题目内容

Dear Jane,

I have to(必须) go to work (工作) now. I prepare(准备) these things for you. Your schoolbag is on the desk. Your pen, books, keys and your school card are in your schoolbag. Your clothes and hat are on the sofa. The shoes are under your bed. Don't forget your breakfast(早餐).It's in the microwave oven(微波炉).

Mom

1. leaves(留下) the note(便条).

A. Jane. B. Jane's father

C. Jane's mother D. Jane's friend

2.What's in the schoolbag?

a. the pen b. the shoes

c. the keys d. the school card e. the hat

A. b c d B. a b d

C. a b e D. a c d

3.The shoes are .

A. on the bed B. on the dresser

C. under the bed D. on the sofa

4.The schoolbag is .

A. on the desk B. on the bed

C. under the desk D. in the microwave oven

5.The underlined(划线的)“forget" means(意思是)“ ”.

A.拿走 B.忘记 C.带来 D.记得

1.C

2.D

3.C

4.A

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文是Jane的妈妈给她写的一张便条,里面给Jane交代了一些事情,如Jane的书包以及书包里的东西、衣服、帽子和鞋的位置以及提醒她不要忘记吃早饭等。

1.细节理解题。根据这张便条开头的称呼Dear Jane和最下面的署名Mom可知,这张便条是Jane的妈妈写给她的。故选C。

2.细节理解题。根据短文中Your pen, books, keys and your school card are in your schoolbag可知,书包里有钢笔、书、钥匙和学生证。因此应该选D。

3.细节理解题。根据短文中The shoes are under your bed可知,Jane的鞋在床下面。由此可知选C。

4.细节理解题。根据短文中Your schoolbag is on the desk.可知,Jane的书包在桌子上。故选A。

5.词义猜测题。根据短文的意思和划线单词所在的句子Don’t forget your breakfast. It’s in the microwave oven可知,这里Jane的妈妈提醒她不要忘记吃早饭,早饭在微波炉里。forget忘记。故选B。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

I have told my friend Graham that I often ride two miles from house to the town center, but unfortunately there is a big hill on the way. But he told me that I should be glad of the extra exercise (1)_______ the hill provided.

My attitude(态度) to the hill has now changed. I used to complain it, but now I tell (2)_______ the following. The hill will exercise my body. It will help me to lose weight and get fit. (3)意味着我活得更久些。 The hill is my friend.

In fact, there are many problems to be faced and overcome in life. The most important to succeed in life is our attitude towards adversity(逆境). From time to time we have to face hardships, problems, accidents, difficulties and so on. (4)We can’t choose the adversity, but we can choose our attitude towards it.

In 1931, Douglas Bader was 21 when he lost both legs because of a flying accident. He decided to fly again and later became a hero. He said, (5)“Don’t listen to anyone who tells you that you can’t do this or that. Make up your mind; you’ll have a goal at everything. Go to school, join in all the games you can. Go anywhere you want to. But never, never let them persuade(劝说) you that things are too difficult or impossible.”

Great people in history chose their positive attitude. They took on the challenge. They won. And we should learn from them.

1.在文中⑴、⑵处各填入一个适当的单词。

⑴__________ ⑵__________

2.将文中⑶处的汉语翻译成英语。

____________________________________________________________________________

3.用合适的词完成句子,让它与⑷句意思相同。

We can choose our attitude towards the adversity __________ __________ the adversity.

4.将文中⑸处的句子译成汉语。

______________________________________________________________________________

5.回答问题:

What is the most important thing to success?

_____________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网