题目内容
A few days ago, I ran into (撞上) a stranger as he passed by. I said sorry to him, and he said, “Excuse me too, I wasn’t even watching for you.” We were very polite, this stranger and I. Then we went on our way after saying goodbye.
Later in the kitchen at home, as I cooked our meal, my daughter Betty walked up to me, very quietly. When I turned around (转身), I nearly knocked her down. “Get out of the way!” I shouted angrily. She ran away, crying.
That night, when I lay in bed, my husband said to me, “You were so rude to Betty. Go and look around on the kitchen floor, and you’ll find some flowers there. Betty brought those for you. She picked them herself ¾ pink, yellow, and your favourite blue.”
When I heard this, I thought deeply: “While meeting with a stranger, I was calm and polite; but with my daughter, I was not patient (耐心的). I felt sad and tears began to fall.
I quietly went to Betty’s bed, “Wake up, my dear,” I said, “Are these the flowers you picked for me?” She smiled, “t found them by the tree. I knew you’d like them, especially the blue.” I said, “I am so sorry that I treated (对待) you that way today.” And she whispered (悄声说), “Mommy, that’s okay ¾ I still love you anyway.” I kissed her and said, “I love you too and I do love the flowers.”
That day Betty gave me a lesson on how to get along with each other in the family. I spent much time on work before and didn’t realize how important family life was. I decided to do better in the future.
1.The writer ___________ to a stranger when she ran into him.
2.When the writer nearly knocked Betty down, she _________ at her.
3.The writer’s ______ told her Betty had picked those flowers for her.
4.The writer felt sad and began to cry because ___________.
5.The writer decided to ___________.
1.said sorry
2.shouted angrily
3.husband
4.she didn’t treat Betty well
Or: she was not patient (with Betty)
Or: she was rude (to Betty)
5.do better in the future
【解析】这篇短文中作者主要讲述了发生在自己和女儿之间的一个故事,通过这个故事,让作者决定在将来要更好地对待他人。
1.根据第一段I said sorry to him, 描述,可知作者对这个陌生人说抱歉了。故填:said sorry
2.根据第二段“Get out of the way!” I shouted angrily. She ran away, crying.描述,可知作者愤怒的对玛丽喊起来。故填:shouted angrily
3.根据短文第三段That night, when I lay in bed, my husband said to me, “You were so rude to Betty. Go and look around on the kitchen floor, and you’ll find some flowers there. 描述,可知作者的丈夫告诉她,玛丽为她采了一些花。故填:husband
4.根据短文二三段描述,可知作者待玛丽不是很好。故填: she didn’t treat Betty well
Or: she was not patient (with Betty)
Or: she was rude (to Betty)
5.根据短文最后一段I decided to do better in the future.描述,可知作者决定在未来要做得更好。故填:do better in the future
The decision about the price ______ in a few days. So they have to wait.
| A.is made | B.was made | C.is being made | D.will be made |
Some time ago I received a gift from both of my children. It had nothing to do with Father’s Day. Yet, at the same time it had everything to do with Father’s Day.
My son was studying in a high school in Colorado. He lived in the school. While we were talking on the phone he shared some wonderful news with me.
He said, “You know Dad, I am really happy with my life. I can’t think of a thing that I would change about the way that I grew up, or the way that my life is now. ”
My daughter was living with her mother in Northern California at that time. She said almost the same thing to me just a few days later.
Of course, I was delighted to hear this from both of them. And I told them both how happy I was, not only that they were happy ,but that they expressed it to me.
And that was the gift that they were giving me ---with the heart to communicate. Certainly I hope for good news when I hear from them. But mostly I love that they will share their real feelings with me. Happy or sad, I love to be touched(感动)by their real thoughts and feelings.
For a child, Father’s Day isn’t really about giving Dad a gift. It is about understanding the love that fathers express when they help put food on the table, teach their child to ride a bike, cheer at a soccer game, etc.
For a father, Father’s Day isn’t so much about receiving gifts for a job well done. Remember, the greatest gift that we give our children is the real expression of our love. It isn’t enough for them to feel love inside ourselves: we need to express that love.
【小题1】The writer’s son said on the phone.
| A.he was happy but wanted to have a change |
| B.he was really happy with his life |
| C.he hoped to grow up quickly |
| D.he wished to get a gift from him |
| A.loved her mother more than him |
| B.was studying in Colorado |
| C.told him she was happy with her life |
| D.once lived alone |
| A.good news | B.real feelings | C.improvement | D.gifts |
| A.Realizing his father’s love through daily life. |
| B.Receiving a gift from his father. |
| C.Helping his father with some work. |
| D.Making his father happy. |
| A.Understanding the love of parents |
| B.Receiving gifts from children |
| C.Feeling the love inside |
| D.Expressing your love to your families |
An Englishman was showing a foreign visitor around London. “What’s that strange building?” asked the visitor. “That’s the Tower of London.” “I see. How long did it take to build it?” “About 500 years.” “In my country we can build it in five months,” Shortly after that they came to St. Paul’s Cathedral(大教堂). “Very interesting!” said the visitor. “How long did it take to build it ?” “Near forty years.” said the Englishman. “In my country we can finish it in forty days at most,” said the visitor. This went on all day.
They visited most of the best known buildings in the city. Every time they saw a new one, the visitor asked what it was and how long it took to build it. Then he said that they could do the same thing much faster in his country.
At last the Englishman got angry with the visitor though he tried not to show it. Several days later they came to the House of Parliament(议会)and the visitor asked his usual question, “What is that?” The Englishman answered, “ I have no idea. It wasn’t there last night.”
【小题1】The Englishman showed the foreign visitor around _______ one day.
| A.The Tower of London | B.St. Paul’s Cathedral |
| C.Some famous buildings in the city | D.The whole city of London |
| A.less than half a year | B.forty days | C.five hundred years | D.fifty days |
| A.some of the best known buildings in England. | B.several best known places in England |
| C.many famous houses in the city of London | D.most of the best known buildings in London |
| A.didn’t want to say anything | B.tried to show it to the visitor |
| C.had no time to tell the visitor | D.tried not to show it to the visitor |
| A.he was sorry that he hadn’t seen the building before |
| B.he could say nothing because he didn’t know anything about it |
| C.he was angry and didn’t want to tell the visitor its name |
| D.he didn’t know how to tell the visitor the name of the building |