题目内容

    The first robots were invented in the 1920s. Robots have appeared in many American films .  In some films, they are stronger, faster and cleverer than people .
  In real life , robots are mainly used in factories. They do some dangerous and difficult jobs for humans.
  Robots also help disabled people, for example, blind people. Today many blind people have a guide(向导) dog to help them. In the future, guide dogs might be robot dog.
  One kind of robot guide dog has wheels. It moves in front of the owner. It is very clever. It knows the speed of its owner’s walk. The owner wears a special belt(带子). This belt sends instructions to the owner from the dog, such as “Stop here”, “Turn left” or “Turn right”.
  In the United States, another kind of robot helps disabled people to take care of themselves in their daily life. The robot hears the sound of its owner’s voice. It follows instructions such as “Turn the page” or “make a cup of coffee”.
  Robot are also used in American hospitals. They can do simple jobs. At one hospital, for example, a robot takes meals from the kitchen to patient’s rooms. It never gets lost because this robot has a map of the hospital in its computer memory.
  Though robots can help people in many ways, they will never take the place of humans.
41. From the passage ,  we know robots cannot be_______ .
   A. dangerous animals    B. factory workers    C. guide dogs    D. hospital helpers

42. A robot guide dog_______ .

   A. goes in front of blind people                B. walks side by side with blind people

   C. has a map in its head                      D. helps patients with their meals

43. The underlined word “disabled” means______ .

   A. 不能的               B. 有害的           C. 失灵的        D. 残疾的

44. Some disabled people need robots’ help to _______ .

   A. take care of themselves                     B. talk to other people

   C. become scientists                          D. do dangerous jobs

45. In the passage, the writer wants to tell us that_______ .

   A. robots are stronger and cleverer than humans .

   B. disabled people cannot look after themselves without the robots .

   C. robots will take the place of humans some day in the future .

   D. robots can help humans in many different ways .

 

   这篇文章阐述的是:机器人发明于二十世纪二十年代,以及机器人在现实生活中的应用。如在工厂,机器人可以被用来帮助人们做一些危险性大的工作,机器人可以帮助残疾人等。在美国的医院,机器人能做一些简单的活儿。

    41. A. 文中并没有提到机器人会变成危险动物。

    42. A. 从文中的第四段可知,“导盲犬”是走在盲人的前面。

    43. D. 从上下文可知。

    44. A. 从文中的第五段的一句话可知。

    45. D. 考查对文章大意的理解。从文中可知作者想告诉我们机器人在许多不同的方面能帮助人类。

练习册系列答案
相关题目


Chris Jones recently completed a very unusual journey. Our reporter Mary Owen met him at his home in the south of London and be told her all about the trip.
Reporter: What gave you the idea to make a trip around India on an elephant, Chris?
Chris: Well, it all started the idea two years ago when I was planning a trip to India. I visited a photo exhibition of elephants and I realized that the only enjoyable way to make a trip around India was on an elephant.
Reporter: What did you do next?
Chris: I flew to New Delhi and started looking for an elephant, I needed an elephant trained to carry people. I didn’t know anything about elephants, so I asked an expert(专家) for help. He taught me how to ride an elephant. He also helped me find an elephant.
Reporter: How long did it take to find a suitable elephant?
Chris: Not too long. I bought a female elephant called Tara for about 6, 000 dollars.
Reporter: Can you tell me about the journey?
Chris: Tara and I set off from New Delhi a week later. We were going to Sonepur in northern India. There is a big elephant market there and I could sell Tara easily. And what a ride! Elephants can travel at about 6 miles an hour and Sonepur is more than 1, 200 km away. It took us 64 days to complete the journey.
Reporter: Did you have any problems on your journey?
Chris: Yes, a few. But nothing serious. On the third day, Tara hurt her foot. Btu that got better quickly. Also, there was a lot of heavy rain during the first week and we got very wet!
Reporter: What happened when you reached Sonepur?
Chris: My plan was to sell Tara. But I was very fond of her. I couldn’t take her back to Britain and I didn’t want to sell her at the market. I happened to meet some people who wanted an elephant for their national park in southern India. I knew that Tara would be safe with them, so I gave her to them. I was very sad to say goodbye.
【小题1】Chris got the idea to make a trip around India on an elephant from __________.

A.a visit to a zoo
B.an elephant expert from India
C.the photos of elephant
D.an old friend who lived in India
【小题2】The elephant expert told Chris __________.
A.when to buy an elephant
B.how to feed an elephant
C.where to sell his elephant
D.how to ride an elephant
【小题3】Chris decided to go to Sonepur because __________.
A.it is a very interesting place
B.he would be able to sell Tara there easily
C.elephants cannot be sold anywhere else
D.it would take only a short time to get there
【小题4】When Chris arrived at the market in Sonepur, __________.
A.he realized that he did not really want to sell Tara
B.he visited some shopkeepers
C.he sold Tara to a national park
D.he decided to take Tara home with him

Rio de Janeiro(里约热内卢) will host the 2016 Olympic Games. The International Olympic Committee announced(宣布) it on October 2,2009.Rio de Janeiro beat Chicago, Tokyo and Madrid to win the bid(中标).It will be the first South American city to host the Olympics. The city will also host the 2014 World Cup. Rio de Janeiro is the second largest city in Brazil.
*Population: 6 million
*Language: Portuguese
* Rio de Janeiro has the world’s largest urban forest(城市森林),Which is made up of many kinds of green plants.
*Every year Rio de Janeiro holds a carnival(狂欢节). It is like a  big party. People dress up, dance samba and have fun. It usually lasts for a week. More than two million tourists come to Rio de- Janeiro every year. About half a million people visit the city for the carnival each year.
【小题1】Rio de Janeiro beat the other      cities to win the bid For the 2016 Olympic Games.

A.fiveB.fourC.threeD.two
【小题2】If you have a visit to Rio de Janeiro, you can see a large Number of      in the city.
A.animalsB.treesC.lakesD.players
【小题3】Which of the following is TRUE?
A.We can have fun in the carnival for nine days.
B.The carnival in Rio de Janeiro is held every four years.
C.Both people in Rio de Janeiro and tourists can take party in the carnival.
D.About one million people visit Rio de Janeiro for the carnival each year.
【小题4】We can see the passage in a     .
A.storybookB.tour bookC.geography bookD.science book

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网