题目内容
All over the world, people enjoy sports. Sports are good for people’s health. Many people like to watch others play games. They buy tickets or turn on their TV sets or may be online(上网) to watch.
Sports change with the seasons. People play different games in different seasons. Sometimes they play inside the room. Sometimes they play outside. We can find sports here and there. Some sports are interesting and people everywhere like them. Football, for example, is very popular in the world. People from different countries can not understand each other, but after a game they often become very friendly to each other.
根据短文内容,选择正确答案。
1.Sports are good for ____________
A. the players
B. people’s health
C. the coaches
D. people who like sports
2.If you like sports, you can ____________
A. buy tickets to watch the games
B. watch the games on TV
C. watch the games on the Internet
D. A, B and C
3. People play _________in different seasons.
A. the same game B. different games
C. any games D. all kinds of games
4. ___________is very popular in the world
A. Table tennis B. Baseball
C. Football D. Skating
5.From this passage, we know that __________can become very friendly to each other.
A. people from different countries all.
B. people from the same country.
C. people who do the same sports.
D. after a game, people from different countries
1.B
2.D
3.B
4.C
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了运动问题。文章介绍,运动对健康有好处。许多人喜欢通过各种方式观看运动比赛。文章还介绍,运动随着季节的变化而改变,不同国籍互、不相识的人通过比赛而变得彼此友好。
1.“Sports are good for people’s health.”的描述可知,运动有利于人们的健康。故选B。
2.短文“Many people like to watch others play games. They buy tickets or turn on their TV sets or may be online to watch.”的描述可知,人们可知通过购票或者通过电视和互联网观看比赛。故选D。
3.细节理解题。根据短文“People play different games in different seasons.”的描述可知,人们可以在不同的季节玩不同的比赛。故应选B。
4.“Football, for example, is very popular in the world.”的描述可知,足球在世界各国都受欢迎。故选C。
5.“but after a game they often become very friendly to each other”的描述可知,不同国籍互、不相识的人通过比赛而变得彼此友好。故选D。
考点:日常生活类短文阅读。
请你根据表格里的内容提示,以Keeping Healthy为题,写一篇70词左右的短文,给大家介绍一下你是如何保持健康的。
饮食习惯 | go to school without breakfast, vegetables and fruit, milk, |
运动锻炼 | play sports, keep fit, stay safe, |
生活习惯 | Go to bed early, wash hands, change clothes, |
要求: 1.语句通顺,语意连贯
2.提示词要求全部使用,可适当发挥。
Keeping Healthy
He felt lonely in the first month abroad,but after some time he got______ alone and even enjoyed_____ there.
| A.used to living;to study | B.used to five;studying |
| C.used to living;studying | D.used to live,to study |
— When did he go to summer camp?
— He _____ to summer camp five days _____.
| A.goes, ago | B.went, ago |
| C.went, for | D.goes, before |