题目内容
One little miracle (奇迹) has been happening to me recently, and it gives me a special joy.
A few months ago, I was telling my daughter, Sally, some stories about my mother. My daughter was so young when my mother died that she doesn’t remember her well. I told her all I could remember, like how wonderful my mother was and how much she meant to me.
One day, Sally was sad because her grandmother was in heaven (天堂) and she couldn’t see her. I explained that though her grandmother was dead, now she was still watching over us and could send us something to let us know she was there. She could be anywhere, even riding invisibly (看不见地) on the back of a butterfly (蝴蝶). Just after I said this, a butterfly flew down right by us, and we laughed happily.
Now many people would say it was just luck that the butterfly flew down at that time. A funny thing, however, has happened since then. Every time I go out in any type of weather I see butterflies. Very often they fly right by my face to get my attention. I always say hi to Mom, send her my love, and thank God for little miracles(奇迹).
Everyone is always looking for some big miracles to come out and save them when they are in trouble, but they don’t notice the little miracles that happen every day right in front of their eyes. I know what they really are, however. For me little miracles are the best kind. So many little miracles happen around me all the time that I know they are not just luck.
1. Why was Sally sad one day ?
A. Because her mother told her a sad story.
B. Because she argued with her grandmother.
C. Because she couldn’t see her grandmother.
D. Because her grandmother sent her nothing special.
2. What does the underlined word “they” refer to (指代)?
A. Everyone. B. Butterflies.
C. Grandparents. D. Little miracles.
3. What is the little miracle that has been happening to Sally’s mom?
A. She has a wonderful time with her daughter.
B. She sees butterflies every time she goes out.
C. She can make her daughter laugh happily every day.
D. She often sees her mother ride on the back of a butterfly.
4. Which can be the BEST title (标题) for this passage?
A. Butterflies and miracles
B. Sally’s grandmother
C. Miracles are nowhere
D. A funny thing happened to Sally
1.C
2.D
3.B
4.C
【解析】
1.1】细节理解题。根据文章S Sally was sad because her grandmother was in heaven (天堂) and she couldn’t see her. Sally很伤心是因为她奶奶去了天堂,她再也看不到奶奶了,根据句意选C。
2.2】细节理解题。根据文章So many little miracles happen around me all the time that I know they are not just luck. 很多小奇迹一直发生在我身边,我知道他们不仅仅是运气。根据句意判断选D。
3.3】推理判断题。根据文章Every time I go out in any type of weather I see butterflies. 每次无论我以任何形式出去,我都能看得到蝴蝶。根据句意判断, 选B。
4.4】.细节理解题。短文主要讲述了发生在自己身边的一个小奇迹,以此来告诉我们要注意身边时刻发生着的小奇迹。故选C:奇迹无处不在。
考点:故事类阅读。
信息归纳(5分,每小题1分):
阅读材料,然后根据提供的信息,完成信息卡内容。
The New Year is coming. Everyone has a new plan. Most students are going to work harder at school next year because they want to get good grades. Some students are going to eat more fruit and vegetables to keep healthy. A few students plan to join sports club, and they are going to be sports players in the future.
Some parents are going to work harder because they want to make more money next year than this year. And they can buy something good for their children because they hope their children can live well. Many young people are going to learn some new foreign languages and computer science. They find it important for them to do that they want to get a good job.
Information Card
People | Plan | Purpose(目的) |
Most students | 1. | To get good grades |
Some students | Eat more fruit and vegetables | 2. |
A few students | 3. | To be sports players |
Some parents | 4. | To buy something good for their children |
Many young people | Learn some new foreign languages and computer science | 5. |
A. Places to Stay B. Places to Visit C. Weather D. Shopping E.Restaurants |
Savannah City Guide 1.If you want to spend the night in Savannah, you have lots of places to choose from. You can stay at a big hotel, a small inn, or a comfortable motel. Savannah’s hotels, motels, and inns are famous for their friendly service. Call one of these places to make your reservation… 2.Savannah is well known for its wonderful restaurants. Many restaurants serve local seafood or old-fashioned Southern food. The following are some of the best restaurants in the area. 3.If you like to shop, Savannah is the place for you! You’ll find all kinds of stores in Savannah. You can go shopping in small stores or big shopping malls. Are you looking for a special treasure or a great deal? You’ll find it in Savannah. 4.There are so many things to do and see in Savannah. The sightseeing is great. You can visit beautiful historic homes and museums. You can take a boat tour or visit Civil War forts. With all of Savannah’s history, art, and beautiful buildings, be sure to take the time to enjoy all that Savannah has to offer! 5.Savannah has lots of sunshine throughout the year. Summers are hot and humid. Winters are generally mild. Temperatures usually range between 30 degrees Fahrenheit (-1 degree Centigrade) and 90 degrees Fahrenheit (33 degrees Centigrade) |
South Korean stars shined brightly at the Opening Ceremony of the 17th Asian Games held here on Friday, Sept. 19 in Inchen(仁川).
Many stars gave shows during the welcoming performance.The most famous K-pop boy group, EXO, performed two songs on stage.Famous actors followed to show up on stage, including Jang Dong-gun, Hyun Bin, and Kim Soo-hyun.Lee Young-ae, the South Korean actress known for volunteering, was the last torchbearer(火炬手) and lighted the cauldron(圣火) with two children.
After the lighting of the flame, 16 more minutes of other K-pop performances were held. JYJ sang the theme song 'Only One' and Psy and Chinese pianist Lang Lang finally performed "Gangnam Style" with the 60,000-strong audience.
1. The Opening Ceremony of the 17th Asian Games was held on _________.
A. Sept. 16 B. Sept. 17 C. Sept. 18 D. Sept. 19
2.______ lighted the cauldron at last.
A. Jang Dong-gun B. Hyun Bin C. Kim Soo-hyun D. Lee Young-ae
3. _________ performed “Gangnam Style” with Psy.
A. EXO B. JYJ C. Lang Lang D. Li Yundi