题目内容

I like to get up late, so my ideal*school starts at 9: 00 a. m. . It finishes at 3: 00 p. m. . So we can do lots of sports after school.

In my ideal school, there is a big dining hall. We have an hour for lunch. We can listen to music in the hall. We can have maths every day because I think maths is very interesting. The classes are very small. There are 15 students in each class. We can have a big library with a lot of useful* books. We can also have a swimming pool.

After school, we only have half an hour of homework every day. Every month, we can go on a school trip to a museum*or a theater.

1.How many hours for lessons are there in my ideal school?

A. Three hours. B. Four hours.

C. Five hours. D. Six hours.

2. Why do we have maths every day?

A. Because it is interesting.

B. Because it is very important.

C. Because it is very useful.

D. Because I will be a maths teacher.

3.How many students are there in my class in my ideal school?

A.Sixteen. B. Fifteen.

C. Fourteen. D. Thirteen.

4. What’s the best title of the passage?

A.My ideal school B. My idea Mondy

C. My idea family D. My idea house

1.D

2.A

3.B

4.A

【解析】

试题分析:本文作者介绍了自己理想的学校生活以及课下丰富多彩的课余活动。表达了作者对理想学校的渴望之情。

1. my ideal school starts at 9 a.m. It finished at 3 P.m.”“我的理想学校上午9点开始,下午3点结束”,可知故选D。

2. have Maths every day because I think Maths is very interesting to us.”“我们每天有数学课,因为我认为它对于我们来说很有趣”。可知“我们对它(数学)很感兴趣.”。故选A

3. are 15 students in each class.”每班只有15人可知故选B

4.的理想学校。故选A。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

书面表达(共10分)

请你根据图片的内容,准备一篇题为My Sunday的英文发言稿,在周一的英语课上向大家介绍你的星期天生活。50词左右。(小助手:弹钢琴play the piano)

 

My Sunday

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Linda has been a vegetarian for years. She stopped eating meat because of how she felt. As she told her doctor, she always felt tired. Her doctor looked her over and told her to eat less meat. She bought a vegetarian cookbook and decided to "go all the way". She still eats eggs and cheese sometimes; now, however, most of her food is vegetables, fruits, and grains (谷类). Linda became a vegetarian to improve her health.

Nancy is an animal lover. Nancy grew up on a farm where there were cows and chickens. As she grew older, she started to eat less meat One day she realized that she had stopped eating meat. She thinks it is not right to kill animals for food.

When Mark was a student, he had a careful plan of how to spend money. The little money that he had for food, he spent on rice, cheap vegetables. He learned to be a very good cook. Now Mark is a successful engineer, but he still eats simple foods, and no meat.

Roy is an environmentalist He knows that the population is increasing faster and faster, but the land for growing food is not increasing at all. He knows that it takes sixteen kilos (克) of grain to make one kilo of meat; he thinks about the fifteen kilos of grain that are wasted if he eats meat "Somewhere, " he says, "someone hasn't got enough to eat and is dying. How can I enjoy a thick steak (牛排)?" Mark's ideas about what is right and wrong make him a vegetarian

1. According to the passage, a vegetarian usually will not eat _____ .

2.Linda became a vegetarian because ______ .

A .her doctor asked her to do so

B. she was badly ill

C she enjoyed eating vegetables

D. she wanted to be healthier.

3.Which of the following is TRUE?

A. Mark became a vegetarian when he was a student.

B. We aren't sure when Roy became a vegetarian.

C.Nancy became a vegetarian when she was old.

D. Roy doesn't like steak at all

4.What is the main idea of the passage?

A. people choose to be vegetarians for different reasons

B. people become vegetarians because they don't like meat

C .meat is not good for one's health

D. we had better become vegetarians

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网