lots of wisdom and experience
D. knew the difference between growing older and growing up
4. The word“That”in Paragraph 4 refers to (指)________.
A. growing older B. growing up
C. staying young D. being happy
5.. From this passage we know Rose believed ________
A. “Easier said than done.”
B. “Well begun is half done.”
C. “It is never too late to learn.”
D. “Reading makes a full man.”
1.D
2.D
3.C
4.A
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了通过与一个八十七岁的老人的交谈与交流,告诉我们无论到任何时候,都不要放弃的这个道理。
1.细节理解题。A. polite有礼貌的; B. impolite不礼貌的; C. serious严肃的;D. humorous 幽默的,根据Hi, handsome. My name is Rose. I’m eighty-seven years old.”及“Why are you in university at such a YOUNG age?”可知他们第一次是以幽默的方式见的面,故选择D。
2.细节理解题。根据文章第五段内容:“I always dreamed of having a university education and now I’m getting one!” she told me.可知来大学是为了得到大学的教育,故选择D。
3.细节理解题。根据文章第五段内容:I always enjoyed listening to this “time machine” as she shared her wisdom(智慧) and experience with me.可知她有许多智慧和经验,故选择C。
4.细节理解题。根据对文章第七段内容的理解,可知that指代的是前文所提到的growing older,故选择A。
5.细节理解题。根据对文章内容的理解,可知Rose相信学习不嫌晚,故选择C。
考点:故事类阅读。
Are you a boy or a girl from 15 to 18 years old? Would you like to have a summer job? Now, we have three different kinds of summer jobs for you. You can get money from the job, and you can also learn something useful from the job. Please call 6565222 if you want to get any of the jobs.
Dance teacher’s assistant We are going to have a new dance class with more children. We need 3 assistants to help the teacher to give out the ad posters in the street for a week. You should be outgoing. You should also like to talk with different people. You can get $20 a day. |
Gardener Your job is to help people plant and water flowers. You must be careful and you love the nature. If you are not afraid of long –time dirty work, you can work in our Big Eden Garden. You can get $15 a day. |
Pet keeper Because we are going to have a vacation in another country, so we can’t take our pet with us. If you love animals, you can take Hoddy with you for a month. You can keep him in our home or at your home. You should give him food, clean him, take him for a walk every day if you are patient with a dog. You can get $10 a day. |
根据短文内容,从题中所给的A, B, C, D四个选项中,选出正确答案。并将所选答案填到答题卡的相应位置上.(共5小题,每小题2分,满分10分)
1. The summer jobs are for _______________.
A. teenagers from 13 to 19 B. teenagers from 15 to 18
C. all boys D. all girls
2.You can get ____________if you work as a pet keeper for a month( 30 days ).
A. $ 600 B. $ 450 C. $ 300 D. $ 1000
3.If you are outgoing enough, you like to work with different people, you can be a ____.
A. dance teacher’s assistant B. gardener
C. pet keeper D. dog
4.According to the article, if you want to get a summer job, you should ______first.
A. teach kids to dance B. water flowers
C. feed the dog D. call at 6565222
5. Which of the following is TRUE?
A. If you do a summer job, you can get only money.
B. If you have lots of homework to do, it’s best to work as a gardener.
C. If you work as a pet keeper, you can work at home.
D. If you love the nature, you should stay at home, don’t find a summer job.