题目内容
Everyone knows that exercise is important. We all need to exercise. Doctors say it is good for us. It makes your heart and body strong. Children who often exercise are more alert(灵活).
There are many ways to exercise. You can walk, run, swim, skate, or play ball games. Make sure you exercise in the following ways: you have to like what you’re doing. Exercise enough but not too much. It’s best to exercise twice each week. Thirty minutes each time is enough. Try all kinds of things until you find one, two or even three sports that feel right for you.
You can exercise at fitness centers. They have a lot of equipment(装备) there. The equipment will help exercise your arms, legs and other parts of your body to make you fit. Some people buy equipment for their homes. But it is very expensive.
Exercising can be fun. Friends can exercise together at a fitness center, or they can play s ports together. How do you exercise?
1.In the passage, the writer tells us that we all need to _________.
A. sleep B. exercise
C. work D. study
2.Which of the following sports is NOT mentioned(提到) in the passage?
A. Fishing. B. Running.
C. Walking. D. Swimming.
3.Doctors say exercising makes your body _________.
A. healthy B. fat
C. weak D. thin
4. _________ is enough for exercising.
A. Once a week B. Twice a week
C. Three times a week D. Four times a week
5.The phrase “fitness centers” in the passage means _________.
A. 商务中心 B. 健身中心
C. 医疗中心 D. 娱乐中心
1.B
2.A
3.A
4.B
5.B
【解析】
试题分析:短文大意:人人都知道锻炼对我们的健康有好处。它可以使我们身心健康。锻炼的方式有很多种——步行,跑步,游泳,溜冰,或玩球。运动也很有趣。
1.第一段中We all need to exercise.可知该选B。
2.第二段中. You can walk, run, swim, skate, or play ball games.可知该选A。
3.第一段中Doctors say it is good for us. It makes your heart and body strong.可知该选A。
4.第二段中It’s best to exercise twice each week.可知该选B。
5.词义猜测题。根据后面的They have a lot of equipment(装备) there. The equipment will help exercise your arms, legs and other parts of your body to make you fit可知该选B。
考点:健康保健类阅读。
instead of, leave for, have fun, follow the rules. be good for, cheer … on, take part in |
1.Would you like to _______ our team _______?
2.As a student, you must _______ of your school.
3.Excising _______ our health.
4.Will you _______ our English corner?
5.My father _______ Shanghai yesterday.
quick, while , clear, meter, walk, cross,both,carefully, wait, understand |
Many people die from accidents every year. Nowadays road accidents happen very often. People are often killed 1. crossing the road. Most of these people are old people and children. Old people are often killed because they usually cannot see or hear very well. Children are often killed because they are not 2. .A car, a truck or a bus cannot stop very 3. . If it’s running very fast, it will travel many meters before it stops. People don’t always 4. this. They think a car can stop in a few 5. . The faster a car traveling, the longer it takes to stop.
The only safe way to cross the road is to look 6. ways, right and left. Then if the road is 7. ,it is safe to cross. The right way to cross is to 8. quickly. It’s dangerous to run. If people run 9. the road, they may fall down. besides, we can’t cross the road when the traffic light is red. We must 10. until the light is green. If old people have trouble in crossing the road, young ones should try their best to help them.