题目内容

Peter is an American boy. He is thirteen years old. He is a middle school student. This is his family. His father and mother are in China now. He is in Class Eight, Grade Seven in No. 105 Middle School. He likes Chinese. Peter has a good friend. His name is David. He is in Class Eight, Grade Seven, too. He is twelve. David is from Japan. His father is in China, but his mother isn’t. Peter and David are good friends.

1.Peter is from the USA.

2.Peter and David are in Class Eight, Grade Eight.

3.David’s father and mother are in China.

4.Peter is 13 and David is 12.

5.Peter and David aren’t good friends.

1.T

2.F

3.F

4.T

5.F

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍Peter是一个美国男孩,今年13岁,是105中学八年级7班的学生,喜欢语文,父母都在中国。他有一个好朋友David,也在八年级7班,今年12岁,来自日本。Daid的父亲在中国,但是母亲不在。

1.“Peter is an American boy.”的描述可知,Peter来自美国。因此这个叙述是正确的,故填T。

2.短文“He is in Class Eight, Grade Seven, too.”的描述可知,Peter和David同在八年级7班。因此这个叙述是错误的。故填F。。

3.细节理解题。根据短文“David is from Japan. His father is in China, but his mother isn’t.”的描述可知,Daid的父亲在中国,但是母亲不在中国。因此这个叙述是错误的,故填F。

4.“Peter is an American boy. He is thirteen years old.”以及“His name is David. --- He is twelve.”的描述可知,Peter今年13岁,David今年12岁。因此这个叙述是正确的,故填T。

5.最后一句“Peter and David are good friends.”的描述可知,Peter 和 David是好朋友。因此这个叙述是错误的,故填F。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网